viernes, 7 de agosto de 2020

La Veu de Catalunya, 4 d’octubre de 1.936, pàg. 9


La Corporació municipal va reunir-se en sessió extraordinària sota la presidència de l’Alcalde, senyor Figueres, amb assistència dels consellers Armengol (D), Palet, Puigdoménech, Petchamé, Mateu, Batlle, Torres, Rius i Gumà.

S’acceptà, per raó d’incompatibilitat amb el seu recent nomenament en virtut de la municipalització dels serveis de l’Escorxador públic, la renuncia del càrrec de regidor presentada pel senyor Pujolá i s’aprovà la proposició de cobrir la vacant amb el suplent corresponent, senyor Josep Valls.

S’aprovà un dictamen proposant la jubilació, previs els requisits reglamentaris, del guàrdia municipal Angel Illa i Bericart i del vigilant de la 1ª Ronda d’Arbitris municipal Francesc Còdol i Jou.

També es aprovada una proposta de la Comissió de Govern perquè s’acrediti i satisfaci a partir del dia primer d’agost últim als professors de l’Escola de Música senyors Joan Cristòbal, Julià C. Vilanova, Miquel Casas Bell, Núria Serrat, Antoni Farrarons, Josep Güell i Rosa Baus i Ter, l’augment d’un 15 per 100 en els seus havers, que en el successiu els seran abonats amb aquesta millora.

Es varen nomenar, amb caràcter interí, director dels Mercadals el ciutadà Ignasi Riera i Puig; cap de la Ronda d’Arbitris els sota-cap Angel Martínez i Martínez, i cobrador de segona el ciutadà Domènech Casanovas i Sans.

Quedà aprovat, així mateix, un dictamen proposant confirmar en el càrrec de mosso de la Brigada Sanitària, que ocupava amb caràcter interí, el ciutadà Antoni Martínez i Salvador.

De la mateixa manera foren confirmats en propietat diversos empleats interins que s’esmenten en el dictamen corresponent.

No hi hagué precs i preguntes i l’Alcalde aixecà la sessió, que durà escassament vint minuts.

Quan es dirigia al seu domicili, carrer Marconi, 48, la ciutadana Ramona Centelles, de 31 anys, soltera, va caure i es lesionà. Personada al Dispensari, el facultatiu de torn ca curar-la d’una ferida contusa a la regió parietal dreta.

El milicià Josep Casabón, de 20 anys, que viu a la carretera de Matadepera, 159, va sofrir un accident i es fracturà el peu esquerre.

Un cotxe va traslladar-lo al Centre Mèdic, on fou convenientment assistit pel doctor de guàrdia.

A la Rambla d’Egara, el jove de 25 anys Valentí Masó, el qual habita al carrer Antoni Pius, 16, va caure parençosament de la bicicleta que muntava de la seva propietat.

Va produir-se ferides contuses al mentó, regió frontal dreta i en ambdues mans, les quals li foren curades al Dispensari Municipal.

El Comitè de Proveïments ha fet avinent a les milícies que no permetin el pas de cap article alimentaris per cap concepte, excepte si van avalat amb un passi segellat pel Comitè i els de Defensa.

Queden exclosos d’aquesta disposició els obrers del camp i excursionistes, els quals solament podran dur en les seves motxilles els queviures per al seu ús personal.

No hay comentarios: