martes, 9 de marzo de 2021

L’Acció, edició divendres, 26 de Març de 1.937, pàg. 2

PROGRAMA DEL CONCERT QUE EXECUTARÀ LA BANDA MUNICIPAL DE BARCELONA.

El programa del magne concert simfònic popular que executarà la Banda Municipal de Barcelona al Cinema Rambla, el proper dimecres dia 31, constarà de les obres següents:

Primera part: Eleonora nº 3, Beethoven: La Inacabada, Schubert.

Segona part: Tassarba. Morera, Introducció i sansa del foc de! ballet «L'amor Bruixot», Falla; La Dolores (jota). Breton.

Tercera part: Danses poloneses de l'òpera, «Princep Igor», Borodin; Juny, Garreta; Tannhauser, Wagner.

Com el nostre poble veurà, en aquest acte musical, s'ha tingut cura d'incloure en el programa detallat un dels més prestigiosos Compositors nacionals i estrangers.

Es per aquest motiu que la Comissió de Cultura del nostre Ajuntament ha cregut convenient per tal de donar tota classe de facilitats, que abans de posar a la venda les localitats per al públic en general, que els simpatitzants i militants dels sindicats, partits i societats que detallem a continuació, puguin adquirir-la al seu lloc respectiu.

Casino del Comerç, tot el ,dia fins a les 11 de la vetlla.

«Amics de les Arts», tot el dia.

Centre Aragonés, tot el dia.

Joventut Terrassenca, tot el dia. U.G.T., tot el dia.

C.N.T., de 6 a 8 de la tarda.

E.R. de C. (Casa del Poble), tot el dia.

Acció Catalana Republicana, de 2 a 3 i 7 a 8 de la tarda.

Partit Socialista Unificat de Catalunya, de 3 a 8 de la tarda.

Joventut Comunista Ibèrica, tota la tarda.

La venda en aquestes organitzacions serà de demà dijous al dilluns vespre. Des d'aleshores la venda serà per al públic a la taquilla del Cinema Rambla.

El preu de la localitat com ja anunciarem anteriorment, és exclusivament d'una pesseta.

La Comissió de Cultura espera que per la finalitat benèfica i per l'extraordinari concert, que tots els terrassencs amants de la música no deixaran d'assistir-hi.

ADVERTIMENT.

Es fa avinent als Contribuents a l'Estat, i d'acord amb el que disposa l’article segon del Ministeri d'Hisenda de la República del 13 de gener proppassat, que fins el dia 30 de juny propvinent els deutes per tot concepte podran ésser fets efectius sense més recàrrec que el del 5 % en altre cas, finit l'esmentat termini, sense cap més tràmit ni requisit, les finques i béns de llur propietat seran apropiades, tant si es troben al seu poder com en el d'altres persones o organismes.

Ensems tindran igual recàrrec els deutors per a les Contribucions de Territorial, gaudiran d'idèntic benefici que els anteriors, d’acord amb l’Ordre de l’honorable Conseller de Finances de la Generalitat de Catalunya, del 3 del mes de febrer.

POBLE DE TERRASSA.

La Junta de Defensa Passiva de la Població Civil, conscient de la gravetat del moment bèl·lic en què vivim i desitjant ter públic, quina ha estat la seva actuació ciutadana i els treballs realitzats fins el dia d'avui i els que es proposa realitzar en defensa de la vida de les dones, vells i infants de la nostra ciutat, en cas d'una agressió aèria amb bombes explosives o generadores de gasos asfixiants, ha organitzat una sèrie de converses per mitjà de l'emissora local sota aquest ordre:

Dilluns a les 9’45. — Primer: Joan Paulis, Metge Municipal. Tema: Aspectes Mèdic-Socials de les agressions aèries contra la població civil.

Dimarts.—Segon: Salvador .Vallès, Farmacèutic Municipal. Tema; Perills per la població civil dels agressius químics.

Dimecres.—Tercer: Luis Sapés, Enginyer Municipal. Tema: Característiques dels .refugis per a protecció la població civil en cas de bombardeig.

Dijous.—Quart: Enric Aldave, Conseller Regidor de Defensa de l’Ajuntament. Tema: Com cal estructurar la Defensa Activa de la població Civil.

Divendres.─ Cinquè: Espartacus Puig, Conseller Regidor d'Obres Vivenda. Tema: Sistemes emprats en altres ciutats per a finançar l'obra de construcció de refugis i abrics subterranis per a protegir la població civil en cas de bombardeig.

DISPENSARI D’URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores s'ha registrat el següent accident:

Assumpció Rabassa de 4 anys d'edat i amb domicili al carrer de Santiago Rossinyol 9, que ha presentat segons diagnòstic del Dr. de guàrdia, ferida incisa a la regió frontal a causa d'una caiguda.

Lli Rus, de 3 anys d'edat ha estat curat d'erosions gaita dreta a causa d'una mossegada de gos. Ha passat al seu domicili Plaça del Dr. Robert 3.

ASSOCIACIÓ D'EMPLEATS I TÈCNICS U.G.T. (Secció Ram d'Alimentació).

Convoquem lots els dependents, mossos i patrons de cansaladeries a la reunió que tindrà lloc el proper dissabte a les 4 de la tarda de primera convocatòria i a dos quarts de cinc de segona, en el saló d'actes de la U.G.T., Milícies Catalanes 45, en la qual es discutirà el següent ordre del dia:

1. Informe de la Comissió de cansaladers que va nomenar-se en la reunió celebrada el dia 21 de desembre proppassat.

2. Nomenament de taula de discussió i aprovació del projecte que presenta la ponència.

3. Precs i preguntes.

Degut a la molta importància de la tasca realitzada per aquesta comissió i atesos els moments actuals, es prega que no hi manqui ningú del nostre Ram.

PREC DEL COMITÈ D'ENLLAÇ C.N.T.- U.G.T.

A tots als afiliats a les dues organitzacions sindicals i a tots els Consells d'Empresa i Comitès de Control que tinguin subscripcions obertes per l'ajuda de Madrid, que suspenguin per uns dies l'entrega de les quantitats recaptades, mentre s'acaba d'estructurar el Comitè d’Ajut a Madrid.

Dintre breus dies es donarà compte de l'estructuració d'aquest. Comitè i de les instruccions necessàries per a l'entrega de les subscripcions i donatius.

COMERCIANTS PENYORATS.

Han estat penyorats per l'Alcaldia els comerciants que detallem a continuació per haver incorregut en la falta d'adulteració de llurs mercaderies.

Maria Barbarà per vendre cigarretes falses, dues-centes pessetes.

Gregori Soteras per vendre llet adulterada, cinc-centes pessetes.

Josep Valls per vendre la llet amb les condicions més o menys com l'anterior, tres-centes pessetes.

LA F.E.T.E. COMARCAL DEL VALLÈS OCCIDENTAL (TERRASSA) CONVOCA ELS SEUS MILITANTS.

Tots els afiliats d'aquesta sindical queden convocats per demà dissabte dia 27 del corrent, a una reunió general que tindrà lloc de 12 a 1, en el Saló d'Actes de la U.G.T. per tal de canviar impressions sobre la marxa de l'entitat i plantejar assumptes d'ordre sindical de gran transcendència per la vida de l'organització.

ESCOLA «DOKTORO ZAMENHOFF».

En la reunió de pares celebrada el dia 21 en aquesta escola foren presos els acords següents:

1er. Donar per constituïda l' «Associació de pares i amics de l'escola Doktoro Zamenhoff»,

2on. Crear una cooperativa escolar a l'objecte de poder facilitar de moment, llibres i material gratuïtament a tots els alumnes.

3er. Redactar un reglament en el qual siguin consignats, a més de l'objectiu econòmic esmentat, els següents objectius:

a) Assistència moral als alumnes.

b) Assistència social a l'escola.

c) Divulgació de la tècnica de l'ensenyança.

d) Extensió cultural (actes i festes culturals).

4rt. Per al Consell Executiu foren elegits els companys següents: Josep Rodés, Miquel Vilarrubí, Ignàsia Beirabesa, Nadal Ullés i Joan Albinyana

FEDERACIÓ LOCAL DE JJ. LL.

Diumenge, dia 28. al cinema Alegria i a les deu del matí, gran concert clàssic sola el següent programa:

Primera part

La nena de sis anys, Marujita Sendra, tocarà al piano «Marxa turca» de Mozart, «Moment musical» de Schubert i himnes revolucionaris.

La dansarina clàssica, Emma Maleres, executarà «Cadis» d'Albèniz, «Dansa àrab» de Tschaikowky i «El amor brujo» de Falla.

Segona part.

Concert a càrrec de la «Banda Oficial de les Milícies Antifeixistes de Catalunya C.N.T.-F.A.I.-JJ.LL.», sota el següent programa:

«Egmont», Beethoven.

«L'arlesienne» a) Pastoral, b) Intermezzo. c) Farandola, Bizet.

«Maruxa», Vives,

«La revoltosa», Chapí.

«El príncep Igor», (danses), Borodin.

110 professors Director mestre Toldrà.

Poble: com sigui que no ens mou cap desig Lucratiu en  organitzar aquest acte, sinó un anhel de cultivar el nostre poble per a engrandir el radi de la nostra cultura, és per això que oferim aquest magne concert. Es el primer que organitzem, però prometem que no serà el darrer. I sempre animant-nos el mateix desig. Per això l'entrada serà gratis.

EL CENTRE EXCURSIONISTA, CLAUSURA L'EXPOSICIÓ SORTEIG BENÈFICA.

L'exposició-Sorteig organitzada pel Centre Excursionista, que tan visitada ha estat darrerament, fou clausurada ei proppassat diumenge a la tarda, davant de molta concurrència.

La recaptació, ha estat també un bon èxit. car hi han estat recollides 655 pessetes, que en parts iguals. seran repartides entre els dos centres benèfics esmentats. A més, seran lliurats 22 suèters a l'Hospital, que foren recollits al mateix fi, per l'entitat que organitzà aquest important acte.

L'acte de diumenge es desenrotllà de la següent manera:

Primerament es projectà el film en quatre parts «Les fonts sagrades» interpretat pel conegut excursionista estranger Lluis Trenker. En aquest film hom pogué constatar apart de l’emoció que desperta a cada moment, els avantatges de l’excursionisme en el que es refereix a l’exploració i coneixement de les meravelles i curiositats que la terra ens guarda.

Tot seguit es procedí al sorteig.

Ocuparen la presidència ultra el diputat En Domènec Palet i Barba, els companys Cardús i Pellicer, en representació de la Creu Roja.

Després d'uns breus comentaris que dirigiren el President de l'Entitat i el senyor Palet i Barba remarcant el caràcter de la diada el primer, i enaltint l'obra constructora de l'excursionisme, el segon, es verificà el sorteig de les obres exposades.

Terminat el sorteig, es prosseguí el programa amb un acorat recull de projeccions a càrrec dels socis de l'entitat, Miralda i Altimira, i uns reportatges cinematogràfics de la «IV Acampada Internacional a Caldes de Montbui» i «Diada de Germanor a la Mata» a càrrec dels consocis, Fabra i Plans finit l'acte un humorístic film de l'inigualable «Charlot».

El local de l'esmentada entitat quedà curull de gest, resultant un acte brillantíssim.

Cal esmentar també la tasca j portada a cap per la secció femenina de la mateixa entitat, que agermanant l'esplai i el treball ha confeccionant vint-i-dos jerseis i diversos parells de mitjons, tot el qual a més de la suma ja esmentada serà distribuït íntegrament entre l'Hospital i Creu Roja local.

ACLARIMENT SOBRE LA IMPLANTACIÓ DEL CARNET FAMILIAR DE RACIONAMENT.

Per a satisfacció dels ciutadans de Terrassa, l'Oficina del Carnet Familiar de Racionament davant les versions que han circulat interpretant erròniament la implantació del Carnet ha cregut molt interessant efectuar algunes observacions.

El fet que el proper dia 29 es posi en vigència el Carnet Familiar de Racionament no cal interpretar-se en sentit que ja immediatament hom hagi de proveir-se en els llocs assenyalats.

La complexitat del racionament en una ciutat de la importància de la nostra, obliga a efectuar un període d'assaig, per a corregir les deficiències i les anomalies que la pràctica pugui remarcar, I amb aquesta finalitat el Carnet Familiar de Racionament només s'utilitzarà, momentàniament, per a recollir el pa. Pels altres productes es seguiran les mateixes normes que fins a la data.

La Comissió de Proveïments establirà el moment oportú en que posarà en practica el racionament dels articles restants.

No hay comentarios: