jueves, 13 de agosto de 2020

L’Acció, divendres 9 d’octubre de 1.936 pàg. 2


EL MÍTING D’AHIR de la J. C. DEL P. O. U. M. A L'ALEGRIA.

Amb el Cinema Alegria ple a vessar la passada nit ha tingut efecte el míting organitzat pel P. O. U. M., i per la seva secció de la Joventut.

Molt abans de començar el míting, la espaiosa sala ja es trobava plena. A les baranes de les llotges i en altres llocs del Cinema, hom hi havia instal·lat uns grans cartells al·lusius als moments actuals. L’Escenari també presentava un aspecte força brillant.

Anteriorment havia arribat a Terrassa, la Banda del P. O. U. M la qual recorregué alguns carrers de la ciutat tocant himnes revolucionaris. També anava amb aquesta Banda una secció de trompetes i tambors.

La Banda s’instal·là al Cinema i al finalitzar cada un dels parlaments, tocava algun himne. Feren us de la paraula, Munté i Bayo, per la Joventut local, Pilar Santiago per la Joventut Femenina, Esteve Gelada, pel Comitè Executiu, Wilebaldo Solano, secretari G. De la J. C. S., i Andreu Nin, conseller de Justícia.

Tots els oradors s’expressaren en marcats tons de revolucionarisme, posant-se però, en situació amb els moments actuals.

L’acte acabà a tres quarts d’una.

EL RESULTAT DEL FESTIVAL DEL DIMECRES AL TEATRE DEL POBLE.

Els agents de vigilància de Terrassa, organitzadors del festival benèfic del passat dimecres, aquest matí han fet donació al Comitè d’Ajut, de la recaptació total de la seva festa, la qual ascendeix a l’important suma de 1.607’50 pessetes.

PRÒXIM FESTIVAL A PROFIT DELS HOSPITALS DE SANG.

En el camp del Terrassa F. C, el vinent diumenge dia 18 del corrent s’hi celebrarà un gran festival taurí i també una cursa de cintes, en la qual participaran els ciclistes més destacats de la nostra ciutat. El festival serà a benefici dels Hospitals de Sang.

Sabem que en el torejament i mort de dos toros, es presentarà al públic el milicià Llorenç Garcia i Granero, que gaudeix de moltes simpaties entre nosaltres.

Segurament que l’al·licient d’aquest festeig, nou a Terrassa, i el fi altruista a què està destinat el festival, farà que el públic hi acudeixi en grosses proporcions.

NOTA DEL SINDICAT D'OBRERS BARBERS I PERRUQUERS, U.G.T.

La Junta Directiva convoca tots els seus afiliats a la reunió que tindrà lloc el dia 12 del corrent a les 10 del matí en el seu local social, Enric Fontbernat 52, (Coro Vell)

SINDICAT OBRER DE LA INDÚSTRIA FABRIL I TÈXTIL (U. G. T.).

La Junta Directiva d'aquest Sindicat posa en coneixement de tots els afiliats que encara no han recollit el carnet definitiu de la U. G. T., que el plaç per efectuar el canvi de carnets fineix el proper dia 15.

ADVERTIMENTS DEL SOCORS ROIG INTERNACIONAL (SECCIÓ CATALANA).

Aquest organisme d'Ajut fa saber que totes les famílies que vulguin fer el sacrifici amb l’interès degut de recollir algun petit refugiat passin pel domicili del S.R.I d'aquesta localitat Avinguda del 11 de Setembre 66, amb la seguretat de que si es possible seran ateses llurs demandes.

— Es recomana a tots els ciutadans d'aquesta localitat que vulguin fer donatius per els refugiats, tant en aliments com en metàl·lic que ho facin al domicili del S.R.I, Avinguda 11 de Setembre 66, a fi de fer un treball d'ajut per els milicians del front.

—Aquesta organització, havent obtingut llanes i panyos per a fer treballs per els nostres companys del front, prega a totes companyes que vulguin col·laborar en aquesta obra passin per el nostre local, social, Avinguda del 11 de Setembre 66, on els seran distribuïts els gèneres necessaris.

COOPERATIVA DE TEIXITS DE TERRASSA (ABANS DRAPAIRES).

Es convoca a tots els Socis a la reunió general que tindrà lloc demà a les 10 del vespre a la casa Joan Ubach, Plaça de Mossèn Jacint Verdaguer, 19.

Els importantíssims assumptes que s’han de tractar reclamen l’assistència dels seus associats.

No hay comentarios: