lunes, 3 de agosto de 2020

El Dia, edició dijous 1 d’octubre de 1.936, pàg. 2 i 3


EL MÍTING DE LA C.N.T. AL CINEMA RAMBLA.

L’excés d’original ens priva d’encabir en la present edició l’acte de propaganda que tingué lloc ahir, al Cinema Rambla, organitzat per la C.N.T i F.A.I.

Hi assistí gran concurrència de treballadors que acollí amb constants aplaudiments els parlaments pronunciats pels companys Padilla, Rusinyol, Ribera, Campà, Sans i Magrinyà.

DISSABTE VINDRÀ A TERRASSA VENTURA GASSOL.

Com és sabut, dimarts passat Ventura Gassol havia d'efectuar una visita a la nostra ciutat per la crisi del Govern de Catalunya va impedir-li de portar-la a terme.

Format el nou Consell de la Generalitat, Ventura Gassol s'apressa a complir la paraula donada. Sols quatre dies de retard haurà sofert l’anunciada visita del conseller de Cultura.
Dissabte a la tarda, de no sobrevenir contratemps. Ventura Gassol serà a Terrassa.

El motiu principal de la visita és visitar els objectes d'art dipositats a les Esglésies romàniques de Sant Pere i també el de traslladar-se a l’ex-torre Salvans de La Barata, incautada per la Generalitat, per fer-se càrrec dels objectes artístics que conté.

Sabem que per l'al·ludit motiu, es farà un acte polític a la Casa del Poble, en el qual farà ús de la paraula el conseller.

COMITÈ SANITARI ANTIFEIXISTA DE TERRASSA :: NOTA PREGADA.

A fi d'unificar els cursets per infermeres que les sindicals C. N. T. i U. G. T. havien començat o iniciat, a l'igual que altres agrupacions d'ordre polític també havien fet o proposat. Per acord del Comitè executiu, a proposta del subcomitè Tècnic, s'han pres els següents acords:

Primer.—Queden en suspens tots els cursets començats

Segon.—S'obre nova inscripció des del dia de la data fins el pro-per dilluns, dia 5, en què quedarà tancada, per donar començ el curs unificat.

Tercer.—Es condició indispensable per a fer-se la inscripció que la interessada presenti un document avalat per les Sindicals o partits del Front Popular a què pertanyi, on consti clarament la significació antifeixista de la sol·licitant, ensems que consti que sap llegir i escriure correctament.

Quart.—El Comitè Tècnic es reserva el dret de sotmetre les inscrites a un petit examen Psicològic de capacitat.

Cinquè.—Quan a judici del personal tècnic encarregat dels cursos hagin les cursetistes adquirit coneixements teòrics i pràctics suficients, previ un examen, se'ls donarà un diploma que les autoritzarà per a exercir el càrrec d'infermeres en les institucions sanitàries locals dependents d'aquest Comitè.

Sisè.—Les que vulguin seguir els estudis d'especialització o que els interessi la convalidació dels estudis per un títol oficial, podran continuar els estudis i treballs pràctics fins que puguin realitzar els exàmens oficials a la Facultat de Medicina de Barcelona, on els seran reconeguts els treballs realitzats en els cursets.

Setena.—Per a inscriure's i formalitzar la matrícula, podran presentar-se de 6 a dos quarts de 8 tots els dies feiners al local del Comitè, carrer Joan Pomés, núm. 20, on se'ls comunicarà lloc, hora i dia del començ dels cursets.

ORDRE DEL COMITÉ DE PROVEÏMENTS DE TERRASSA.

Son pregades totes les milícies que no permetin el pas de cap article de alimentació  per cap concepte, excepte si no van avalats amb un passi segellat per aquest Comitè i el de Defensa.

Queden exclosos d'aquesta disposició els obrers del camp i excursionistes, els quals solament podran dur en les seves motxilles els queviures per al seu ús personal.

ALS ALUMNES DE BATXILLERAT.

Recordem als pares dels alumnes de l'Institut Elemental que l'Acadèmia Social, Topete, 2 (cantonada al Passeig), amb motiu de la momentània suspensió de les classes, prepara els seus alumnes segons la marxa acadèmica de l’Institut.

Aquestes classes són donades pels Auxiliars de Lletres i Ciències de l’institut Elemental.

PER EVITAR L'ACAPARAMENT DE SUCRE.

Al fi d'evitar l'acaparament de sucre, el Comitè de Proveïments adverteix als comerciants que únicament poden vendre mitja lliura de sucre a cada client.

LA VENDA DE LLET CONDENSADA.

Fa avinent al Comitè de Proveïments als comerciants en general, l'obligació que tenen de vendre llet condensada solament a aquells que puguin acreditar que és per a malalts o infants.

NO ES PODEN ENTRAR ARTICLES ALIMENTICIS SENSE DECLARAR-LOS. Havent observat el Comitè de Proveïments que han entrat alguns camions de patates sense passar pel control establert pel dit Comitè, novament posa en coneixement de tots els comerciants l’obligació que tenen de passar per les oficines del Comitè quan tinguin necessitat de fer entrar a la ciutat qualsevol article, a l'objecte d'efectuar la deguda controlació.

Al que deixi de complimentar aquesta disposició, se li aplicarà la sanció que es cregui convenient.

NOTA DEL RAM DE LA. CONSTRUCCIÓ (C. N. T. I U. G. T.), QUE INTERESSA TOTS ELS PATRONS PINTORS.

El Ram de la Construcció, secció operaris pintors, prega a tots els patrons pintors que pertanyen a la Unió Comercial i als que no hi pertanyen i treballen pel seu compte, que facin ràpidament un inventari detallant les eines i material que tenen en existència.

Per a presentar aquests inventaris, hi ha de temps fins el dia 3, dissabte, a les 7 del vespre, i han d'ésser lliurats a l'Associació d'Operaris Pintors, (U. G. T.), Milícies Catalanes, 48.

AJORNAMENT DE MATRÍCULES.

Per disposició del Conseller de Cultura queda ajornada fins a nou avis la inscripció de matrícula a la Universitat de Catalunya. Escoles tècniques i Instituts de 2.on Ensenyament.

Oportunament s'indicarà el dia en què ha de començar el curs escolar a aquests centres d'ensenyament superior i secundari.

RECAPTA ENTRE ELS AGENTS DEL COS D'INVESTIGACIÓ.

Recapta feta pe! Comitè d'Investigació i Vigilància de la Generalitat de Catalunya, en la plantilla de Terrassa

Inspector: En Serafí .Mestres, I0 pessetes.

Agents de 3.": Francesc Barfull, 10: Marcel·lí Solanes. 10; Brauli Nadal, 10; Josep Monfort 10; Magí Marrugat, 10: Miquel Clos, 10: Salvador Mas. 10; Pere Torres, 10, Ernest Pitarque, 10. Total 100 pessetes.

Aquestes pessetes seran lliurades als companys que lluiten al front.

REUNIÓ DE “SERENOS”, PORTERS, CONSERGES I SIMILARS.

Per a demà, a dos quarts de quatre de la tarda, hi ha convocada una reunió del Sindicat de Porters, "Serenos", Conserges similars (U. G. r.), per tal d'informar-los dels treballs realitzats en benefici del gremi.

COL·LECTIVITAT D’ELECTRICISTES.

Des de demà, tots els terrassencs podran encarregar les instal·lacions i reparacions elèctriques de llum i força, càrrega de bateries, reparació de cotxes i ràdios, adquirir llums moderns i d'estil, ràdios de marques nacionals i estrangeres, bombetes, planxes, estufes, ventiladors i altres aparells elèctrics, al CARRER DE MANUEL AZAÑA, 48

CAIGUDA.

Quan es dirigia al seu domicili, carrer Marconi, 48, la ciutadana Ramona Centelles, de 31, anys, soltera, va sofrir una caiguda, lesionant-se. Personada al Dispensari, el facultatiu de torn va; curar-la d'una ferida contusa a la regió parietal, dreta.

ACCIDENT.

A tres quarts de sis d'ahir a la tarda, el milicià Josep Casabón, de 20 anys, que viu a la Carretera de Matadepera, 159, va sofrir un accident fracturant-se el peu esquerre.

Un cotxe va traslladar-lo al Centre Mèdic, on fou convenientment assistit pel doctor de guàrdia.

CAIGUDA D'UN CICLISTA.

A la Rambla d'Egara, a les set del vespre d'ahir, el jove de 25 anys, Valentí Masó, que habita al carrer Antoni Pius, 161, va caure parençosament de la bicicleta que 'muntava, propietat seva.

Va produir-se ferides contuses al mentó, regió frontal dreta i en ambdues mans, les quals li foren curades al Dispensari Municipal.

Una volta practicada la primera cura, l'accidentat va passar a casa seva.

No hay comentarios: