domingo, 30 de agosto de 2020

L’Acció, dijous 22 d’octubre de 1.936 pàg. 2

Un aclariment  a   l’ordre  de  mobilització 

En virtut del Decret de la Conselleria de Defensa del Govern de la Generalitat  de Catalunya, ordenant la mobilització de tots els ciutadans de 18 a 40 anys, i en qual Decret s'especifica que tots els que siguin inútils tenen de justificar-ho mitjançant certificat facultatiu del metge forense. 

Es fa avinent: per a coneixement dels interessats, que la revisió s'efectuarà al  Dispensari  Mèdic de l'Hospital d'aquesta ciutat, tots els dies de 12 a 2, i el   certificat se’ls hi lliurarà també tots els dies de 5 a 6 al Departament de Sanitat  d'aquesta ciutat, carrer de Joan Pomés, nº 20. 

EL GRAN  FESTIVAL BENÈFIC D'AQUEST VESPRE AL CINEMA  ALEGRIA.

Aquest vespre organitzat pel P. S. U. C, es celebrarà al Cinema Alegria, un    extraordinari festival a profit de la lluita antifeixista.

En  aquesta  vetllada benèfica, hi prendran part un gran nombre de varietats,  que estem segurs mereixeran l'atenció dels nostres conciutadans, i això farà    que aquest festival aconsegueixi un falaguer èxit.

Durant  la  celebració de la festa, actuarà l'excel·lent conjunt musical conegut  per «Orchestra  Broadway», que dirigeix el mestre Alcayna.

SARDANES AL PARC MUNICIPAL.

El Foment de la Sardana d'aquesta ciutat ha organitzat per el proper diumenge,  a les 12 del migdia una audició de sardanes a profit dels Hospitals de Sang, la qual es celebrarà en els bells jardins del Parc Municipal.

EL LOCAL DEL DEPARTAMENT  DE SANITAT I ASSISTÈNCIA SOCIAL.

Ha quedat instal·lat al carrer de Joan Pomes, número 20, el Departament Municipal de Sanitat i Assistència Social. En aquest lloc es rep diàriament a tots  els ciutadans que es vegin precisats a fer ús del departament de referència.

EL RECONEIXEMENT MÈDIC DELS MOBILITZATS.

La Conselleria de Sanitat de Terrassa, fa avinent a tots els ciutadans afectats per   l’ordre de mobilització general decretada pel Conseller de Defensa del Govern  de la Generalitat de Catalunya amb data 7 d'octubre de 1.936 que tots aquells ciutadans quin cognom comença en A deuen presentar-se demà divendres, de  12 del migdia a 2 de la tarda, al Dispensari Mèdic per a ésser reconeguts pel   metge que ha estat designat. 

Cal que els ciutadans al·ludits es presentin amb les fitxes, les quals han estat lliurades per la Generalitat i emplenades per duplicat. 

L'HORARI  DE VISITES A L’HOSPITAL.

Per a veure els malalts i ferits de l'Hospital, des de demà divendres regirà el següent horari: de les 4 a dos quarts de 8 de la tarda. 

CONSELLERIA MUNICIPAL DE PROVEÏMENTS.

Es demana amb tota urgència a tots els comerciants del major i detall del ram de  l'alimentació i cooperatives de consum, que portin durant tota aquesta setmana una  relació exacta de les existències que tinguin en poder seu, amb el preu del cost de cada una de les classes de gèneres i amb la data que efectuaren la compra dels seus  queviures 

Els que deixin d'atendre aquesta disposició, seran sancionats amb les mesures que es cregui convenients

LES ACTIVITATS DE LA CONSELLERIA MUNICIPAL DE PROVEÏMENTS.

Aquest matí, a la Conselleria Municipal de Proveïments s'ha celebrat una important reunió, en la qual hi han assistit representacions dels peixaters dels dos MercadaIs de Terrassa. 

Sembla que en aquesta reunió s'han tractat importants assumptes relacionats amb la venda del peix la nostra ciutat. 

AVIS ALS FAMILIARS DELS MILICIANS DEL FRONT DE LA COLUMNA    MACIÀ COMPANYS. 

Es posa en coneixement a tots els familiars dels milicians locals, enrolats a la columna  Macià Companys, que demà al matí passin pel Departament de Guerra, antic edifici del Jutjat d'Instrucció, on els seran abonades les corresponents setmanades dels seus familiars  que  lluiten  al  Front. 

LA  MOVILITZACIÓ GENERAL SEGUEIX.

Continuen amb gran activitat, els treballs de la mobilització generat. 

Les targes van repartint-se per part de la Guàrdia Nacional i entre ahir i avui, han  estat ja molts ciutadans que han acudit al Departament de Guerra, per tal de fer entrega de les seves targes ja emplenades. 

En  aquells lloc els han entregat un acús  de rebut, en el qual s'acredita que el   mobilitzat ha fet entrega de la seva corresponent tarja.


No hay comentarios: