viernes, 14 de agosto de 2020

La Veu de Catalunya, 10 d’octubre de 1.936, pàg. 9


Per acord de les organitzacions sindicals C.N.T, i U.G.T., han tornat a funcionar com abans les fleques de la ciutat. Per aquest motiu no s’han format cues davant els establiments i Terrassa ha presentat el seu aspecte normal que, durant dos dies, s’havia vist alterat per aquell concepte.

Al camp del Terrassa F.C., es celebrarà el vinent dia 18 un festival taurí i també una cursa de cintes en la qual participaran els ciclistes més destacats de la ciutat. El festival serà a benefici dels Hospitals de Sang.

En el torejament i mort de dos braus, es presentarà al públic el milicià Llorenç García i Granero.

Segurament que l’al·licient d’aquest festival, nou a Terrassa, i el fi altruista a què està destinat, faran que el públic hi acudeixi en grans proporcions.

El representant del Comitè d’Autors i compositors de Catalunya (C.N.T.) fa avinent a totes les societats i empreses que organitzen balls, concerts i representacions teatrals, que és rigorosament obligatori satisfer els corresponents drets d’autor, àdhuc en el cas que les recaptacions siguin amb caràcter benèfic. Sols quedaran exempts d’aquesta obligació els actes per als quals hagi estat demanada prèviament la condonació dels drets.

La situació dels obrers intel·lectuals s’ha fet cada dia més crítica i és just que si el poble gaudeix de llurs produccions, puguin ells cobrar allò que els correspon.

El jove de 19 anys Joan Escursell i Clotet, domiciliat al carrer 1er. De Maig, 39, va presentar una denúncia al Jutjat d’Instrucció contra uns desconeguts que li robaren un carretó que havia deixat a la Carretera de Rubí, en el lloc conegut per Can Guitart de la Riera.

Segons el denunciant el carretó li fou furtat mentre collia uns raïms que hi havia de carregar. El vehicle està valorat en unes 100 pessetes.

No hay comentarios: