miércoles, 5 de agosto de 2020

El Dia, edició divendres 2 d’octubre de 1.936, pàg. 2 i 3


MOBILITZACIÓ

Decret de la Generalitat de Catalunya.

Tots els ciutadans que havent servit a l’Exèrcit, hi hagin aconseguit les categories de sergent, brigada, suboficial, d’actiu o de complement, en qualsevol Arma o Cos, son mobilitzats per la Generalitat de Catalunya, per tal de constituir els quadres d’instructors pels ciutadans que, quan els calgui, el pugui ésser necessària aquesta instrucció.

Els que es troben compresos en l’article anterior i tinguin llur residència a Barcelona, hauran de presentar-se, abans de quaranta-vuit hores de la publicació d’aquest Decret, al carrer de Sicília, núm. 18, (antiga casa de Reclutament de Barcelona).

Els que tinguin llur residència en altres poblacions de Catalunya, hauran de presentar-se dintre el mateix termini de quaranta-vuit hores al Comitè local de Milícies antifeixistes de llurs respectives demarcacions o els organismes que els substitueixin.

Nota del Comitè de Defensa Antifeixista.

Tots els ciutadans que pertanyin en els articles més amunt esmentats, o siguin sergents, brigades, suboficials d'actiu de complement residents a aquesta localitat, es serveixin passar per aquest Comitè de Defensa Antifeixista, Francesc Macià, núm. 32.

Terrassa, a 2 d’octubre de 1.936.

El Comitè d’Investigació i Defensa Antifeixista.

De cara a la mobilització.

En la reunió extraordinària que celebrà anit el Consell de la Generalitat, es prengué l'acord d'ordenar la instrucció militar, tot seguit, als individus dels 20 als 30 anys. Així mateix s'acordà la inscripció dels ciutadans aptes per al servei militar, dels 18 als 40 anys.

Relacionat amb aquesta disposició, el Negociat de Quintes local ha tramès un telegrama a la Conselleria de Defensa comunicant que Terrassa compta amb 9.000 individus als quals afecta la disposició de referència. D'aquests 9.000, vuit-cents ja es troben enrolats als fronts de guerra i queda, per tant, un romanent de 8.200 individus a mobilitzar segons la disposició.

EL MÍTING DE LA UNIÓ LOCAL DE SINDICATS (U. G. T.).

Tal com està anunciat, demà dissabte, a les 11 del matí es celebrarà al Cinema Rambla el míting organitzat per la Unió Local de Sindicats Obrers (U. G. T.). i en el que parlaran els següents oradors: Pasqual Bayo, del Sindicat del Gènere de Punt; Pere Carbó, del Secretariat Local de la U. G. T. Quitèria Tarragó, del Sindicat de Treballadors Sanitaris; Jordi Benejam, de la Federació Regional Fabril i Tèxtil i Francesc Olivé de l’Associació d’Empleats i tècnics.

ALS ALUMNES DE BATXILLERAT.

Recordem als pares dels alumnes de l’Institut Elemental que la Acadèmia Social, Topete, 2 (cantonada al Passeig), amb motiu de la momentània suspensió de les classes, prepara els seus alumnes segons la marxa acadèmica de l'Institut

Aquestes classes són donades pels Auxiliars de Lletres i Ciències de l’Institut  Elemental.

FESTIVAL DE PILOTA BASCA, ORGANITZAT PER LA C. N. T.

A benefici de les Milícies antifeixistes; a les tres de la tarda de demà es celebraran al Frontó, Transversal uns interessants partits de pilota basca amb la participació dels millors jugadors de la localitat.

Romera, Marina i Rodríguez, vermells, lluitaran contra destacats elements de Barcelona, amb distintiu blau.

La festa promet ésser interessant.

REUNIÓ DE CAÇADORS.

La societat de caçadors "Egara" convoca tots els seus associats i en general tots els caçadors de Terrassa, per a l'assemblea que es celebrarà aquest vespre, a dos quarts de 10, a l'estatge de l'Entitat, carrer d'Enric Fontbernat (abans Sant Francesc), núm. 52, Coro Vell. per a tractar d'assumptes d'excepcional interès.

DEL RÈGIM DE LES ESCOLES.

El Consell de l'Escola Nova Unificada acorda, sense perjudici d'ulteriors resolucions que en totes les Escoles que han començat a actuar sota el seu control directe, hi hagi classe fins el dissabte al migdia.

ACCIDENT DE TREBALL.

La noia de 20 anys. Empar Miranda, va ésser assistida al Dispensari Mèdic a la tarda d'ahir, d'una distensió a l’avantbraç esquerre, que va produir-se mentre treballava a la casa d'Esteve Querol.

Una volta curada. va passar a casa seva.

No hay comentarios: