viernes, 23 de diciembre de 2016

L'Acció, edició divendres 9 de setembre de 1.932, pàg 4.

Sectarisme?


 Oh, l'"Avui"! Està tant temps segrestat que quan apareix per a combatre a l'Esquerra, alliçona d'allò més. Si no fessin aixó, que en seria del partit dels savis?

Critiquen, qualificant- lo de sectari, un cartell posat en el saló de la Casa del Pöble, advertint a les damisel·les concurrents que s'abstinguin d'exhibir imatges. Si aquella exhibició feris a un contraoposant i la profanés, no seria molt pitjor, senyor cavernícola catalanista republicà?

Tolerància és que els senyors Estrenjer i Oliart formin part de un patronat de colónies escolars, en quina relació de despeses hi figura «per oli per la llantia de la verge...» tant.


Entre carlins.

En una conversa que tenien dos individus, es lamentaven del fracàs que ha tingut la darrera militarada i condemnaven durament a Sanjurjo perqué va avençar-se a la inten tona sense comptar amb la que tenien preparada els carlins.

Estaven desesperats, sols els consolava el convenciment que tenen de que quan hi tornin, si hi van junts, no fracassaran.

Pel to de la conversa, ja se'ls veia lluïr el seu sabre tallant caps de republicans i esperant ben asseguts els desvergonyits obrers i pagesos que s'atreveixen a plantar cara imposant condicions a l'amo en súplica de clemència.

Infeliços! Que no us haveu donat compte del que ha passat i del que representa aquell 14 d'abril?



No hay comentarios: