viernes, 22 de noviembre de 2019

El Dia, edició dissabte 7 de març de 1.936, pàg. 2


DESPRÈS DE L'ASSASSINAT DE LES CARBONELLES.

Contra el que ahir anunciàvem, no pogué practicar-se l'autòpsia al cadàver de Joan Solsona Isolda, mort com se sap, per uns desconeguts, al camí de les Carbonelles, cap a les Martines.

Per tant, no s'han pogut comprovar certes suposicions existents que amb l’autòpsia poden comprovar-se i donar llum, per a l’esbrinament de tot el succeït.

La referida autòpsia s'haurà realitzat segurament aquesta tarda, al Dipòsit Judicial, pel metge forense senyor Cadafalch.

El jutjat d'instrucció i la guàrdia civil i policia, prossegueixen les seves diligències, havent-se practicat ahir, algunes minucioses revisions al lloc del fet, guardant-se silenci sobre els resultats obtinguts.

DETALLS DE LA CAUSA PER L'ASSASSINAT DEL CABRER JOAQUÍM BALDÓ.

Ampliant la informació que ja en donàvem ahir, en la secció telefònica, detallarem un xic més la vista d'aquesta sensacional causa, motivada per l'assassinat del cabrer Joaquim Baldó, practicat la nit del 21 al 22 de juny últim, a la carretera de Viladecavalls.

Segons l'apuntament del fiscal, la víctima, acompanyada del seu fill Joaquim, estaven a Terrassa, dedicats a la venda de cabres i s’estatjaven a l'Hostal del Fum; En aquest local es trobaven els processats, els quals creient que el Baldó portava unes quatre o cinc mil pessetes, producte d'uns negocis, determinaren matar-lo, cosa que practicarem al lloc esmentat, a les 3 de la matinada, en presència del seu fill, quan el Baldó volia fugir per no lliurar-los els diners.

Els assassins robaren al pare unes 1.200 pessetes i al fill li prengueren un moneder, amb 2 pessetes. 

Aprecia el fiscal l'agravant de nocturnitat, en quadrilla i superioritat, sol·licitant per a cada processat la pena de mort.

Les defenses neguen que els seus defensats siguin els autors del fet, i sol·liciten l’absolució.

Els processats passaren a declarar, negant la seva culpabilitat i afegint que si es declararen culpables fou a causa dels maltractes rebuts.

Desprès d'una declaració dels metges sobre l'estat del processat .Aixá, rentaplats que era de l’Hostal del Fum i que segons sembla fou el que avisà els altres processats per a poder perpetrar el crim i que ha culpat als altres d'haver pres part en el fet, foren interrogats els empleats de la presó local August Castell. Francesc González i el director de la mateixa, els quals no aporten dades d'interès i també declarà el fill de la víctima que feu un relat dels fets que emocionà al públic.

Acabada la seva declaració, el Baldó es posà a plorar i sols fent un esforç, a instàncies del president, mirà els processats, no reconeixent-ne cap.

Després de prendre declaració d’algunes de les autoritats que intervingueren en els fets, que tampoc no donaren detalls interessants. vist l'avançat de l'hora, el president suspengué la sessió que haurà estat represa aquest mati. a les deu.

DEMÀ, DURANT UNES PROVES DEL MATERIAL DELS BOMRERS, FUNCIONARÀ LA SIRENA D'ALARMA.

Demà, diumenge, arribarà a la nostra ciutat, l’Alcalde d'Igualada i un Conseller Regidor d'aquell .Ajuntament, acompanyats d'una Comissió del Cos de Bombers, per tal d'efectuar una visita d'estudi al nostre Parc de Bombers.

Amb aital motiu, de 10 a 12 del matí, s'efectuaran proves del material davant les esmentades autoritats, funcionant a via de demostració, la sirena d'alarma.

El que es fa públic per a general coneixement.

No hay comentarios: