domingo, 14 de marzo de 2021

L’Acció, edició dimarts, 30 de Març de 1.937, pàg. 2

Aclariment a un article de l'edició d'ahir

Ens creiem en la necessitat de posar en clar una errada de caixa que ahir hi havia en l'article publicat a primera pàgina «Heus ací la primera i inajornable consigna: Guanyar la guerra!», en l'últim paràgraf del qual, referint-nos al President de Catalunya, el caixista ens feia dir «que malgrat sentir-se home de Partit», quan el que havia de dir era cabdalment a la inversa «que malgrat NO sentir-se home de Partit». Justament l’oblit d'aquest adverbi de negació donava un significat totalment diferent a aquest paràgraf i és per això que ens hem vist obligats a posar-ho en ciar, perquè així ho exigia la necessitat de donar a l'article la veritable significació que havia de tenir.

LA RETRANSMISSIÓ DEL CONCERT DE DEMÀ AL CINEMA LA RAMBLA, SERA RADIAT A TOT EL MON.

Tal com anuncià la Comissió de Cultura de l'Ajuntament que estava fent les gestions a fi de poder retransmetre a tot el mon magne concert popular i simfònic que executarà demà la Banda Municipal de Barcelona al Cinema Rambla, avui assabenta al nostre poble que aquesta ha pogut assolir el seu objectiu.

Aquesta noticia donarà un gran nom a la nostra ciutat arreu del món.

El poble de Terrassa no pot deixar d'assistir a l'esdeveniment musical de referència, puix a més de gaudir de bella música contribuirà a l'ajut de la Creu Roja i Hospitals de Sang.

Es fa avinent al públic que el concert es començarà a un quart de deu en punt. Aquell qui hi arribi i aquest sigui ja començat haurà d'esperar la segona part.

DEMÀ NO HI HAURÀ PA.

Ens notifiquen de la Conselleria de Proveïments que degut a no haver arribat la farina en el seu degut temps, demà no hi haurà pa, però demà passat hi haurà ració doble.

AQUEST MATÍ HA SORTIT PEL TREN DEL NORD UNA COMPANYIA DE L'EXÈRCIT REGULAR.

Aquest matí a les 10, ha sortit per l'estació del Nord una Companyia de l'Exèrcit Regular de la Caserna Lluis de Sirval. Aquesta Companyia està comanada pel capità Recasens.

Hi havia a acomiadar-los les nostres autoritats locals, Banda Municipal i Banda de Cornetes del regiment amb llur bandera, la qual fou ofrenada pel Front de Joventuts.

Hi havia també una gran gentada, desenrotllant-se, com és natural, escenes emocionants.

DISPENSARI D’URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores s'ha registrat el següent accident:

Ha estat curat d'escoriacions a la regió frontal i mà dreta, el noi de 12, Josep Jornet, domiciliat al carrer de Francesc Macià 2.

DONATIU PRO HOSPITAL MÈDIC.

La Conselleria de Sanitat i Assistència Social ha rebut la quantitat de 10 pessetes, les quals ha bescanviat en segells pro Hospital Mèdic.

SINDICAT D'OFICIS VARIS (U.G.T.).

Companys: se us convoca a la assemblea del Sindicat Oficis Varis que tindrà lloc demà dimecres dia 31 a les 10 de la vetlla per a tractar del següent ordre del dia:

1er. Tractar del assumpte dels nostres parats.

2on. Discussió del informes del Comitè Local referent a la nova estructuració de la U.G.T. a Terrassa.

3er. Assumptes generals.

DETENCIONS.

El president del Consell Municipal en funció de Delegat d'Ordre Públic, ens assabenta que la Comissaria General d'Ordre Públic, Inspecció de Vigilància de Terrassa ha rebut un comunicat del camarada Eroles, Cap del Serveis d'Ordre Públic, per efectuar registres i detencions a casa de certs elements considerats facciosos, pel personal afecte en la mateixa, s'han efectuat les següents detencions:

Josep Massagué, Jesús Osco, Josep Vilaseca, Jaume Fabrés, Salvador Turull i Marcel·lí Pou. Els esmentats es troben ais calabossos de Comissaria General d'Ordre Públic.

I per ordre del Conseller de Proveïments ha estat penyorat amb 500 pessetes i després detingut i ingressat a la presó del Partit, l’industrial Pere Pujol Perramón per vendre a alt preu i tenir alterades mercaderies, als efectes de Justícia.

EMISSIONS DE RÀDIO ESPERANTISTES.

Tots els dimecres de cada quinzena a partir de demà, a un quart de nou de la vetlla escolten les emissions radiofòniques d'esperantisme a càrrec de «Laborista Esperantista Grupo», que radiarà la nostra emissora local.

SINDICAT DE CONTRAMESTRES (U.G.T.).

Es convoca a la reunió general que tindrà lloc en el nostre estatge social el dia 2 d'Abril a les sis i mitja de la tarda, sota el següent ordre del dia:

1. Lectura de l’acta anterior.

2. Orientacions sindicals.

3. Precs i preguntes.

RAM DE CONSTRUCCIÓ (U.G.T.).

Es convoca a les Seccions de Paletes, Manobres, Fustera i Pintors a l'assemblea extraordinària que tindrà lloc el proper dijous dia 1 d'Abril a les 9 de la vetlla en el nostre local social (Milícies Catalanes 48), sota el següent ordre del dia:

1. Projecte d'agrupament de Sindicats. 2. Assumptes varis.

COMITÈ D'ENLLAÇ C.N.T. ─ U.G.T. DELS SINDICAIS FABRIL I TÈXTIL.

A tots els Consells d'Empresa i Comitès de Control; Camarades: Amb data 17 de març es feu pública la següent nota d'aquest Comitè d'Enllaç:

«En reunió celebrada avui per aquest Comitè s'han pres els següents acords que entraran immediatament en Vigència:

Primer.─ No es podrà despedir a cap treballador temporer.

Segon.—Tampoc podran ésser acomiadats els treballadors que estiguin ocupant la plaça de milicià i aquest retorni.

Tercer.—Tots els treballadors que estiguin actualment en alguna empresa amb caràcter .eventual i tingui plaça fixa en una altre casa podrà ésser retornat al lloc que ocuparà quan s'acabi el treball extraordinari.

Quart.—Tots els que estiguin ocupant places a lloc de malalts i aquest retorni deuran inscriure's a la Borsa del Treball.

Terrassa, 17 de març de 1937».

Avui ens veiem amb la necessitat d'insistir sobre aquesta qüestió i puntualitzar al mateix temps les raons que determinaren que els dos Sindicats prenguéssim aquest acord, a l'objecte d'evitar possibles interpretacions equivocades.

Es evident de què amb motiu d'haver-se interromput la producció d'hivern en la Indústria Fabril i Tèxtil es quedaren sense treball una multitud de treballadors que havien estat llogats en qualitat de .temporers. Per altre part, a ningú escapa la greu situació perquè travessem totes les llars obreres, degut a la carestia dels articles de primera necessitat determinada per les exigències de la guerra.

Davant d'aquesta situació, celebrarem una reunió les Juntes dels dos Sindicats i els Consellers d'Economia en la qual després d'estudiar totes les possibilitats de la indústria decidirem que mentre i tant no es resolgués definitivament la situació dels temporers no es despedís a ningú.

Dintre breu plaç aquests Sindicats tenen el projecte de celebrar una assemblea general de conjunt a fi de donar compte a tots els treballadors d'aquest acord i decidir en definitiva les resolucions que s'hagin d'adoptar.

MODIFICACIÓ D'HORARI.

Per malaltia del Dr. Gómez Fajardo, metge encarregat del consultori per als refugiats de guerra, instal·lat al Sanatori Mèdic Quirúrgic, es modifica interinament l’horari dels serveis en la forma següent:

Dilluns, dimecres i divendres de 2 a 3 de la tarda, a càrrec del Dr. Trincheria.

Dimarts, dijous i dissabtes, a la mateixa hora a càrrec del Dr. Parellada.

ASSOCIACIÓ D'EMPLEATS I TÈCNICS (U.G.T.).

El vinent dijous, dia 1 d'abril, a les 7 de la tarda, tindrà lloc en el saló d'actes de la U.G.T., carrer Milícies Catalanes, 48, una assemblea general extraordinària, en la qual es discutirà el següent ordre del dia:

1. Lectura i aprovació de l'acta anterior.

2. Lectura i aprovació de l’estat de comptes.

3. Discussió i aprovació de la nova reglamentació del Subsidi.

4. Nova estructuració de la reglamentació de la Unió Local de Sindicats (U.G.T.).

5. Precs i preguntes.

RECAPTACIÓ DE CONTRIBUCIONS.

La Contribució del primer trimestre de l'any corrent s'està cobrant en el local d'aquesta Recaptació carrer de Puignovell, número 13, i hores de 9 a 12 del matí.

En aquest trimestre es cobren els rebuts semestrals d'Urbana i els anuals d'Indústria.

No hay comentarios: