domingo, 2 de agosto de 2020

El Dia, edició dimecres 30 de setembre de 1.936, pàg. 3


ANCIANA ATROPELLADA PER UN AUTO.

Un cotxe de milicians, a la tarda d'ahir va portar; al Dispensari Mèdic l'anciana de 72 anys, Carme Isern, vídua. domiciliada al Carreró de Can Aurell, sense número, la qual sofria una forta contusió a l'espatlla esquerra, que li fou curada pel doctor Maturana; que es trobava de torn.

Segons manifesta l'accidentada, mentre es trobava davant la Cuina Popular, esperant el dinar, un camió que veloçment va passar pel carrer del Nord va donar-li una forta patacada à l'espatlla, que la feu anar a topar contra la paret, lesionant-la.

DESGRACIAT ACCIDENT.

La noia de 19 anys, Joana Folch, domiciliada al Passatge Comerma, 32, a les cinc d'ahir a la tarda, fou víctima d'un sensible accident. En baixar precipitadament de l'autobús al carrer de la Societat, quan el vehicle encara no estava del tot parat, tingué la desgràcia de caure, fracturant-se la clavícula dreta.

Un cotxe dels requisats va portar-la al Centre Mèdic, on fou convenientment assistida pel doctor de torn.

ASSISTITS AL DISPENSARI.

A les sis d'ahir a la tarda, la ciutadana de 42 anys, Josepa Güell, casada, domiciliada al carrer de l'Era, 49, mentre feia el sopar a la cuina de casa seva, va tenir la mala sort que li caigués als peus un pot d' aigua bullint produint-li cremades de segon grau al peu esquerre.
Va personar-se al Dispensari on el doctor Claveria va practicar-li la primera cura.

D’una ferida infectada al dit anular de la ma dreta, va ésser curat al Dispensari, Pau Gener i Gargalló, de 25 anys, casat, habitant al carrer de l'Agricultura, 23. El doctor de guàrdia que va assistir-lo va donar-li també una injecció antitetànica, com a mesura preventiva.

També rebé assistència facultativa en el dit establiment el jove de 19 anys, Pere Borràs, que viu al carrer de Viveret. qui sofria una congestió al vèrtex dret.

CAIGUDA DE MALS RESULTATS.

A conseqüència d’una caiguda que sofrí a la via publica, ahir a les cinc de la tarda fou curat al Dispensari, Lluís Subirana i Soler, de 33 anys, casat, amb domicili al carrer de Viveret. 176, el qual sofria la fractura de la clavícula esquerra, resultat de la dita caiguda.

SINDICAT DEL RAM DE LA FUSTA (U. G. T. I C. N. T.).

Es posa a coneixement dels patrons fusters que no pertanyen a la Unió Comercial i Industrial, torners, serradors i fàbriques com també manyeries que tinguin fusteria, que han de presentar inventari de totes les eines, màquines i material per a ésser lliurat dissabte vinent a la Secretaria del Sindicat del Ram de Construcció—Secció Fusta—de 4 a 7 de la tarda, al Passeig de Garcia Hernández, 24.

Cas de no complir les ordres indicades, seran sancionats conforme a les circumstàncies.

PLE DE DELEGATS DE LA U. G. T. PER A AVUI.

La Comissió Executiva de la Unió Local de Sindicats Obrers (U. G. T.) recorda a tots els seus delegats en els diferents Comitès i Subcomitès, l'obligació que tenen d'assistir aquesta nit a la reunió plenària que tindrà lloc en el saló de Juntes del local social.

DEL MÍTING DE LA UNIÓ LOCAL DE SINDICATS (U. G. T.).

Ampliant la nota que donàvem ahir, podem concretar que l’acte de presentació de la Unió General de Treballadors revestirà excepcional importància, donades les circumstàncies especials que travessem, servint d'orientació i fixació del pensament que regirà l'actuació sindical d'aquesta organització.

ALS AGENTS COMERCIALS DEL RAM D'ALIMENTACIÓ I LICORERS.

El Consell Executiu del Col·legi d'Agents Comercials convoca a tots els companys corredors i representants del Ram d'Alimentació i Licorers a la reunió que tindrà lloc el proper dijous, per tractar de la situació actual del Ram i de l'actitud i mesures a adoptar.

No hay comentarios: