martes, 7 de julio de 2020

El Dia, edició divendres 11 de setembre de 1.936, pàg. 2 i 3


LA DIADA DE L'ONZE DE SETEMBRE A LA NOSTRA CIUTAT.

Avui, amb motiu de la data històrica de l'Onze de Setembre, a la nostra ciutat, han vacat totes les Oficines oficials i també han onejat les banderes catalana i republicana en la totalitat d'edificis públics.

EL FESTIVAL D'AVUI AL TEATRE PRINCIPAL.

Aquesta nit, tindrà lloc al Teatre Principal la vetllada teatral organitzada per l'Agrupament de Germanor Víctimes Antifeixistes i a profit de les milícies.

"El senyor feudal", és l'obra que la selecció local d'artistes amateurs representarà.

EL FESTIVAL DEL CENTRE ARAGONÈS.

A dos quarts de deu de la nit de demà, dissabte, tindrà lloc al Teatre Principal l'anunciat festival del Centre Aragonès a profit de les Milícies Antifeixistes.

El programa consistirà, en primer lloc, amb la representació de l’aplaudidíssima obra "Nuestra Natacha", a càrrec del quadre escènic del Centre Obrer Aragonès de Barcelona.

Hi prendran part, a més la rondalla del Centre Aragonès i diversos elements valuosos que s'han ofert a col·laborar desinteressadament a la festa, el programa de la qual publicarem demà íntegrament.
PEL SUBMINISTRE DE CARBONS A LA CIUTAT.
Prega el Comitè local de Proveïments que una comissió autoritzada pel seu Sindicat de carboners pilers, passi el més prompte possible per les oficines de l'esmentat Comitè, a l'objecte de tractar extensament del Subministre de carbons a la ciutat.

NO MANCARÀ CARN DE CAP CLASSE A LA CIUTAT.

La mesura adoptada pel Comitè de Proveïments de racionar la venda de les diverses classes de carn, no obeeix a què en manqui, sinó por tal de seguir les previsions adoptades en altres poblacions de Calalunya.

Així mateix, el Comitè de Proveïments fa públic que sap on dirigir-se per tal de proveir-se de les mateixes.

CONAT D'INUNDACIÓ.

A conseqüència d'haver-se rebentat una grossa tuberia conductora d'aigua, aquest matí s'ha inundat part dels soterranis de l'edifici de les ex-Escoles Pies.

Per a desaiguar-los, ha estat necessari que hi acudis una de les bombes de Ca la Ciutat que ho ha aconseguit després d'una hora de continuat treball.

Ha estat tanta l'aigua treta dels esmentats soterranis que, durant una bona estona, els carrers de la Cisterna i del Doctor Cabanes s'han vist convertits en petits rierols.

ALTRA CAIGUDA.

També per haver sofert una caiguda a la via pública, en la tarda d'ahir rebé assistència facultativa al Dispensari, el noi de 10 anys, Manuel Fortes, domiciliat al carrer de Monistrol.
Sofria una forta contusió al costal dret.

ACCIDENT CASUAL.

A les vuit d’avui al matí, en baixar precipitadament del que conduïa per a portar la llet a casa d’un client el noi de 15 anys, Adelí Casas domiciliat al carrer de la Riba, 42, s’ha donat un cop al braç esquerre amb la porta del vehicle, produint-s’hi una forta contusió.

L’ha assistit el doctor Trincheria de torn al Dispensari Mèdic.

INFANT LESIONAT, EN CAURE.

El nen de 3 anys, Francesc Padrós, que viu al carrer de Mas-Adei, 53, ahir va produir-se fortes contusions en diverses parts del cos, en caure daltabaix d'una pallissa existent al seu domicili. Fou portat al Centre Mèdic, on va ésser, convenientment assistit pel doctor de torn.

NENA ATROPELLADA PER UN AUTO.

A la via pública, a les 6'10 de la tarda d'ahir, fou atropellada per un auto la nena de 7 anys. Dolors Estany i Fargas, habitant al carrer de Cervantes, sense número, qui resultà amb erosions al genoll esquerre, ferida contusa a la regió frontal i masegament general lesions que li foren curades al Dispensari Mèdic, pel doctor Claveria.

CONSTITUCIÓ DE LA F.E.T.E COMARCAL (U.G.T.).

La reunió anunciada per avui, es celebrarà demà, a les 7 de la tarda, en el saló d’actes de la Unió Local de Sindicats (U.G.T.) Milícies Catalanes, 48, (ex-Círcol Egarenc) sota el següent ordre del dia:

Nomenament de mesa de discussió.
Constitució de la Federació Comarcal de la F. E. T. E.
Nomenament de la Junta Directiva
Local on instal·lar la F. E. T. E. Comarcal.
Precs i preguntes.

A aquesta reunió hi són cridats tols els treballadors de l'ensenyança de Terrassa i Comarca.

LA JUNTA DEL SINDICAT DE TRANSPORTS (U.G.T.).

Com prèviament s’havia anunciat, a les set d'ahir a la tarda, varen reunir-se al local de la Unió Local de Sindicals, els del ram de Transports, a l'objecte de nomenar la seva Junta Directiva, que quedà constituïda així:

President, Vicenç Monzol.
Vice-president. Lluis Cortada,
Secretari, Pau González.
Vice-secretari, .Andreu Torres.
Caixer, .Antoni Adelantado.
Comptador, Avel·lí Gómez.
Vocals, Matías Morera, Manuel Beltri, Dionís Soler i Joan Sardà.

No hay comentarios: