lunes, 17 de agosto de 2020

El Dia, edició dimarts 13 d’octubre de 1.936, pàg. 2 i 3

El nou Consell Municipal.

Com es sabut, a conseqüència del decret recent de la Generalitat, es va ràpidament a la creació dels nous Consells Municipals que han de substituir els actuals Ajuntaments en les tasques de règim i administració de les ciutats i viles de Catalunya.

Sabem que a Terrassa s’estan fent gestions per a l’acoblament de criteris entre els grups polítics i sindicals de l’Antifeixisme, a l’objecte d’anar a la constitució del referit Consell Municipal.

Segons les normes emanades del decret de referència, a la nostra ciutat correspondrà la representació dels organismes antifeixistes en les següents proporcions: 9 consellers d'Esquerra Republicana de Catalunya. 9 de la C. N. T., 6 del P. S. U. C, 3 del P. 0. U. M., 3 d'Acció Catalana i 3 de la Unió de Rabassaires.

Hom creu, per la nota publicada a la premsa barcelonina per la U. G. T., que aquesta organització es sentirà representada pels consellers del P. S. U. C,

Tenim notícia, així mateix, que a Terrassa es va també ràpidament a la creació d'una Junta de Seguretat per als efectes de l'ordre interior, de la qual dependrien les diverses forces com la guàrdia de seguretat i la guàrdia nacional republicana.

Segons els nostres informes, en aquesta Junta de Seguretat hi han d'estar representats tols els grups polítics i sindicals, sota la presidència de la persona designada per a president del nou Consell Municipal.

MILICIANS DEI. P. O. U. M. AL FRONT D'OSCA.

A les onze. aproximadament, d'aquesta nit passada, ban passat; amb el tren del Nord per la nostra ciutat més de dos-cents milicians del P. O. U. M. que es reintegren al Front d'Osca. Entre aquests, figuraven nombrosos components de la columna que participà en l'acció victoriosa de Monte Aragón i Estrecho Quinto.

Els braus combatents foren saludats a l’estació local per una considerable gentada que els obsequià i els acomiadà amb visques i aplaudiments.

De la dita expedició formen part diversos compatricis nostres incorporats a les columnes del P.O.U.M.

Bona sort.

NOU CONTINGENT DE MILICIANS TERRASSENCS A LA COLUMNA MACIA.

A les oficines de les milícies d'E. R. de Catalunya, primer pis de la Casa del Poble, ha quedat obert el reclutament de milicians amb destí a la columna Macià.

Els inscrits són ja nombrosos amb tot i que per a partir al front hauran d'esperar que sigui reunit el contingent necessari per a formar-la.

AL COS DE CORREUS.

El Centre Catalanista Republicà fa constar públicament la seva gratitud a l'esmentat Cos, per l'atenció amb que tramet els paquets als nostres Milicians del Front.

HA  ARRIBAT SUCRE.

El Comitè local de Proveïments, posa a coneixement dels comerciants que li han arribat dues partides de sucre. Una d'elles procedeix de Monçó i la segona de Menàrguens.

A qui li interessi posseir el dit article, pot passar per les Oficines del Comitè esmentat, on li serà servida la comanda, després d'haver fet efectiu l'import de la mateixa.

EL COMITÈ DE PROVEÏMENTS HA ABOLIT L'ARBITRI QUINZENAL.

Aquest Comitè assabenta tots els comerciants que a partir d' aquest moment, ha quedat abolit V arbitri quinzenal de 10 i 5 pessetes, respectivament, que pagaven els comerciants de primera i segona categoria de la localitat.

SESSIÓ PRO-MILICIES ANTIFEIXISTES.

Es celebrarà aquest vespre, al Saló-concert Sevilla, amb un programa interessant i variadíssim en el qual figura un nombre considerable d'atraccions amb reconegudes estrelles de cant i ball.

Per a aquest festival, regiran preus populars.

FUNCIÓ A BENEFICI DE LES MILÍCIES.

Divendres vinent, a la nit, els aficionats de Fraternitat Republicana representaran al Teatre del Poble la xistosa comèdia "Les delícies de la llar", en una funció a benefici de les Milícies -Antifeixistes.

Gairebé ja estan ultimats tots els preparatius de la vetllada que a no dubtar aconseguiran el mateix èxit que les anteriors.

UNA CAIGUDA.

El doctor de guàrdia al Centre Mèdic, ahir a la tarda va prestar assistència facultativa al noi de 14 anys, Josep Espinosa, natural de Melilla, amb domicili a la Carretera de Matadepera, 62, qui sofria una ferida contusa a l'avantbraç dret, que va produir-se en caure a la via pública.

MORATORIA PER ALS IMPOSTOS I CONTRIBUCIONS.

Per decret, la Generalitat ha concedit una moratòria fins el dia 20 del mes que som, per a satisfer, sense recàrrecs, les quotes de contribucions, impostos i arbitris, i en general de totes les exaccions de la Generalitat corresponents als tres primers trimestres de l'any en curs. Els expedients executius que hàgiu estat iniciats restaren en suspens i seran anul·lats a mesura que es facin efectius els dèbits perseguits, i a partir del dia 21 del mes que som, continuarà la tramitació dels impagats.

No hay comentarios: