viernes, 18 de marzo de 2016

El Dia, dilluns 3 de novembre de 1930, pàg. 2

GREU ACCIDENT D’AUTO
Aquest matí, com de costum, ha sortit de les cotxeres de l’Agencia Casas, cap a Barcelona, el camió de cinc tones, completament carregat.

El guiava el xòfer Ramon Pons i li anava d’ajudant Carles Pitarque Sancho.

Ha emprés la carretera de Montcada i en haver passat Sardanyola, pocs metres abans del segon pont construit no fa gaire temps, un altre camió, del que es dediquen a transportar carbó, que acostumen a còrrer molt, li ha demanat pas. El camió de l’Agencia Casas s’ha apartat tot el que ha pogut cap a la seva banda, però, a desgrat d’això, l’altre camió li ha donat una forta trompada a les rodes del davant i amb el cop li ha desviat la direcció, que el xòfer no ha pogut dominar, i el camió de l’Agencia Casas ha pujat damunt del bordó de pedra, s’ha precipitat pel terraplé d’uns tres metres d’alçaria i ha donat dos tombs de costat, amb tanta desgràcia que ha agafat al desota l’ajudant Carles Pitarque que ha mort a l’acte. (E.P.D.). El xòfer Ramon Pons s’agafat fort al volant i no ha sofert cap lesió, únicament ha tingut d’ésser auxiliat del natural esglai.

El xòfer del camió que ha ocasionat l’accident, tot i haver-se donat compte de la gravetat del cas i haver oit els crits d’auxili del xòfer Ramon Pons no s’ha aturat, ans el contrari, ha accelerat la marxa, essent perseguit, primer a peu i després amb un automóbil que passava per aquell indret. El camió perseguit no ha pogut ésser aconseguit fins el moll del port de Barcelona. Sembla que el vehicle que ha ocasionat la desgràcia pertany a un tal senyor Gunfaus, domiciliat al carrer del Pare Llauradó d’aquesta ciutat.

Inmediatament han estat auxiliades les víctimes pels ocupants dels autos que s’han ensopagat al passar per allà, pels masovers de la Casa de Can Pagés d’aquell indret i per alguns vianants i pagesos de la rodalia. 

El primer que han procurat fer -no cal dir-ho- ha  estat treure al pobre ajudant: que estava empresonat dessota el xassis, però, com hem dit, havia mort a l’acte i, per tant, han estat endebades tots els afanys dels qui el volien auxiliar. El Jutge de Montcada ha ordenat l’aixecament del cadàver i el seu trasllat al dipòsit judicial.

Ademés del xòfer i de l’ajudant, havia de marxar en el camió l’encarregat a Barcelona de l’Agencia Casas, però per sort s’ha adormit i ha fet tard i ha tingut de marxar en el tren.

Tot avui s’ha treballat, en el lloc del succés, per tal de retirar les cinc tones de mercaderies que transportava el camió i per tornar-lo a pujar dalt de la carretera i remolcar-lo a la nostra ciutat per a procedir a la seva immediata reparació.

QUI ERA LA VICTIMA

Carles Pitarque vivia al carrer de Transversal, 82. Era casat i tenia dos fills, l’un de quatre anys i l’altre de un i mig. La esposa, afligida per la tragèdia i els dos pobres fillets, orfes de pare, ofereixen un quadre dessolador.


Rebin el nostre sentit condol i descansi en pau l’infortunat obrer

No hay comentarios: