domingo, 16 de agosto de 2020

La Veu de Catalunya, 11 d’octubre de 1.936, pàg. 9


La necessitat d’anar a la unificació de la tasca fiscalitzadora que en ordre al reintegrament de cabals a les Caixes d’Estalvi i d’acord amb les disposicions legals vigents es ve realitzant ha mogut a la Junta de Govern d’aquesta Institució a crear una Oficina Controladora, continuadora de la que ha vingut funcionant fins ara a l’Ajuntament de la ciutat, que exercida per la Delegació de la Generalitat de Catalunya serveixi, ensems que d’organisme consultiu per tots els qui tinguin necessitat de disponibilitats de les existents en les llibretes d’estalvi, de garantia que les demandes de reintegrament responen a les necessitats veritables, no ajornades ni diferibles, i evitar així la profusió amb què pel mitjà de les compres i adquisicions no sempre justificables ni reals, es produeixi una sensible minva en l’estalvi col·lectiu, el patrimoni del qual és de tot punt necessari vetllar i salvar a profit dels mateixos imponents.

La dita oficina funciona, al domicili de la Caixa d’Estalvis, de nou a onze del matí, i a ella hauran d’acudir tots els qui tinguin necessitat de reintegrament de la Caixa d’Estalvis.

A la tarda, quan es dirigia al seu domicili, Plaça de la República, 18, va sofrir una caiguda a la via pública Francesc Gaju, de 60 anys, casat, i es produí una ferida contusa al cap, de la qual fou assistit al Dispensari Mèdic pel facultatiu de torn.

En les columnes que de Barcelona sortiran vers els fronts de lluita hi ha allistats 500 terrassencs.

Procedents de Madrid ha arribat a Terrassa una expedició composta per 80 infants madrilenys. Tots han estat repartits entre les famílies que havien cursat la sol·licitud corresponent.

Està a punt d’arribar una nova expedició, que també serà repartida entre els terrassencs que ho tenen demanat.

No hay comentarios: