miércoles, 26 de agosto de 2020

El Dia, edició dimarts 20 d’octubre de 1.936, pàg. 2 i 3

El decret de mobilització :: La revisió dels presumptes inútils.

En virtut del Decret de la Conselleria de Defensa del Govern de la Generalitat de Catalunya, ordenant la mobilització de tots els ciutadans de 18 a 40 anys, i en qual Decret s’especifica que tots els que siguin inútils han de justificar-ho mitjançant certificat facultatiu del metge forense.

ES FA AVINENT- per a coneixement dels interessats, que la revisió s’efectuarà al Dispensari Mèdic de l’Hospital d’aquesta ciutat, tots els dies, de 12 a 2, i el certificat se’ls lliurarà també tots els dies, de 5 a 6 al Departament de Sanitat d’aquesta ciutat, carrer de Joan Pomés, núm. 26.

A COMENÇAT LA MOBILITZACIÓ.

En el decurs del dia d'ahir, la guàrdia nacional republicana començà a repartir entre els afectats targes de mobilització, les quals han d'ésser emplenades pels ciutadans i lliurades personalment als efectes necessaris, d'acord amb el decret que disposa que els ciutadans compresos dels 20 als 30 anys, puguin ésser instruïts militarment.

Aquesta tasca de repartiment de targes, ha continuat activament durant tot avui.

També en la Conselleria Municipal de Terrassa, es treballa activament en aquest assumpte, preparant llistes i demés.

EL COMANDANT QUE DIRIGIRÀ LA INSTRUCCIÓ MILITAR DELS MOBILITZATS TERRASSENCS.

Per ordre de la Conselleria de Defensa ha quedat mobilitzat el comandant en situació disponible, Ricard Antolín, domiciliat a Les Fonts de Terrassa, per tal que pugui tenir sota el seu comandament els ciutadans que, d'acord amb el decret de mobilització que es porta a la pràctica, hagin d'aprendre la instrucció militar i de guerra.

NOTA DE LA CONSELLERA MUNICIPAL DE GUERRA.

Aquesta Conselleria assabenta tots els que fan subscripcions a les fàbriques pro-víctimes del feixisme i també als organitzadors de festivals d'aquest caire, que l'import de les mateixes a partir d'avui han de lliurar-se a la dita Conselleria de Guerra, instal·lada en una de les dependències de l'ex-edifici del Jutjat d'Instrucció.

Adverteix, però, que tots els delegats encarregats de subscripcions a fàbriques, l'import de les quals lliuraren personalment a l'organització sindical a què pertanyen, poden efectuar-ho igualment i continuar lliurant-hi l'import de les recaptes.

SOBRE LA NOVA MONEDA,

Tal com anunciàrem, han començat a circular els nous Certificats plata de 5 i 10 pessetes.

Ho remarquem, perquè s'ha produït alguna discussió en negar-se. algú, a admetre com a bona la nova moneda.

Només els ignorants poden caure en aquests errors. De totes maneres, els que actuïn així, se les hauran d'haver amb les nostres autoritats.

VISITES DE MILICIANS.

Ahir estigueren a Terrassa els companys Sabaté i Ballet, tinents d’Estat Major de la Columna Macià-Companys, els quals marxen dintres poques hores cap el front.

Benvinguts siguin els nostres lluitadors de la llibertat.

NOTA DEL COMITÈ DEL P. O. U. M.

El Comitè Local del P. O. U. M, (Secretariat de Milícies) prega es presenti urgentment a les seves Oficines, carrer .Milícies Catalanes, per un assumpte de molt interès als familiars del milicià Manuel Garrido i Giménez que va sortir amb la Centúria d'aquesta organització, amb el Segon Batalló de la Columna Maurin que va anar amb direcció a Madrid.

NOTA DE LA JOVENTUT COMUNISTA IBÉRICA DEL P. O. U. M.

La Joventut Comunista Ibèrica del P. O. U. M. recorda als seus afiliats que aquest vespre tindrà lloc la reunió de les Joventuts, al local social. Fontvella, 10, per tal de tractar d'assumptes d'importància i que requereixen l'assistència de tots els companys sense excepció.

UNA IMPORTANT NOTA DE LA CONSELLERIA DE PROVEÏMENTS.

Aquesta Conselleria posa a coneixement de tots els representants i viatjants del ram de l'alimentació de la localitat i de fora de la mateixa, que totes les vendes que efectuïn a Terrassa han d'ésser declarades a les oficines de la dita Conselleria.

Així mateix avisa els comerciants del major i detall que hi han de portar les factures dels gèneres que comprin, tant a la ciutat com a fora, al fi de controlar els preus de compra dels articles, casa venedora, casa compradora i nom i classe dels gèneres.

AVÍS ALS COMERCIANTS DEL RAM DE L'ALIMENTACIÓ.

La Conselleria Municipal de Proveïments demana amb tota urgència als comerciants del major i detall del ram de l'alimentació de Terrassa, amb inclusió de les cooperatives de consum, que portin per tota aquesta setmana la relació exacta de les existències que tinguin al seu poder cadascú, amb el preu de cost de cada una de les classes de gènere i la data en que han efectuat la compra.

Els infractors d’aquesta disposició seran sancionats amb les mesures que es creguin convenients.

 

NOTA DEL DEPARTAMENT D’ECONOMIA.

El departament d’Economia, Secció de Comerç, convoca cada una de les cases que es dediquen; a la fabricació de llana, i estam per a home i dona, que es serveixin enviar un representant a la reunió que tindrà lloc demà, a les onze del matí, al local de l'Escola Municipal de Música.

QUEVIURES REQUISATS A L'ESTACIÓ DELS, F.F. C. C.

Llista de queviures requisats a l’Estació dels Ferrocarrils pels milicians d'aquell lloc i una miliciana del Grup Femení d'E. R. de C, durant la passada setmana.

Cinc quilos i mig de botifarra.

Dos quilos de peix.

Set quilos de carn.

Vint-i-dos ous.

Quatre quilos de llomillo.

Un quilo i sis unces de cansalada.

Dues llaunes de sardines.

Cinc quarters.de pollastre.

Nou unces de pernil.

Un quilo de cigrons.

Trenta quilos de patates.

Un quilo de garró de pernil.

I tres conills.


No hay comentarios: