domingo, 30 de agosto de 2020

L’Acció, divendres 23 d’octubre de 1.936 pàg. 2

UNA ACLARACIÓ D’INTERÉS RELACIONADA AMB LA MOBILITZACIÓ GENERAL.

Durant el dia d’ahir, per la Ràdio Terrassa i en sortir al vespre la premsa local, es donà una nota relacionada amb el reconeixement mèdic de tots els afectats a la mobilització general, el cognom dels quals comencés amb La lletra A.

Aquest matí, al Departament de Guerra, ens han aclarit aquella nota, dient-nos, que solament han d'acudir al reconeixement, aquelles persones que tinguin quelcom per al·legar.

Demà seran reconeguts els compresos, entre les lletres A. i B.

CONCIUTADANA QUE ES SUICIDA PENJANT-SE A CASA SEVA MATEIX,

Aquest mati, els habitants de la Casa número 55 del carrer Topete s'han trobat amb la desagradable sorpresa de que la mestressa de la casa, s'havia suïcidat, penjant-se en el buit de l'escala.

La suïcida s'anomenava Joaquima Adrià Gimferrer, i actualment tenia 55 anys, Sembla que per dur a terme la seva extremada determinació, ella mateixa lligà una corda a la barana de l'escala del primer pis de la casa, i llavors amb la corda lligada al coll es deixà anar al buit.

Els familiars de la suïcida amb la desesperada que és de suposar, han donat compte del fet a les nostres autoritats, les quals han disposat que l'Ambulància es traslladés al lloc del fet i conduits el cadàver al dipòsit judicial.

RESTABLIMENT D’UN SERVEI MUNICIPAL.

Des del proper dilluns quedarà establert a la nostra ciutat, baix el control de l’Ajuntament el ram de boletaire.

Per tant es fa avinent als comerciants i altres persones que pugui afectar el restabliment d'aquest servei, que d'ara endavant hauran de tornar-se a efectuar els arbitris corresponents.

Ningú podrà treure de la ciutat, en caire particular més de quatre caps de bestiar.

PARTIT DE PILOTA BASCA A BENEFICI DE LES MILÍCIES.

Demà, dissabte, a les 3 de la tarda, tindrà lloc al Frontó del carrer Transversal un gran festival de pilota basca, a benefici de les milícies antifeixistes.

Els partits seran jugats per aquest ordre:

Blaus: Jurao i Sodoreda contra Gudiol i Muntal, (Vermells),

Blaus: Rodríguez i Pomera de Terrassa contra Gil i ÇilIo,(Vermells), de Barcelona.

Partit professional compost solament per elements de Barcelona primera categoria :

Erràs i Ramonet, blaus, contra Aparició i Marcos (Vermells),

ESCOLA D'ARTS l OFICIS MUNCIPAL DE TERRASSA.

Des del dia 23 del corrent queda oberta la matricula per a ingressar a l'Escola d'Arts i Oficis Municipal d'aquesta ciutat.

Les inscripcions es faran tots els dies laborables de 7 a 8 del vespre.

L'import de la matricula serà de 5 pessetes per assignatura, totalment reintegrades en el cas que els mereixements i comportament de l’alumne així ho aconsellin. El curs començarà el dia 2 del pròxim mes de Novembre.

Terrassa, 22 d'Octubre de 1.936.

El comissari Joan Juan.

ALS AFILIATS AL RAM DE L'AIGUA DE LA U. G, T.

La Comissió Tècnica del Ram de l'Aigua del Sindicat Obrer Fabril i Tèxtil de la U. G, T., prega a tots els afiliats del seu ram que passin per la secretaria del sindicat qualsevol dia de 6 a 8 de la tarda, per tal de fer-los lliurament dels follets de Reglamentació dels Comitès de Fàbrica i de Control.

SINDICAT D'OBRERS FLEQUERS (U. G. T.).

Aquest Sindicat convoca a tots els obrers forners a l'Assemblea que es celebrarà el proper dissabte dia 24 a les 8 de la nit en el local social, de la U. L. S. O. (U. G, T.). Milícies Catalanes, 48.

RAM DE TRANSPORTS ( U. G. T.).

La Junta Directiva del Sindicat del Ram de Transports de la Unió Local de Sindicats Obrers (U. G. T.) convoca a tots els seus afiliats a la reunió general extraordinària que es celebrarà avui divendres dia 23, a les 9 i mitja de la nit de primera convocatòria i a les10 de segona, amb el següent ordre del dia.

Primer,—Lectura de l'acta anterior.

Segon.—Estat comptes.

Tercer.Nomenament de nova Junta.

Quart. —Orientacions a prendre sobre la indústria del Transport.

Cinquè. —Precs i preguntes.


No hay comentarios: