sábado, 15 de agosto de 2020

L’Acció, dissabte 10 d’octubre de 1.936 pàg. 2


TERRASSA A L'EXPOSICIÓ D’ARTISTES CATALANS A PARIS.

Com és sabut, està prompte a celebrar-se a la capital de la veïna República una Exposició d’Artistes Catalans, el resultat de la qual és a profit de la causa antifeixista.

Encarregat el nostre estimat artista Josep Rigol de recollir les obres que els pintors, dibuixants i escultors de la nostra ciutat vulguin cedir per a la dita manifestació artística, es prega als interessats procurin efectuar-ho al local d’Amics de les Arts, abans del dia 15 de l’actual, que acaba el termini d’admissió.

Fora de desitjar que Terrassa estigués dignament representada en aquesta ocasió important per tots els conceptes.

DEMÀ AL MATÍ SERÀ INAUGURADA LA TÓMBOLA ORGANITZADA PELS COSSOS DE VIGILANCIA LOCAL.

Demà, a les 10 del matí, serà inaugurada a la Rambla d’Egara, la monumental tómbola organitzada pels agents de vigilància, guàrdies d’assalt i guàrdia nacional Republicana.

Preguem als ciutadans que prestin el major suport a aquesta magna obra benèfica, doncs la recaptació total de la tómbola ingressarà exclusivament als comitès d'assistència dels hospitals de sang.

BONES NOTICIES DELS NOSTRES MILICIANS.

Per Telèfon, ahir, a les 8 del vespre, els companys que han anat a acompanyar l'expedició setmanal al front, ens comunicaren des d’Alcanyiç que els milicians de Terrassa, d’E. R.. adscrits a la columna Macià-Companys es troben en perfecte estat de salut, d'optimisme i d'entusiasme.

Se'ns encarregà, de passada, que en donar compte d'aquella bona nova, saludem als republicans locals en nom del jovent que lluita al front.

I així ho fem plaentment.

INTERCANVI DE FORCES.

A les 2 d'aquesta tarda, han marxat de Terrassa, en direcció a Barcelona, els 44 guàrdies d'assalt que des de principis de l'actual moviment prestaven servei de vigilància a la nostra ciutat.

Aquests guàrdies van a incorporar-se a una columna que sortirà de la capital en direcció al front d’Aragó.

En substitució dels mateixos, han arribat aquest matí mateix, una cinquantena de guàrdies de seguretat, a les Ordres d'un oficial, els quals des d'avui efectuaran els serveis que fins ara estaven encomanats als guàrdies d'assalt.

NOTA DEL C. E. N. U.

Es recorda a tots els mestres de les escoles oficials i particulars. que el proper dilluns dia 12 les escoles restaran obertes. També se'ls recorda que els dissabtes les escoles tancaran tot el dia, seguint el ritme de treball adoptat en la nostra ciutat.

RAM DE CONSTRUCCIÓ CNT-UGT.

Les Seccions de Pintors dels Sindicats de la Construcció de la CNT-UGT, recorden als patrons pintors i a tots aquells que treballen pel seu compte, de l’obligació que tenen de presentar a la brevetat possible l'inventari de tot l'utillatge i material que posseeixen a la Secretaria de l’Associació d'Operaris Pintors (UGT) Milícies Catalanes, 48, de 6 a 8 del vespre.

No hay comentarios: