jueves, 9 de julio de 2020

El Dia, edició dissabte 12 de setembre de 1.936, pàg. 2 i 3


LA RECAPTA DE LLIBRES I OBJECTES PER ALS MILICIANS. ORGANITZADA PER BOY-SCOUTS DE CATALUNYA.

Llista dels donatius rebuts a la. delegació local dels Boy Scouts de Catalunya:

Teresa Serra, un volum de "L'Esquella" de l'any 1.803; Francesa Francino, 5 novelles; Antoni Garcia, 7 llibres; Sallés, 22 novel·les; i Josep Castells 8 novel·les; Josep Duran, 32 novel·les: Mana Miravall, 11 novel·les i 2 llibres; Antoni Asensi, 28 novelles; Blai Termes, una manta: un mestre nacional, 200 estampes; Joan Rius, 43 novel·les; Lluís Uri, 75 novel·les; Salvador Sellarès, 5 novel·les; una dona d'esquerra, 50 novel·les i Miquel Anglada, 8 novelles.

NOTES IMPORTANTS DEL COMITÈ D’ENLLAÇ ANTIFEIXISTA D’INTERÉS ALS QUE VIATGEN PER CARRETERA I FERROCARRIL.

El Comitè d’Enllaç Antifeixista local fa avinent a tots aquells que hagin de sortir de la ciutat per carretera la necessitat que tenen de proveir-se del passi que els serà lliurat per mitjà de l'organització respectiva, en les oficines de les quals els seran estesos aquests passis, essent després convenientment controlats pel Comitè d'Enllaç Antifeixista.

Aquells que no estiguin afiliats a cap organització de les que estan representades en el Comitè d'Enllaç Antifeixista, hauran de sol·licitar els passis al Comitè de Defensa i Investigació (Francesc Macià, 32).

Els comerciants que hagin de traslladar-se per carretera per assumptes comercials hauran de sol·licitar els passis al Comitè dc Proveïments (Pau Iglesias, ex-magatzem Corbera).

També es fa avinent a tots els que viatgen per ferrocarril la necessitat que hi ha de què vagin ben proveïts de documentació per evitar-se així tota classe de molèsties.

ELS MILICIANS I ELS COSSOS ARMATS HAN DE PAGAR EL BITLLET PER A VIATJAR EN .AUTOBUS.

Del Control Obrer dels Autobusos de Terrassa, hem rebut la següent nota, avalada pel timbre del Comitè Revolucionari i el del Sindicat del Ram de Transports:

"Es prega a tots els milicians en general i cossos armats de les diferents institucions, que paguin el bitllet com tots els ciutadans civils, esperant es sabran responsabilitzar per la bona marxa de l’Economia obrera”.

EL FESTIVAL MUSICAL DE DEMÀ, AL CINEMA "LA RAMBLA".

Sota l'organització del Sindicat Musical terrassenc, a les onze del mati de demà, diumenge, s'efectuarà al Cinema "La Rambla", l'anunciat festival simfònic i de Jazz a profit de les Milícies Antifeixistes.

El suggestiu programa de composicions a interpretar pels concertistes terrassencs, farà que l'amenitat del festival no decaigui un moment.

Les obres a executar seran les següents:

Concert per Orquestra de corda: 23 professors.
Concert per Orquestra de Jazz: 14 professors.
Concert per Orquestra Simfònica: 50 professors.

El preu d'entrada i únic, és de 1 pesseta. Treballadors: per a afavorir les víctimes del feixisme i per solidaritat, no deixeu d’acudir a aquest festival.

EL GRAN FESTIVAL D’AQUESTA NIT A PROFIT DE LES VÍCTIMES DEL FEIXISME A LA "COOPERATIVA ELS AMICS".

La Cooperativa "Els Amics'', de la nostra ciutat, adherida a la Unió Local de Cooperatives, ha organitzat per aquesta nit, en el seu local un magne festival la recaptació del qual serà a profit de les víctimes del feixisme.

En aquest acte benèfic hi prendran part els recomanats artistes J. Farràs, Vidal, Peiró i Rovira, a més de la Banda Municipal, que si donarà un selecte concert.

A més, hi serà representada una funció teatral i una secció infantil oferirà una audició de danses i cançons.

EL FESTIVAL POPULAR DEL CENTRE ARAGONÈS.

Heus ací el programa del suggestiu festival que tindrà lloc al Teatre Principal, a dos quarts de 10 d’aquesta nit, organitzat pel Centre Aragonès i a benefici de les Milícies Antifeixistes.

I
Representació de l’aplaudidíssima obra "Nuestra Natacha", a càrrec del .quadre escènic del Centre Obrer Aragonès de Barcelona.
II
La rondalla del Centre Aragonès de Terrassa, sota la direcció del mestre S. Cañada i amb la cooperació d'elements de la rondalla de l'Ebre del Centre Obrer Aragonès de Barcelona, i interpretaran "Los pillos de Zaragoza".
III
Festival de "jotas", en el que prendran part prestigiosos elements del Centre Aragonès de Terrassa, el de Sarrià i el de Sabadell.
IV
El baríton Estanislau Tarin, de Sarrià, cantarà vàries romances acompanyat al piano pel mestre Marc Armengol.
V
Presentació del millor conjunt de cantadors i balladors d'Aragó, sota la direcció del gran mestre í estilista Marian Cebollero, els quals vingueren a Catalunya per aprendre part a l'Olimpíada Popular i s'han ofert desinteressadament per a prendre part en el festival.

PERQUÈ NO SIGUIN ELEVATS ELS PREUS DE LES SUBSISTÈNCIES.

Es notifica a. tots els comerciants al major i detall del ram de l’alimentació de la ciutat de Terrassa i de la seva comarca, l’obligació que tenen de no elevar el preu dels articles, aprofitant-se de les actuals circumstàncies.

Al comerciant que al·ludeixi aquesta disposició se li anirà a la incautació de la totalitat dels gèneres que tingui al seu poder.

JA ESTAN SOCIALITZATS ELS SERVEIS DE POMPES FÚNEBRES.

Amb l’aprovació del Comitè d’enllaç Antifeixista d’aquesta localitat, des del dia d’avui, queden socialitzats els serveis de Pompes Fúnebres a la nostra ciutat.

A la vegada s’adverteix al públic, que els avisos que siguin necessaris per als dit serveis, ha d’avisar-se, de moment, al domicili següent:

Carrer Francesc Ascaso,4.
(Abans Alcalá Zamora)
Telèfon, 1026.

ELS AGRICULTORS DE TERRASSA I COMARCA, HAN DE FER LLURS OFERTES AL COMITE DE PROVEÏMENTS.

Es posa en coneixement dels agricultors de Terrassa i comarca, que els queda terminantment prohibida la venda de blat, ordi, civada i altres articles del camp a cap dels comerciants d’aquesta plaça.

Els agricultors hauran de fer llurs ofertes al Comitè local de Proveïments.

NOTA DEL COMITÈ D’ALUMNES DE L’ESCOLA INDUSTRIAL.

Es fa avinent a tots els alumnes de l'Escola Industrial de Terrassa, la necessitat que tenen d'assistir a la reunió que tindrà lloc demà diumenge, a les .10 del mati, al saló d’actes, per tal de tractar assumptes de molt interès per als seus estudis.

ELS DONATIUS A LA CUINA POPULAR.

Avui s’han rebut els donatius que segueixen en aquesta popular institució:

Pere Brugueres, 1 sac de serradures; Antoni Serra, 2 quilos de mongetes, 2 quilos de tomàquets i 12 quilos d’albergínies; Tintoreria Llanera, 3 sacs de carbó; Maria Costa, 1 cistell de tomàquets i C. N. T., 130 quilos de pastes per a sopa.

REUNIÓ DELS TEIXIDORS ''DRAPAIRES",

Tots els teixidors denominats "drapaires” són convocats a la reunió que tindrà lloc demà diumenge, a les 10 en punt del matí, en el local de la U. G. T., Milícies Catalanes, 48, (ex-Círcol Egarenc) per tal de tractar d'un assumpte de gran transcendència.

La Junta recomana molt encaridament l’assistència a aquesta important reunió.

ATROPELLAT PER UN AUTO.

A la Plaça d'Enric Granados, cantonada al carrer de Manuel Azaña, a dos quarts de deu del matí d'avui, l'home de 62 anys, Elies Dunques, domiciliat a la casa de camp de Can Parellada, ha estat atropellat pet cotxe número 66.044, matrícula de Barcelona.

El mateix vehicle ha conduit el ferit al Dispensari Mèdic, on el doctor de guàrdia l'ha assistit d'una ferida contusa a la regió occipital i fractura de la clavícula dreta.

Una volta practicada la primera cura, l'accidental ha passat al seu domicili.

L'atropellament ha estat denunciat al Jutjat d'Instrucció.

AVIS ALS OBRERS DEL RAM DE TRANSPORTS (U. G. T.).

Tots els afiliats al Ram de Transports (U. G. T.), tant mecànics com els de tracció animal, són pregats de passar per les oficines del Sindicat, Milícies Catalanes, 48, (abans Sant Pere), tots els dies de 7 a 8 de la tarda, por tal de procedir al timbrat dels respectius carnets.

No hay comentarios: