sábado, 15 de septiembre de 2018

El Dia, Edició dimars 23 d’abril de 1.935, pàg. 2


LA FESTA D'HOMENATGE A LA VELLESA.

Per excès d'original, ens veiem obligats a ajornar per a demà la publicació de la ressenya de la Festa d'Homenatge a la Vellesa que, com tots els anys, es celebrà ahir, dilluns de Pasqua, al Teatre Alegria.

LA LLIBRERIA ATENEA posa en coneixement dels terrassencs, que degut al mal temps del dia d'avui, d'acord amb la Cambra Oficial del Llibre de Barcelona, prolongarà per tot el dia de demà la Festa del Llibre.

DE L'ATRACAMENT A LA S.A. PENTINATGE I FILATURA DE LLANA.

La policia de la capital, ha efectuat la detenció del xofer Pere Esteva i Ricart, de 25 anys, domiciliat al carrer Major de Sant Pere, 18, i el dependent d'oficines Jaume Rosset, de 36 anys, habitant al carrer de la Indústria, 13, ambdós empleats de la S. A. Anònima de Pentinatge i Filatura de Llana, els quals han estat posats a disposició del Jutjat de Primera Instància de ia nostra ciutat, que és l'encarregat d'instruir, el sumari d'aquest audaciós atracament.

Sembla que la detenció dels dos empleats de l'Anònima obeeix a què han recaigut algunes sospites sobre d'ells, per part de la policia.

DONATIUS PER A BENEFICÈNCIA.

La Comissió organitzadora de la Festa de l'Estudiant, després de satisfetes les despeses que ocasionà la diada, ha lliurat a l'Hospital i a l'Asil Busquets, respectivament, la quantitat de 67 pessetes, import del sobrant de l'esmentada festa.

Els dits establiments benèfics ens preguen d'expressar püblicament llur reconeixença.

DIADA PRO ECCLESSIA ET PATRIA A MONTSERRAT.

Organitzades per la junta Arxidiocessana d'Acció Catòlica, tindrà lloc els dies 27, 28, 29 i 30 del mes que som, a Montserrat, les jornades anomenades "Pro Ecclessia et Patria", dedicades a estudiar la personalitat de Sant Ignasi de Loyola.

Als que desitgin participar a les mateixes, poden inscriure's al grup "Avant" de la F. J. C. de C, Sant Pere, 45, segon. Hi haurà un tren especial pels que desitgin assistir-hi, el diumenge solament.

DETINGUT QUE INGRESSA A LA PRESO.

La policia i guàrdia municipal, la tarda del darrer diumenge practicaren la detenció de tres subjectes que transitaven per la ciutat, els quals havien inspirat sospites.

Després d’interrogats, foren posats en llibertat i expulsats de la ciutat dos dels dits subjectes. L'altre, que s'anomena Ferràn Torres i Matute, de 30 anys, solter, natural i domiciliat a Saragossa al carrer de la Llibertat, 5, segon pis, ingressà en caràcter de detingut a la presó local, car els informes sol·licitats a la Jefatura donen compte que es troba reclamat per rebel·lia pel Jutjat de Castelló de la Plana, lloc on segurament serà conduït dintre pocs dies.

DONATIU.

La Superiora de l'Asil Busquets ha rebut la quantitat de 39"50 pessetes del senyor Salvador Ubach, producte d'un sorteig.

Se'ns prega agraïm al dit senyor l’acte caritatiu que ha efectuat.

CAIGUDA

Cap al tard del passat diumenge, mentre transitava per la via pública sofrí una caiguda Francesc Trullàs, de 28 anys, casat, amb domicili al carrer de Viveret, 84. El metge de torn al Dispensari l'assistí d'una ferida contusa al braç dret.


No hay comentarios: