sábado, 15 de agosto de 2020

El Dia, edició dissabte 10 d’octubre de 1.936, pàg. 2 i 3


EL FESTIVAL D'ANIT AL TEATRE DEL POBLE.

El Grup Germanor, de la localitat, anit, al Teatre del Poble, posà en escena l'obra dramàtica "La Puntaire", en festival a benefici de les Milícies antifeixistes.

El Teatre es veié ple de públic que, amb nodrits aplaudiments premià la labor dels aficionats en els punts més sentimentals de l'obra.

EI total del recaptat que ascendeix a una quantitat bastant crescuda, ha estat lliurat al Comitè d'Ajut que no es cansa de donar públicament les més expressives gràcies als organitzadors dels festivals d'aquest caire.

DEMÀ S'INAUGURARÀ LA TÓMBOLA.

A les deu del matí de demà, serà inaugurada a la Rambla d'Egara la tómbola que, a benefici dels Hospitals de Sang. han organitzat els agents de vigilància i guàrdies d'assalt de la localitat.

Aquests darrers, que tant han treballat a l'objecte, es veuran impedits d'assistir-hi a conseqüència de llur partida al front aragonès.

Demà, doncs, tots els objectes que els terrassencs hem vist exposats als aparadors de les cases Armengol, Vídua Serra i "El Blau", seran sortejats entre aquells que posseeixen números de la tómbola.

El públic de Terrassa, com té per costum en festivals destinats als fins d'aquest, no deixarà pas de correspondre a l'esforç considerable efectuat pels voluntariosos guàrdies i agents de vigilància.

NOTA DEL C. E. N. U.

Es recorda a tots els mestres de les escoles oficials i particulars, que el proper dilluns, dia 12, les escoles restaran obertes. També se'ls recorda que els dissabtes les escoles tancaran tot el dia, seguint el ritme de treball adoptat en la nostra ciutat.

CANVI DE FORCES.

A conseqüència d'haver estat destinada al front aragonès, sector Osca, la desena companyia de guàrdies d'assalt. juntament amb altres tres, a les dues d'aquesta tarda ha partit vers Barcelona la plantilla de guàrdies de la localitat que pertany a la dita companyia, composta de 43 unitats amb el sergent i dos caporals que la comandaven.

Per a substituir aquestes forces, aquest matí han arribat a la nostra ciutat 42 guàrdies i seguretat al comandament d'un oficial els quals --segons se'ns ha dit.—s'hi quedaran de plantilla.

Els guàrdies d'assalt que van a lluitar contra els facciosos, han partit plens d'entusiasme. Portaven dues banderes, una catalana i altra de la República, en les quals en grossos caràcters de lletra hi havia escrit "Desena Companyia de guàrdies d'Assalt".

Bona sort per a tols ells.

MÍTING ORGANITZAT PER LA MUTUALITAT CULTURAL.

Per a demà, a les 10 del matí, hi ha anunciat un míting al Teatre Recreo, organitzat per la Secció Femenina de Mutualitat Cultural.

Hi prendran part Conxa Arquer, Conxa Padró, Valentí Peralta, Teresa Torrella, Campoy i Edgard Ricetti.

BESTIAR SACRIFICAT A L'ESCORXADOR.

Caps de bestiar sacrificats a l'Escorxador públic d'aquesta ciutat, durant el proppassat mes de setembre: Llaner, 3.928, pes en quilos 40.813; Cabrum, 422, pes en quilos, 1.311; Boví, 190, pes en quilos, 27.637; Vaques, 8, pes en quilos, 1.976 i Porcí, 621, pes en quilos, 53.024.

No hay comentarios: