viernes, 14 de agosto de 2020

La Veu de Catalunya, 9 d’octubre de 1.936, pàg. 9


Pot qualificar-se de bona vetllada la que celebrà el veïnat de la carretera de Rubí i carrers dels voltants a benefici de les Milícies Antifeixistes.

Acompanyats al piano pel popular mestre Torres, els coneguts aficionats Josep Nasarre, baríton, Lluis Crispi, tenor, i J. Alegre, tenor, donaren un gran concert vocal. Interpretaren trossos de conegudes sarsueles de Breton, Serrano, Vives i altres compositors espanyols.
També varen interpretar alguns fragments de «Marina». En finalitzar cada composició, els amateurs artistes foren ovacionats.

Així mateix col·laborà a la vetllada la Rondalla del Centre Aragonès, amb el seu cantador de «Jotes» J.M. Albert, el qual recollí molts aplaudiments.

Abans de l’actuació de la Rondalla, el company Lluis Parera, que fou ovacionat, donà un escollit recital de poesies.

Perquè el festival fos complet, va celebrar-se un partit de futbol al camp del Monumental, entre els equips Terrassa F.C. (reserva) i una selecció local d’amateurs.

En total, va recaptar-se la quantitat de 864 pessetes, que ha estat lliurada al Comitè d’Ajut.

Per tal d’evitar la possible desfeta i total desaparició de la ramaderia, cal que d’una manera rigorosa es doni compliment a les ordres següents, les quals s’hauran de complir en absolut.

Primera. ─ En el partit professional de caps ramaders no es podrà requisar cap vaca jove i en producció que no passi dels cinc anys d’edat, com tampoc no es deixarà sacrificar cap vedella de classe que pugui dedicar-se a la cria.

Segona. ─ Es tindrà cura que cap boví que sigui registrat pel Control Lleter, i cap animal que pertanyi a una genealogia prèviament fixada per a la bona producció, sigui requisat per anar a l’escorxador.

Tercera. ─ No es deixarà sacrificar les ovelles de cria del país, encara que tinguin senyals, o sigui que no passin de cinc anys. No se permetrà el sacrifici dels xais ni dels cabrits que no facin 12 quilos en brut.

Quarta. ─ Tampoc no es podrà sacrificar cap vedell que no passi dels 100 quilos en canal o de 200 quilos en brut.

Cinquena. ─ S’autoritzarà la matança de les vedelles estèrils o de les ovelles passives.

Si no es complissin aquestes disposicions, la ciutat restaria immediatament sense llet i després sense carn.

Les contravencions seran objecte de greus sancions, i els Comitès locals Antifeixistes seran obligats a fer-les complir. Els al·ludits Comitès donaran als interessats les facilitats que calguin per al compliment d’aquest deure social i patriòtic.

Es prega als veterinaris i encarregats de la vigilància de l’Escorxador, que atenguin degudament les esmentades disposicions. Les infraccions queden sota la responsabilitat del Cos de Veterinaris.

La velleta de 71 anys Josepa Pagès, casada, va caure i es produí una ferida contusa a la regió frontal. Que li fou curada al Dispensari Mèdic.

Va passar al seu domicili, carrer de Ramon Pont, 29, després d’haver-li practicat la primera cura.

La nova estructuració que es dona a l’Escola actual, allunyada per comptes de les rutines que constituïren la norma del passat règim, exigirà, en breu termini, la designació, per cada escola, d’una professora de tall i costura que sàpiga imprimir a la seva especialitat un ritme d’acord amb les necessitats de la vida actual.

El Sindicat de les Professions Liberals de la C.N.T., s’adreça a aquestes companyies per tal que s’apressin a formar part de la Borsa de Treball per als fins d’immediata col·locació, així que el Comitè Executiu del C.E.N.U., de Barcelona indiqui que es pot procedir a crear les dites seccions escolars.

Totes aquelles que desitgin ingressar a la Borsa de Treball, després d’haver-se sindicat, com és lògic, poden passar, cada dia, per la Secretaria de l’organització, carrer de la Fontvella, 79, de 7 a 8 del vespre.

El mateix Sindicat, avisa els alumnes de l’Escola Tècnica Industrial, que poden sindicar-se a la dita organització per als efectes de normalitzar llur situació social i sindical i acollir-se als beneficis de les ensenyances vocacionals, ensems que llur emplaçament en acabar els estudis.

Cal anticipar que tots els aspectes que d’una o altra manera els afecten, restaran molt aviat a càrrec exclusiu de les seccions corresponents dels Sindicats de Professions Lliberals. Raó per la qual es fa la crida als qui vulguin acudir a les tasques pertinents al Sindicat.

Els qui això desitgin poden passar cada dia, de dilluns a dissabte, de 7 a 8 del vespre, per la Secretaria del Sindicat, on seran degudament atesos.

I es posa al coneixement dels metges, practicats i infermeres, que han d’organitzar-se dintre la secció corresponent, per als fins llur normal situació de sindicats i de facilitar la tasca d’oferir tècnics en aquest ordre als comitès que contínuament els demanen.

Tots aquells qui vulguin pertànyer a l’organització, poden passar, qualsevol dia hàbil per la Secretaria del Sindicat.

No hay comentarios: