jueves, 16 de abril de 2020

El Dia, edició dijous 2 de juliol de 1.936, pàg. 2


La funció teatral de dissabte a l’Associació Catalanista.

La representació de l’obra teatral “El Fantasma” de Montcorb”, de Prudenci Bertrana, que amb tanta cura ha vingut estudiant l’elenc amateur de la Joventut Catalanista, tindrà lloc demà passat, dissabte, a les 10 de la nit, a l’escenari muntat “ad hoc" en el pati de l'Associació.

Per les referències que en tenim, aquesta sessió de teatre amateur promet constituir un èxit semblant o encara superior a la representació de la comèdia "Miss Terry" que tants comentaris elogiosos valgué als entusiastes actors del quadre escènic de la Joventut Catalanista.

Les invitacions per a aquesta funció, de les que a hores d'ara hi ha una veritable demanadissa, es faciliten a la consergeria de l’Associació Catalanista.

Les localitats són numerades.

SENSIBLE ACCIDENT.

Ahir, a les 5 de la tarda, aproximadament, el senyor Josep Codina, conegut propietari del Restaurant que hi ha establert al carrer Topete, 175, va agafar l'autobús davant mateix del seu domicili i en ésser dalt i quan el vehicle anava a emprendre la marxa, parà esment que s'havia oblidat de recollir algunes coses d' interès, motiu pel qual va baixar precipitadament de l'autobús, per tal de tornar al seu domicili.

El gest fou molt ràpid i per tant ningú no pogué evitar que el senyor Codina baixés de l'autobús, en el precís moment en que pel mateix costat d'aquest vehicle, passava un cotxe que, impossibilitat de poder deturar-se, en contra dels desigs del conductor, envestí l’al·ludit senyor, atropellant-lo i causant-li importantíssimes lesions, motiu pel qual foren reclamats els serveis de la Creu Roja, que acudint amb l’ambulància, traslladà ràpidament l’accidentat al Centre Mèdic on se li apreciaren ferides contuses al cap, mans i genoll dret i fractura de la part inferior de la cama esquerra, que li foren assistides convenient-ment.

La desgràcia que ha afectat el senyor Codina ha estat molt sentida en la nostra ciutat, car són moltes les coneixences que posseeix l'accidentat i que s'han interessat pel seu estat.

Als desigs d'aquestes persones, unim els nostres, esperant que el senyor Codina podrà restablir-se ràpidament i d'una manera total, de les greus lesions que sofreix.

ASSISTITS PER CAIGUDA.

A dos quarts de 4 de la tarda d'ahir, Ernest Ragur, de 18 anys. sofrí una caiguda de bicicleta quan passava pel carrer de Salmerón, causant-se una ferida contusa a l'avant-braç dret, podent una vegada assistida convenientment la lesió al Dispensari Municipal, retornar al seu domicili, carrer Ample, 226.

Al mateix Centre, fou aplicada la intervenció facultativa al nen de 2 anys. Lluís Gómez, que en caure davant de casa seva, Marconi 108, sofrí ferides contusos al front i llavi superior.

També tingué la desgracia de caure, Martina Gràcia, de 33 anys, domiciliada al carrer .Antoni Pius, 160, en el precís moment que sortia de treballar, a dos quarts de 10 de la nit, causant-se ferida contusa a. la regió frontal esquerra, que li fou curada al Dispensari Mèdic.

ASSISTIT AL CENTRE MÈDIC.

Ahir a la tarda, va personar-se al Centre Mèdic, el nen de 6 anys, Josep Barrés, domiciliat a l'Avinguda; Jacquard, 65, el qual va introduir-se un tros de llapis a l'orella, que va ésser-li extret; al referit lloc, pel metge de torn.

No hay comentarios: