sábado, 20 de marzo de 2021

El Dia, edició de dissabte 3 d’abril de 1.937, pàg. 2 i 3.

ACLARIMENT RAN D'UNA DETENCIÓ.

Hem rebut de la Comissió de Seguretat Local el següent comunicat, amb prec de publicació:

"Hemos leído en la prensa local y nos ha sorprendido una nota que nos ha dado esta Consejería de Seguridad, Departamento de Investigación, la cual dice así: Por la Consejería de Seguridad. Departamento de Investigación, ha estado detenido y puesto en la cárcel, el ciudadano Demetrio Álvarez Tomás, que habita en la calle Salvador Seguí, 173, por haber robado alfalfa en un campo."

Lo que a continuación va, es la verdad de los hechos.

Habiendo llegado una denuncia del compañero Demetrio Álvarez Tomàs, habitante en la calle Salvador Seguí, 173, de que a las 1'30 horas del mediodía del día 1 de Abril de 1937, ha sorprendido a Agustín Soler Reluy, habitante en la calle Monturiol, 9, cogiendo Alfalfa de la propiedad del denunciante, al ser interrogado Agustín Soler Reluy, no lo niega a la interrogación hecha por este Departamento.

NOTA.—Rogamos a los que den notas en la prensa, tengan el máximo cuidado por no herir la dignidad del ciudadano como se ha dado en este caso que el compañero perjudicado Demetrio Álvarez Tomás, ha aparecido en la prensa local como si él hubiera sido el verdadero culpable, ya que de hecho en la aclaración hecha más arriba, se puede comprobar que no es así, como tampoco es cierto que el individuo encarcelado es Agustín Soler Reluy, haya sido por este Departamento, pues ha sido puesto a disposición de la primera Autoridad y ella ha sido la que ha ordenado a su encarcelamiento.

Tarrasa a 3 de Abril de 1937. Pedro Alcocer."

ACORDS DE L'AGRUPACIO DE MUTILATS, FERITS I MALALTS.

El Comitè de l'Agrupació de Mutilats, Ferits i Malalts procedents dels fronts de Guerra d'aquesta localitat, ha fet lliurament al company Conseller de Sanitat, del següent document:

Els mutilats, ferits i malalts procedents dels fronts de guerra reunits al local d'"Amics de les Arts" el dia 2 d'abril de 1937 a les 11 del mati, acorden presentar-vos les següents conclusions:

1er.—Exigir es legalitzi l'Hospital de Terrassa com a Hospital de Guerra.

2on.—Que immediatament es posin metges de confiança si és que no els posseeix.

3er.—Protestem que es consideri els mutilats i malalts de Guerra com a vulgars accidentats de treball, i per tant exigim ens sigui donat el sou de milicià fins a trobar-nos un treball que ens garantissin la vida.

4art.—Els malalts crònics que ho siguin per haver-ho agafat al front, els considerem com a mutilats de Guerra.

5.è—Veient que diferents companys després de la revisió al Tribunal de Barcelona, han hagut de fer llit altra vegada per infecció de les ferides, exigim que els reconeixements es facin a l'Hospital de la localitat.

6è.—El cobrament de salaris dels mutilats, ferits i malalts, també exigim es faci a la localitat, car ens fem càrrec de la crisi de l'economia nacional, i per això ja no volem passis de lliure circulació. Per tant proposem que ens paguin els nostres salaris a l'Hospital o a la Conselleria de Sanitat.

UN CAMIÓ DE LA "CAMPSA" CAUSA MALVESTATS.

Al Jutjat d'Instrucció s'ha rebut un ofici per tal que tingui cura d'un fet registrat darrerament i que és el següent:

El camió de la "Campsa" número 42.264 B, conduït per Jaume Pau, degut a una mala maniobra en practicar un viratge, pujà damunt la vorera del carrer de Manuel Azaña i envestí els aparadors de la sastreria que es troba entre els números 5 i 7 d'aquell carrer, propietat de Pere Torres causant la corresponent trencadissa de vidres i la destrossa d'algunes claraboies que es troben instal·lades a la vorera, enfront la referida botiga.

Es compta que els perjudicis causats per l’envestida del camió s'eleven a 1.000 pessetes.

TRASLLAT DE 8 EX-MONGES.

Han estat traslladades a la Comissaria de Policia de Barcelona 8 ex-monges, entre elles una ex-superiora, les quals foren detingudes i posades a la presó local amb motiu d'estar complicades en un servei

CASAMENT D'UN AMIC NOSTRE.

Aquest matí s'han unit matrimonialment  el nostre bon amic, l'activíssim secretari particular del President del Consell Municipal, N'Isidre Rovira Bernades amb la bella companya Consol Esteve i Ferrer.

Els felicitem ben cordialment.

EXCURSIÓ A MONTSERRAT.

L'Associació d'Alumnes i Ex-Alumnes de l'Escola Municipal d'Arts i Oficis" d'aquesta ciutat, efectuarà demà diumenge una excursió-visita a Montserrat. L'hora de sortida serà a tres quarts de 7 del matí, pel tren del Nord.

DECLARACIONS DE LA XIFRA DE NEGOCI.

Es recorda que fins el dia 16 d'abril s'han de presentar per duplicat les declaracions de les operacions efectuades durant el passat mes de març, a la Recaptació de Contribucions (carrer de Puignovell, 13) on es practicarà a l'acte la liquidació provisional i se’ls lliurarà el rebut corresponent acreditatiu d'haver fet efectiu dit import.

DOBLE RECTIFICACIÓ.

En la noia lliurada ahir pel departament de Premsa referent a detencions i penyores , publicàrem que la Conselleria de Seguretat Local havia detingut i posat a la presó el ciutadà Demetri Álvarez Tomàs, en lloc d'haver de dir que el Delegat d'Ordre Públic local ens havia comunicat que havia estat detingut i posat a la presó el ciutadà Agustí Soler Reluy, habitant al carrer de Monturiol, 9.

INAUGURACIÓ DEL SALÓ PERMANENT DELS "AMICS DE LES ARTS".

Avui ha tingut lloc l'acte d'obertura del Saló Permanent que s’ha creat a "Amics de les Arts". Tal com dèiem ahir, en aquesta Exposició que figurà constantment en el saló petit de l'entitat, mentre no exposi en el mateix cap altre artista forà, hom podrà admirar les darreres produccions dels nostres artistes.

Cadascun d'ells comptarà amb el seu tros d'espai, lloc on presentar les seves obres i que anirà renovant periòdicament.

La Junta de l'entitat invita a tots els artistes de l'entitat, perquè aportin les seves obres al Saló Permanent, tota vegada que es tractà d'una exposició al servei d'absolutament tots els dibuixants, pintors, escultors, etc. de la casa.

Tots els dies en les hores que hi ha claror natural i, els dissabtes i diumenges tot el dia, podrà visitar el públic el Saló Permanent, sens dubte destinat a cridar poderosament l'atenció dels terrassencs.

No hay comentarios: