jueves, 2 de julio de 2020

L’Acció, dimarts 8 de setembre de 1.936 pàg. 2


FESTIVAL BENÈFIC.

Per el proper dissabte sembla que el Centre Aragonès ha organitzat un festival benèfic a profit de les milícies antifeixistes.

En aquest festival, a més d’actuar-hi una rondalla aragonesa, serà posada en escena una obra teatral.

UN CARRET MONTAT PER DOS JOVES, ES ACONSEGUIT PEL TREN.

Quan passaven pel pas a nivell de Can Boada, muntats en un carret de la seva propietat els dos joves Josep Torrella i Pau Ponton, tots dos domiciliats al carrer Faraday, 125, foren aconseguits per un tren ascendent.

La màquina del convoi donà una forta trompada a la part posterior del carret, tirant-lo, juntament amb els ocupants a un costat de la via.

De resultes de l'accident, resultaren contusionats els dos joves, als quals curaren moments desprès al Dispensari. El Torrella presentava la fractura de la clavícula dreta i el Ponton sofria unes contusions al pit i al braç.

NOTA DEL COMITÈ D’INDUSTRIA.

El Comitè d’Industria de la nostra ciutat posa en coneixement de tots els nostres industrials, la necessitat que tenen de presentar com més aviat millor, les fulles en declaracions jurades d’inventaris, de les seves respectives fàbriques.

QUEDA PROHIBIDA LA VENDA DE GALLINES.

Des d’avui queda terminantment prohibit la venda de gallines a tot el poble de Terrassa, i pobles del districte.

El que no compleixi aquesta ordre, que ha estat donada pel Comitè de Proveïments, serà penyorat amb 200 pessetes.

Aquesta mesura ha estat presa, en vista que tothom es venia les gallines, cosa que hauria produït que desprès estesim mancats d'ous frescos.

ALTRA FUNCIÓ AL PRINCIPAL AMB FI ANTIFEIXISTA.

El pròxim divendres, la Secció Artística de Fraternitat Republicana vol fer reviure un dels seus èxits teatrals que més ressonància tingueren, i ho farà a profit de la subscripció antifeixista.

Al Teatre Principal, els nostres veterans aficionats posaran en escena l’obra de tons alegres, «Les delícies de la llar» de la qual la companyia republicana en fa una exquisida creació.

Col·laboraran a la representació aplaudides actrius del Teatre Català.

ATROPELLAT PER UN COTXE.

EI conciutadà Jaume Armengol, de 35 anys, domiciliat a la carretera de Matadepera, 175, ahir a la tarda quan sortia del seu domicili, fou atropellat pel cotxe, matrícula B, número 38.731.

L’atropellat fou conduit al Dispensari, on el metge de guàrdia li curà unes contusions al peu dret i unes ferides a la cama del mateix costat.

NOTA DEL COMITÈ D’AJUT.

Hem rebut de les companyes Teresa Bosch, Conxa Gibert, Marta Martin, Matilde Meler, Rosa Sala, Teresa Brossa, Marina Llopart, Maria Sala, Miquela Meler, Soledat Duran, Clara Puiggròs i Nuria Morera:

25 samarretes i 3 dotzenes de mitjons; t dotzena de mocadors i 1 capsa gran de pastilles de sabó.

També aquestes noies han confeccionat tres dotzenes de calçotets pels milicians.

TROBALLA DE DOS CADÀVERS MÉS.

Ahir a la tarda, a la carretera de Viladecaballs, foren trobats dos cadàvers, els quals una vegada identificats pels elements de la Creu Roja que els trobaren, resultaren ésser, el conegut industrial local, Joaquim Badiella í el seu fill Josep.

Els dos morts ingressaren al dipòsit judicial, i segurament avui, els haurà estat fet a l'oportuna autòpsia.

EL SOU DELS MILICIANS.

A partir d'aquesta setmana, tots els milicians de la nostra ciutat, que actualment estan prestant servei de guàrdies en diversos indrets de Terrassa, passaran a cobrar el sou únic de 70 pessetes, cosa que el Comitè d'Enllaç fa pública pel general coneixement.

No hay comentarios: