LA REBAIXA DEL FLUID ELÈCTRIC EL POBLE ESPERAVA FOS MÉS IMPORTANT.
Des d’aquestes columnes hem
propugnat diverses vegades la rebaixa del fluid elèctric, gas i aigua. De
moment ha vingut una disposició del conseller d'Economia, rebaixant en un 20
per cent el preu de la força elèctrica i altres avantatges complementàries que
detallem més avall.
Creiem que la rebaixa no es prou.
El poble esperava més. perquè ho creia de justícia. No obstant, cal apreciar el
bon intent del Govern català en decretar la rebaixa.
Heus ací el text de la part
dispositiva del decret:
Primer.- Queden suprimits els
dipòsits que en concepte de fiança exigeixen les companyies subministradores
d'Aigua, Gas i Electricitat. Aquestes fiances hauran d’ésser saldades per
consum, i fins i tant no s’hagi extingit el seu import les companyies no
presentaran nous rebuts als seus abonats.
Segon.- A partir del dia d'avui
queden automàticament rebaixats ets preus de subministrament d'electricitat en
un vint per cent pel que fa referència als serveis de caràcter particular o
domèstic i sempre que el preu del quilovat ; sigui superior a 0’50 pessetes.
Tercer.- Cap Companyia
d'Electricitat no podrà cobrar cap quantitat en concepte de lloguer dels comptadors
o aparells mesuradors instal·lats en els domicilis dels abonats respectius. No
obstant, els comptadors continuaran essent propietat de la Companyia, la qual
podrà exigir I ‘adequada indemnització quan s'avariessin per causes alienes al
servei.
Quart.- En el successiu les
companyies subministradores d’electricitat donaran el curs més ràpid a les
peticions de nous abonats sense que puguin exigir-los condicions que vulnerin
el que pel present Decret es disposa,
MOR D'ACCIDENT UN CONEGUT CONCIUTADÀ.
Ahir a la tarda, a les 4, fou
conduit a la seva darrera estada el cadàver del conegut compatrici Salvador
Duran i Clermunt, que mori víctima d’accident a la tarda del die 31.
El captard del dilluns, el
desgraciat Duran va dirigir-se a l’estable que posseïa al carrer de Galileu a
donar una ullada a les cavalleries emprades en el servei de recollida de les
escombraries de la ciutat i en passar ran d'un dels esmentats animals, aquest
va etzibar-li una sèrie de guitzes que el Duran no pogué evitar, a conseqüència
d'haver caigut a terra en rebre la primera.
De les lesions greus que va
rebre, l’accidentat deixà d'existir passades una vintena d'hores.
E. P. D.
LA CALOR D'AQUESTS PRIMERS DE SETEMBRE.
La calor, durant els dies
d'aquesta setmana ha arribat a una insospitada sequera, molt poc corrent en les
actuals altures del calendari.
Ahir arribà a 30 graus a l'ombra.
Avui també ha arribat amunt, encara que algunes rauxes de marinada hagin
refrescat l'aire.
L’atmosfera calenta està abocada
a una incessant carrera si no venen pluges a mitigar-la.
ALS FAMILIARS D’UNS MILICIANS DE LA C. N. T.
Es prega als familiars dels
milicians que partiren amb la columna de la C. N. T. que facin els possibles de
passar pel control de guàrdies de l’esmentada organització obrera, on els hi
seran abonats els jornals dels milicians que lluiten al front.
MATERIES TÈXTILS INTERVINGUDES PEL C D’I.
Com que possiblement part de la
indústria local caldrà que es dediqui a la fabricació de determinats articles
per al front de guerra, el Comitè d'Indústria fa avinent que quedaran
intervingudes per ell totes les llanes per carda blanques i pardes i també
totes les punxes del mateix color. Per tant, la contractació i circulació
d'aquestes matèries no es podrà fer sense l’aval d'aquest Comitè.
AVIS ALS COMITES DE CONTROL INCAUTADORS.
Es posa en coneixement dels
Comitès de Control que han demanat incautació de llurs Indústries, que passin
per les oficines del Comitè d'Indústria a recollir unes fulles complementàries
per a la susdita incautació.
LA CUINA POPULAR CONTRA ELS ABUSAIRES.
El Comitè de la Cuina Popular,
posa en coneixement del públic, que de resultes d'alguns casos d'abús que
darrerament s'han descobert procedirà inexorablement contra aquelles persones
que amb el pretext de trobar-se en necessitat, enganyen al Comitè, fent
desvirtuar l’obra benèfica de la Cuina Popular.
No hay comentarios:
Publicar un comentario