domingo, 9 de agosto de 2020

El Dia, edició dilluns 5 d’octubre de 1.936, pàg. 3


NOTA DEL DELEGAT FERROVIARI DEL NORD.

Pr tal de felicitar els desplaçaments a Barcelona per assistir a la desfilada que es celebrarà en commemoració del 6 d’Octubre de 1.934, a la línia del Nord s’han establert un bitllet reduït d’anada i tornada al preu de 2’75.

LA JOVENTUD COMUNISTA IBÉRICA DEL P.O.U.M. celebrarà el proper dijous, dia 8 UN MITING MONSTRE AL TEATRE ALEGRIA, a dos quarts de deu de la nit amb motiu de l’aniversari de les jornades d’Octubre. Hi assistiran els valents camarades del P.O.U.M., que han arribat recentment del sector d’Osca els que han pres ESTRECHO QUINTO I MONTE ARAGON.

Els nostres camarades són els que marxaren amb la 1ª Companyia del P.O.U.M. Junt amb aquests assistiran una Delegació de la gloriosa Columna Internacional.

L’acte es verificarà de la següent manera:

Presidiran els camarades vinguts del Front.

Parlaran els camarades MUNTÉ i BAYO, per la joventut local.

PILAR SANTIAGO, per la Joventut Femenina.

ESTEVE GELADA, pel Comitè Executiu.

WILEBALDO SOLANO, Secretari General de la J.C.I.

La Banda del P.O.U.M., de la Capital executarà diferents Himnes Revolucionaris.

L’acte serà retransmès per l’emissora RADIO TERRASSA.

AVISOS DEL COMITÈ D'INDUSTRIA.

Aquest Comitè d’Industria prega a tots els industrials i comerciants que hagin rebut gèneres de Barcelona després dei dia 19 de juliol, i que en llurs factures hi vagin consignats augments, siguin els que siguin, portin les esmentades factures a aquest Comitè per tot el proper dimecres, a fi de plantejar la qüestió a la Conselleria d’Economia.

ELS BALLS CELEBRATS AHIR.

Amb bon èxit de públic, l'activa Comissió d'Esbarjo del Casino del Comerç, va celebrar ahir a la tarda el seu segon ball de pista. Una Orquestra del Sindicat Musical va executar els ballables.

Així mateix, la Casa del Poble , que d’ençà de l’execrable intent feixista havia suspès el seus populars balls de tarda, ahir va reprendre'ls amb un a profit de les Milícies Antifeixistes, que es veié en extrem concorregut.

El Saló Catalunya, també va celebrar el seu acostumat ball. En ambdós llocs, varen actuar Orquestres del Sindicat Musical.

CAPITOL DE CAIGUDES.

El nen de 5 anys Pere Inés i Vila, habitant del carrer Mas Adei, 41, va sofrir una caiguda a la tarda del darrer dissabte, lesionant-se. El doctor de guàrdia al Centre Mèdic va curar-li una ferida contusa entre les dues celles.

D’una ferida contusa a la regió occipital, que va fer-se en caure a la via pública, Ramón Ibars i Vicente d’onze anys amb domicili al carrer Newton, 31, fou assistit al Dispensari Mèdic ahir al matí.

També a conseqüència d'una caiguda, va rebre assistència facultativa el nen de 3 anys, Josep Nicolas, domiciliat al carrer de Lepant. 44; Sofria una ferida a la part interna del llavi superior.

ACCIDENT DE CAÇA.

Per haver-se-li disparat l'arma, mentre es trobava caçant en un bosc allunyat de la ciutat. Ramon Sobrevals, de 24 anys, solter, amb domicili al carrer de Lluria, 98, va ésser curat al Dispensari el passat dissabte, d'una ferida per arma de foc al dit anular de la mà dreta.

ACCIDENT DE TREBALL.

Mentre treballava en el Sindicat Agrícola, emplaçat al carrer de Colom, Josep Puig i Cescada, de 39 anys, va sofrir un accident. Al Dispensari li curaren una ferida contusa al dit gros del peu dret, amb despreniment de l’ungla.

SINDICAT UNIC DE PROFESSIONS LIBERALS (C.N.T.).

Per demà, a les 7 de la tarda, hi ha convocada assemblea general d’aquest Sindicat en el local social del carrer de la Fontvella.

Ordre del dia:

Nomenament de taula de discussió.

Lectura de l’acta de constitució.

Informe de la Comissió Organitzadora.

Nomenament de la Junta Central.

Cal organitzar-se com a Secció del Sindicat Únic de Professions Liberals de Barcelona, o bé com a Sindicat de Professions Liberals de Terrassa?.

Ordre del dia del Ple Regional que se efectuarà a Barcelona dijous vinent.

Assumptes Generals.

No hay comentarios: