lunes, 28 de marzo de 2016

El Dia, divendres 12 de dessembre de 1930, pàg. 2

LA MORT DEL P. ALEGRE.

La noticia de la mort del nostre compatrici P. Alegre, de la Companyia de Jesús, ha sobtat tothom qui en coneixia i a tothom ha produït un gran condol.

El P. Alegre i Pujals nasqué a Terrassa el dia 24 de desembre de 1.874.

El popular jesuita que acabem de perdre, anava a complir 56 anys i el seu aspecte era el de un home ple de salut. Altrament ningú no el sabia malalt, fora de ben pocs.

La vida d’aquest jesuita es verament exemplar. De molt petit va mostrar la inclinació d’entrar a la Companyia de Jesús. Als divuit anys era ja novici, en especial el seu zel fou al confessionari.

Era també publicista i havia escrit una molt notable vida de P. Fité. Darrerament va publicar la de Donya Dorotea de Chopitea, que ell mateix propagava per tal de fer conèixer a tothom les virtuts d’aquella serventa de Déu.

A les vuit d’aquest matí, a l’Esglesia del Sagrat Cor s’ha celebrat una missa de Corpore insepulto i seguidament. a dos quarts de nou, ha tingut lloc l’enterrament del cadàver que ha estat una gran manifestació de condol, presidida pel P. Rector dels Jesuítes, un representant del Bisbe Dr. Irurita, i els senyors Gaeità Alegre i Salvador Saus, germà i germá polític respectivament, de l’illustre finat.

D.E.P. i rebén els seus familiars el testimoni del nostre condol.


No hay comentarios: