jueves, 20 de agosto de 2020

L’Acció, dijous 15 d’octubre de 1.936 pàg. 2

ELS ASSISTITS AL DISPENSARI.

Quan estava estellant llenya, es donà un fort cop amb la destral  a la dreta, el ciutadà Josep Rodríguez, de 40 anys, domiciliat al carrer Antonino Pius, 41, Fou curat al Dispensari.

També fou assistida en aquest lloc, Il·luminada Morillos de 4 anys, amb domicili a la caserna de la Guardia Nacional Republicana. Aquesta nena sofria una ferida al cap, produïda per una caiguda.

HA ARRIBAT UN METGE LOCAL PROCEDENT DEL FRONT DE TALAVERA. Procedent del front de Talavera, ha arribat a la nostra ciutat el facultatiu local, doctor Mundó, el qual darrerament ha vingut prestant els seus serveis sanitaris en aquell front de guerra.

El susdit metge passarà una quinzena de permís a Terrassa, i seguidament es reintegrarà a l'hospital de sang d'aquell front madrileny.

NO ES PODEN TREURE QUEVIURES DE LA CIUTAT.

La conselleria de Proveïments fa avinent a tots els ciutadans, que queda terminantment prohibit treure de la localitat cap classe de queviures.

Aquells que vulguin treure alguns queviures, hauran de passar prèviament per la conselleria esmentada, on els hi seran controlats els seus gèneres.

ALTRA NOTA DE LA CONSELLERIA DE PROVEIMENTS.

Es fa avinent a tots els comerciants dels nostres Mercadals i comerç en general, que queda prohibit augmentar el preu dels seus gèneres, sense la deguda autorització de la conselleria de Proveïments.

Tot ciutadà que vegi que han estat apujats alguns articles, és pregat a denunciar la infracció a la conselleria de Proveïments.

EL FESTIVAL BENÈFIC DE DEMÀ AL TEATRE DEL POBLE.

Els amics de la secció teatral de la Casa del Poble, continuen amb gran entusiasme els assaigs de l’obra que demà a la nit es representarà al Teatre del Poble, que es la xistosíssima comèdia «Les Delícies de la llar».

Cooperaran en aquesta funció valuoses actrius de Barcelona.

Com a fi de festa es posarà en escena la peça en un acte de gran comicitat, «Jugar a casals».

El festival es a profit de les milícies antifeixistes.

C. N. T. U. G. T. ALS TEIXIDORS SENSE FEINA.

D’acord aquestes dues organitzacions, conviden a tots els teixidors sense feina, i totes les dones parades que sàpiguen fer canons, i els parats dels assortiments, que es personin al local del Cinema Catalunya, demà, divendres a les 11 del mati, per tat d'organitzar la forma de que puguin treballar per les indústries de guerra.

NOTA DEL COMITÈ DE PROVEÏMENTS.

EI Comitè de Proveïments, fa públic a tots aquells comerciants de la localitat, que quinzenalment feien efectiu el seu impost a aquest Comitè, que aital impost ha estat suprimit, i que per tant des de la publicació de la present nota queden lliures de l'esmentat pagament.

NOTES DEL SECRETARIAT LOCAL DE LA (U. G. T.).

ES recorda a totes les organitzacions sindicals afectes a la disciplina de la Unió Local de Sindicats Obrers (U. G. T.) de la necessitat que tenen d’enviar tots els avisos de reunions i notes per a la premsa i la ràdio al Secretariat de Propaganda i Premsa, als efectes de control i centralització de la propaganda.

Per un acord del pic de la Junta Central de la Unió Local de Sindicats Obrers (U. G. T.) cal que tots els Sindicats liquidin les subscripcions obertes a favor de les víctimes del feixisme i centralitzin tots els donatius en la subscripció general controlada directament pel Comitè Executiu, el qual efectuarà la liquidació els Comitès superiors respectius.


No hay comentarios: