jueves, 27 de agosto de 2020

El Dia, edició dimecres 21 d’octubre de 1.936, pàg. 2 i 3

NOTA DEL C. C. R.

Se’ns adrecen algunes peticions sobre els requisits necessaris per a ingressar a l'Escola d'Aviació i a l'Escola Militar de Guerra.

Referent a la primera, hem de dir que està suspès tot ingrés fins que siguin donades disposicions que es faran públiques molt aviat

Quant a les segones, hom s'ha de presentar a l'Escola Militar de Guerra, a Sarrià, prèvia certificació d'un partit antifeixista. Aquesta Escola prepara els nous oficials, segons uns estudis que duren uns tres mesos.

LA MOBILITZACIÓ GENERAL.

Tot el personal de Ca la Ciutat treballa atrafegadament en l'allistament que s'està portant a terme entre els individus de 18 a 40 anys, inclusius, compresos en el decret de mobilització general. Les adreces dels afectats, són tretes del padró d'habitants de la ciutat i, conforme queden enllestides per carrers, la guàrdia nacional republicana procedeix a repartir entre aquells ciutadans les targes d'allistament.

Ahir varen repartir-se les targes de referència a la barriada de l’Escola Industrial.

Com és sabut; el doble imprès de mobilització ha d’ésser emplenat per l'afectat abans de les 48 hores i portat personalment al Departament de Guerra, ex-edifici del Jutjat d'Instrucció on els serà lliurat l'acús de rebut.

El repartiment de targes s'efectua per carrers, conforme són enllestits pel personal d'oficines de l’Ajuntament.

LA REVISIÓ DE PRESSUMPTES INÚTILS.

Aquest mati, a les 12, al Dispensari Mèdic de l'Hospital ha començat la revisió de presumptes inútils. Són molts els que han anat a la revisió facultativa.

Als que siguin declarats inútils, se'ls lliurarà el corresponent certificat tots els dies, de 5 a 6 de la tarda, al Departament de Sanitat dc Terrassa, Joan Pomes, 20.

LA DIVISIÓ DE TREBALL EN EL DEPARTAMENT D'OBRES I SERVEIS PUBLICS.

El departament d'Obres i Serveis Públics d'aquest Consell municipal, a l'objecte de facilitar la tasca interior i al mateix temps la consulta dels ciutadans, ha procedit a la següent divisió del treball entre els components de la Comissió:

Aniran a càrrec del Conseller company Martí, tots els assumptes referents a :

Transport urbà i municipal; Edificis municipals; vies públiques; neteja pública; circulació, i arbrats i jardins. Hores de despatx: Matí, de 11 a 12, i tarda, de 6 a 7.

Seran de la competència del Conseller company Mur, tots els assumptes referents a:

Empedrats; afermats de carrers; obres en general; plans d'urbanització; clavegueram, i brigada d'obres. Hores de despatx: Mati de 11 a 12, i tarda, de 6 a 7.

El Conseller-Regidor company Olivé, tindrà cura de tots els assumptes referents a:

Estadística i bombers. Hores de despatx: Tarda, de 6 a 8.

Els assumptes referents a aigua, gas i electricitat, seran de la competència de la Comissió la qual atendrà totes les consultes de 6 a 8 de la tarda.

LES OFICINES DE LA CONSELLERIA D'AGRICULTURA.

En el carrer de Milícies Catalanes, 30, primer pis, s'hi han instal·lat les oficines de la Conselleria .Municipal d'Agricultura, les quals han començat ja a funcionar.

DONATIUS REBUTS AL DEPARTAMENT DE GUERRA DE LA JUNTA DE DEFENSA AMB DESTÍ ALS .MILICIANS DEL FRONT.

Obrers de la Casa Orriols i Escudé, 20 peces interiors de llana, 6 mocadors, 6 mitjons, 2 caçadores, 1 impermeable i 5 mantes. Obrers de la Casa Josep Jorba Germans, 40 peces d'abric, i Obrers de la Casa J. Geis Bosch, S. A., (filatura), 3 dotzenes de mitjons.

CONCERT A PROFIT DELS HOSPITALS DE SANG.

A les deu de la nit de dissabte, tindrà lloc al Chor "Els Amics" un gran concert que la dita societat ha organitzat a profit dels Hospitals de Sang.

Hi participaran la massa coral de l'entitat i la Rondalla del Centre Aragonès de la localitat. Així mateix, uns reputats cantaires desgranaran una sèrie de cançons amb duos, tercets i solos.

Aquest interessant festival es desenrotllarà sota la direcció artística dels mestres J. Malgosa, J. Montaña i A. Torres.


No hay comentarios: