sábado, 29 de agosto de 2020

El Dia, edició dijous 22 d’octubre de 1.936, pàg. 2 i 3

AVUI HA QUEDAT NORMALITZAT EL SERVEI DE TRENS DELS FERROCARRILS DE CATALUNYA.

Com és sabut, ahir a la tarda a la foradada de Vallvidrera, de la dita Companyia, toparen un tren que procedia de Sabadell, i no de Terrassa com equivocadament s’havia dit, i un vagó grua. Resultaren cinc passatgers ferits lleument i vuit persones desmaiades de l’esglai.

Per aquest motiu, quedà interromput el servei de trens per aquesta línia. entre Terrassa i Barcelona. El de les. tres de la tarda d’ahir, fou el darrer comboi que sortí de la nostra ciutat, el qual hagué de parar a Sant Cugat del Vallès i regressar a Terrassa.

AVÍS IMPORTANT ALS AFECTATS PER L’ORDRE DE MOBILITZACIÓ.

La Conselleria de Sanitat de Terrassa, fa avinent a tots els ciutadans afectats per l’ordre de mobilització general decretada pel Conseller de Defensa del Govern de la Generalitat de Catalunya, amb data 7 d’octubre de 1.936, que tots aquells ciutadans el cognom dels quals comença per A han de presentar-se demà, divendres, de 12 del migdia a 2 de la tarda, al Dispensari Mèdic per a ésser reconeguts pel Metge que ha estat designat.

Cal que els ciutadans anomenats es presentin amb les fitxes que els han estat lliurades per la Generalitat i emplenades per duplicat.

ALS FAMILIARS DELS MILICIANS D'ESQUERRA REPUBLICANA AL FRONT DE COMBAT.

Esquerra Republicana de la nostra ciutat avisa als familiars dels seus milicians que lluiten al front, que demà se'ls pagaran els sons corresponents, de 9 a 1 del matí, en el local de l'ex-jutjat d'instrucció. Raval de Fermí Galan, 12.

UNA IMPORTANT NOTA DE LA CONSELLERIA DE PROVEÏMENTS.

Aquesta Conselleria posa a coneixement de tots els representants i viatjants del ram de l'alimentació de la localitat i de fora de la mateixa, que totes les vendes que efectuïn a Terrassa han d'ésser declarades a les oficines de la dita Conselleria.

Així mateix avisa els comerciants del major i detall que hi han de portar les factures dels gèneres que comprin, tant a la ciutat com a fora, al fi de controlar els preus de compra dels articles, casa venedora, casa compradora i nom i classe dels gèneres.

Conselleria Municipal de Proveïments demana amb tota urgència als comerciants del major i detall del ram de l'alimentació de Terrassa; amb inclusió de les cooperatives de consum, que portin per tota aquesta setmana la relació exacta de .les existències que tinguin al seu poder cadascú, amb el preu de cost de cada una de les classes de gènere i la data en què han efectuat la compra.

Els infractors d'aquesta disposició, seran sancionats amb les mesures que es creguin convenients.

DISSABTE, AL TEATRE DEL POBLE.

En sessió de teatre socialitzat sota el signe de la C. N. T., dissabte vinent a la. nit actuarà al Teatre del Poble (abans Principal) la notabilíssima companyia d'Antònia Herrero i Enric Guitart, que posarà en escena l'aplaudida comèdia d'Antoni Quintero i Pasqual Guillén, "Morena clara".

També s'anuncia per a la propera setmana, en el mateix teatre i sota la mateixa organització, una gran sessió d'homenatge al gran poeta andalús Garcia Lorca.

FESTIVAL ARTÍSTIC A L'ALEGRIA.

Per a les 10 d'aquesta nit, el Partit Socialista Unificat de Catalunya ha organitzat al Teatre Alegria un gran festival artístic a profit de la lluita antifeixista.

Hi prendrà part una companyia de revistes, que presentarà l’espectacle en dos actes "Un pagès a Barcelona", i actuarà també la prestigiosa creadora de cant flamenc Lola Cabello.

L'espectacle serà amenitzat per l’Orquestra Broadway, dirigida pel mestre E. Alcayna.

REUNIÓ DE PEIXATERS.

Cridats pel conseller de Mercats, senyor Comes, aquest mati a les onze, s'han reunit a la Conselleria Municipal.de Proveïments els peixaters del Mercat de la Independència a l'objecte de tractar d’un assumpte que els afectava.

La reunió ha terminat a dos quarts d’una.

LESIONAT, EN CAURE.

Al captard d'ahir, sofrí una caiguda a la via pública, Pere Rué, de 38 anys, casat, produint-se una ferida fonda al cuir cabellut, la qual li fou curada al Dispensari, pel facultatiu de torn.

INFANT ATROPELLAT PER UN CICLISTA.

La nena de 4 anys, Teresa Funes, habitant al carrer Ponent, 25, a les sis de la tarda d'ahir, fou atropellada per un ciclista a la Carretera de Matadepera. Portada al Dispensari, li va ésser curada una forta contusió al genoll dret, conseqüència de l'atropellament, que ha estat denunciat al Jutjat Municipal.

JOVE ATROPELLAT PER UN COTXE.

En travessar la Rambla d'Egara per a dirigir-se al carrer de Torrella el jove de 18 anys, Manuel Velázquez, amb domicili ai carrer Salvador Segui, 96, va ésser atropellat pel cotxe matricula de Barcelona, número 50.228, que li causà lesions d'alguna consideració. El xofer, que malgrat frenar ràpidament na va poder evitar l'atropellament, juntament amb els altres ocupants del vehicle recolliren el ferit, portant-lo amb tota. rapidesa al Centre Mèdic, on el doctor Sala que .s'hi trobava de guàrdia a les vuit d’ahir a la tarda, va assistir-lo detingudament.

El Velázquez, sofria la fractura de la cama esquerra contusions i erosions a la regió renal dreta i masegament general. El seu estat es qualificà de pronòstic reservat.

Practicada la primera cura. l'accidentat va passar al seu domicili.


No hay comentarios: