jueves, 2 de mayo de 2019

El Dia, Edició dimecres 25 de setembre de 1.935, pàg. 2


LES DESPESES DEL CARNET ELECTORAL.

En el Bullletí Oficial de la Generalitat del passat dissabte, el conseller de Governació senyor Jover Nunell publica un decret determinant les despeses que aniran a càrrec de la Generalitat i les dels Ajuntaments.

Heus-lo aqui:

Article primer. Per la implantació de la tarja d'identitat electoral, la Generalitat satisfarà les despeses de confecció de tots els impressos, cost de la tarja, cost de les fotografies, als electors que d'acord amb el que disposen els decrets del 17 de juliol i 30 d'agost darrer hi tinguin dret, i les despeses que ocasionin les oficines destinades a la recaptació d'instàncies, confecció del carnet i lliurament a domicili dels carnets ja enllestits. Seran a càrrec dels Ajuntaments totes les despeses que hagin de fer les Juntes Municipals del Cens, ja siguin per a la recepció d'instàncies a les oficines que habilitin aquestes juntes, ja siguin les de personal, lloguers de local i material per a la comprovació de dades i determinació del dret a ésser elector.

Article segon. Els Ajuntaments que linguin la parlida destinada a eleccions esgotades o resultin insuficients per a pagar les despeses que varen determinar, hauran de. pagar les dites despeses de la partida d'imprevistos, o procedir a una transferència de crèdit per tal de contribuir a les despeses d'implantació del carnet electoral.

ROBATORI

Aprofitant l'absència de la familia del senyor Ramon Alegre, que es trobava estiuejant, en el transcurs de la nit del dilluns al dimarts, penetraren lladres en el seu domicili del carrer del Teatre, 8.

Després de despanyar la totalitat de calaixos dels mobles de la casa, els malfactors s'emportaren diverses joies, objectes de valor, vestits d'home, roba interior i demés.

S'ignora, de moment, a quant ascendèix el valor dels objectes robats.

A mig matí, el senyor Ramon Alegre va descobrir el robatori, denunciant-lo a la Comandància de Policia.

Per les inspeccions efectuades, es creu que els lladres entraren pels terrats de les cases veïnes, els quals saltaren, descendint al pati. Trencaren el vidre de la finestra del water, introduïnt-se per un corredor a la cuina. Aquí violentaren una porta reforçada amb planxes de ferro que els donà entrada a les dependències interiors de la casa.

S'ha comprovat que, era tanta la seguretat que tenien de no ésser sorpresos, s'obsequiaren amb vins dolços i licors de la bodega de la casa. També en una habitació del segon pis es canviaren la roba interior, la qual hi deixaren abandonada.

No hay comentarios: