domingo, 16 de febrero de 2020

L’Acció, dilluns 18 de maig de 1.936 pàg. 2


NOVES DISPOSICIONS REFERENTS ALS PASSAPORTS.

Des del primer del corrent han estat dictades noves normes en el que fa referències als Passaports.

Són les principals que no podrà prorrogar-se cap passaport estès amb anterioritat al primer del mes actual. Per tant, han de fer-se nous, per haver estat declarats caducats els expedits abans d’aquella data.

També ha estat disposat que la quantitat màxima que serà consentida portar a sobre al sortir d’Espanya serà la de 2.000 pessetes.

També cal remarcar que així com fins ara no era necessari que les senyores marquessin en el document les seves senyals digitals, es ara indispensable aquest tràmit.

DESGRACIADA CAIGUDA.

El jovenet Manuel Mestres, de 14 anys, domiciliat a la Rambla d’Egara, 85, dissabte mentre corria una desgraciada caiguda, doncs de resultes de la mateixa es produí la fractura de l’os del terç mitjà del cúbit esquerre. El curaren al Dispensari.

ATROPELLAT PER UNA BICICLETA.

Ahir al matí quan sortia del seu domicili, fou atropellat per una bicicleta, el menut Pere Mota, de 9 anys, domiciliat a la carretera de Montcada, 69. Sortosament el cop que rebé de la bicicleta no fou molt considerable. Es produí una ferida incisa-contusa a la regió tènar de la mà dreta, la qual li fou curada un xic més tard al Dispensari.

VALENTÍ CASTANYS, PARLARÀ DEMÀ PEL MICRÒFON DE RADIO TERRASSA.

Per mitjà del micròfon de Radio Terrassa, el popular humorista radiofònic, En Valentí Castanys, parlarà al públic terrassenc, demà dimarts, a dos quarts de nou del vespre.

CONFERÈNCIA HISTÓRICA.

La conferència que tindrà lloc demà dimarts a dos quarts de nou al carrer de Topete 101, porta com a tema: «Creuada contra els catalans albigencs; Pere d’Aragó mor en defensa de la llibertat de consciència, l’inici de la Inquisició, anys 1.200 al 1.350

CONTRA LA MENDICITAT.

Aquests dos dies els guàrdies municipals han detingut diversos captaires, els quals després d’interrogats i auxiliats, han estat enviats als seus punts de partença.

No hay comentarios: