lunes, 4 de noviembre de 2019

El Dia, edició dilluns 24 de febrer de 1.936, pàg. 3


L'ACTE D'AHIR, AL CEMENTIRI.

Al migdia del dia d'ahir, aproximadament, sortí de la Casa del Poble, una nodrida manifestació que pujant per la Fontvella i Passeig, segui fins a la carretera de Sabadell, arribant la comitiva al Cementiri Nou. establert a aquella carretera.

Els manifestants feren tot aquest trajecte a peu i un cop allà, dipositaren alguns rams de clavells a les tombes de les víctimes del 6 d' octubre, ací a Terrassa.

A la memòria dels difunts va pronunciar el regidor senyor Figueres alguns mots i en anar a parlar l’alcalde senyor Morera, un accident sofert per un dels familiars dels morts homenatjats, féu decidir els dirigents a suspendre l’acte i donar-lo per acabat.

ACCIDENT AUTOMOBILÍSTIC.

A les 9'30 del mati del proppassat dissabte, quan es dirigia a la nostra ciutat, procedent de Sabadell, el nostre particular amic. el senyor Josep Ballbé  Mèrida, domiciliat a aquesta localitat, al carrer del Teatre, 3, muntat en el seu cotxe número 42.563, de la matrícula de Barcelona, en arribar al tros dit "Can Montllor", l'envestí un camió que llençà el cotxe del senyor Ballbé contra un arbre, on s'estrellà.

El cotxe restà en molt mal estat, però, sortosament, el senyor Ballbé, resultà solament amb lleugeres esgarrinxades a les mans, causades per la ruptura dels parabrises.

El camió després de comesa la topada fugi ràpidament, sense prestar cap auxili, ni donar temps a que se li prengués el número o detalls del vehicle.

La Creu Roja de la nostra ciutat, en assabentar-se del fet, acudi al lloc del sinistre, trobant solament les restes de l'automòbil, car el senyor Ballbé, havia arribat a la nostra ciutat, ja, amb un cotxe que va traslladar-lo. que passà pel lloc del succés casualment.

CONAT D'INCENDI.

Ahir a la tarda, en un dels galliners que el senyor Josep Roig, té en la part del darrera del seu domicili, es va produir un petit incendi del qual en parar-ne compte el propietari i familiars de la casa, i el veïnat, corregueren a sufocar-lo, mentre eren avisats els bombers per tal que acudissin.

Quan aquests comparegueren al lloc del fet, no tingueren necessitat d'actuar, car els treballs practicats pels propietaris i veïnat esmentat, sufocaren ràpidament el foc.

Al lloc del succés hi comparegueren alguns regidors i autoritats locals.

No hay comentarios: