domingo, 9 de agosto de 2020

L’Acció, dimarts 6 d’octubre de 1.936 pàg. 2


DISPOSICIONS DEL COMITÈ DE PROVEÏMENTS.

Per tal d'evitar la possible desfeta i la total desaparició de la nostra ramaderia, és precís que d'una manera rigorosa es doni compliment a les ordres següents, les quals s'hauran de complir en absolut:

Primera.— En el partit professional de cap ramader no es podrà requisar cap vaca jove i amb producció, que no passi dels cinc anys d'edat, com tampoc no es deixarà sacrificar cap vedella de classe que pugui dedicar-se a la cria.

Segona.— Es tindrà cura de què cap boví que sigui registrat pel control lleter, i cap animal que pertanyi a una genealogia prèviament fixada per a la bona producció, sigui requisat per anar a l’escorxador.

Tercera,— No es deixarà sacrificar les ovelles de cria del país i que encara tinguin senyals o sigui que no passin de 5 anys. No es permetrà el sacrifici dels xais ni dels cabrits que no facin de 12 quilos en canal.

Quarta.— No es permetrà que es sacrifiqui cap porc que no pesi 110 quilos en brut o 80 quilos en canal.

Cinquena,— Tampoc no es podrà sacrificar cap vedell que no pesi 100 quilos en canal o 200 quilos en brut.

Sisena,— S'autoritzarà la matança de les vedelles estèrils o de les ovelles passives.

Si no es complissin aquestes disposicions quedaríem immediatament sense llet i després sense carn.

Les contravencions seran objecte de greus sancions i els Comitès locals Antifeixistes vindran obligats a fer-les complir. Els al·ludits Comitès facilitaran als interessats les facilitats que calguin per al compliment d'aquest deure social I patriòtic.

Es prega als veterinaris i encarregats de la vigilància de l'Escorxador atenguin degudament les esmentades disposicions. Les infraccions queden sota la responsabilitat del Cos de Veterinaris d' aquesta localitat.

ORDRE DEL COMITÈ DE PROVEÏMENTS ALS QUE CRIIN INFANTS AMB LLET DE POT.

Tots els familiars que acreditin amb certificat de metge la cria d'un infant amb llet condensada, els serà proporcionada per aquest Comitè, carrer Pau Iglesias, 6 (abans Sant Isidre).

Hores de despatx de 9 a 1 i 5 a 7.

S'HAN DE LLIURAR TOTS ELS POTS DE LLET CONDENSADA QUE HOM TINGUI A LA BOTIGA.

Es posa en coneixement de ¡ois els comerciants i majoristes d'aquesta localitat que pel plaç de 24 hores de publicada aquesta ordre portin al Comitè tots els pots de llet condensada de totes les marques per poder-la distribuir per a l'alletament dels infants. Qui deixi de complimentar aquesta disposició incorrerà en la pena d'incautació  de l’establiment.

BONES NOTICIES DELS NOSTRES MILICIANS.

Ahir al matí regressà del front d'Alcanyiç, l’expedició que, com cada setmana, partí el divendres per tal de servir als terrassencs d'E. R. de C, adscrits a la columna Macià-Companys, tots aquells encàrrecs que el partit o els seus familiars els han de trametre.

Els integrants de l'expedició han regressat amb les impressions més falagueres, ja que l'entusiasme i bon estat dels nostres companys destacats als indrets esmentats, és excel·lent.

NOTA DEL COMITÈ DE PROVEÏMENT.

Es prega tots els venedors de cigrons i mongetes cuites que, com més prompte possible es presentin a les oficines del dit Comitè per tal de fer la declaració jurada ben exacta de les existències que tinguin en dipòsit.

Els que ocultin el total veritable de les seves existències seran sancionats pel Comitè de Proveïments.

NOTA DEL COMITÈ D'INDÚSTRIA.

Aquest Comitè d'Industria prega a tots els industrials i comerciants que hagin rebut gènere de Barcelona després del dia 19 de Juliol, i que en llurs factures hi vagin consignats augments, siguin els que siguin, portin les esmentades factures a aquest Comitè per tot el proper dimecres a fi de plantejar la qüestió a la Conselleria d'Economia.

AVIS IMPORTANT A TOTS ELS RECADERS.

Es posa en coneixement de tots els recaders inscrits a la U. G. T., de la necessitat que tenen de passar per la secretaria del Sindicat per tal de legalitzar el seu carnet, per tal d'evitar contratemps en la funció que exerceixen.

Així mateix es posa en coneixement de tots els recaders que no estan inscrits a cap central sindical, que a partir d'aquesta data no serà permís treballar sense un carnet dels sindicats.

LA NOSTRA ESCOLA INDUSTRIAL INCORPORADA A LA GENERALITAT.

Ha estat publicat un Decret de Cultura pel Diari Oficial, en virtut del qual són incorporades n la Generalitat, les Escoles Industrials de Terrassa i de Vilanova i Geltrú, i han estat nomenats els delegats corresponents i confirmats en Ilurs càrrecs els directors actuals.

No hay comentarios: