martes, 7 de junio de 2016

El Dia dimars 23 de juny de 1931, pàg. 3

VAGA GENERAL DE L’ART FABRIL

A l’Assemblea dels obrers de l’art fabril convocada per la Confederació Nacional del Treball, celebrada anit al Teatre Alegria sota la presidencia de N’Espartacus Puig, hi asistí un nombrós públic que omplia el local, completament abarrotat. Hi havia un nombre considerable de dones.

Exposat l’objecte de la convocatoria, de si s’havia o no d’anar a la vaga del ram, vista la contesta poc satisfactòria dels patrons a les bases presentades, s’originà un viu debat, al que posà terme el president, proclamant que quedaba declarada la vaga general de l’art fabril, vista que aquesta era la opinió quasi unánime dels reunits.

Aquest matí, a l’hora de començar-se el treball, s’han produït algunes col·lisions per haver-se resistit, alguns, a abandonar la feina, cosa que han fet però, al cap de pocs moments d’haver estat invitats per les comissions nomenades a l’efecte.

La resta del dia ha granscorregut amb tranquil·litat i els obrers vaguistes han recorregut la ciutat amb activitat pacífica.

El comité de vaga ha repartit unes fulles, en les que, després d’exposar diversos punts de vista i les gestions fetes abans de promoures l’actual conflicte, invita  els obrers a un miting per avui, a les 5 de la tarda en el camp del Terrassa F.C. en el que hi pendran part significats elements de la localitat i alguns prohoms de la C.N.T.


No hay comentarios: