sábado, 11 de junio de 2016

El Dia dissabte 27 de juny de 1931, pàg. 2

SOLUCIÓ DE LA VAGA FABRIL

Després de quatre dies de gran inquietud per la gravetat del conflicte fabril, plantejat des del dimars a la nostra ciutat, aquest matí ha renascut la joia a Terrassa, en saber-se que s’havia arribat a un acord de solución de la vaga, sorgit de la reunió que amb el delegat del Govern civil, senyor Carles Cortina, han celebrat aquesta nit, els representants dels sis rams afectats per la vaga, els de l’Institut Industrial i dels patrons i el seu advocat assessor.

Per aquesta tarda están convocats els patrons a l’Institut i els obrers al Sindicat, per tal de sotmetre i ratificar, en les respectives assemblees, l’acord de solución pres per llurs representants.

Ademés, cada un dels rams es reunirán a les 5 d’aquesta tarda en els locals que s’expressen per tal de donar compte als treballadors, per seccions de les condicions en principi acordades per la comissió mixta i el delegat del Govern.

La secció de teixits, es reunirá en el Teatre Recreu.

La d’estam, al Teatre Alegria.

El ram de l’aigua, en el Teatre Retir.

La secció de Filatura de Llana, al Cinema Catalunya.

La de gènere de punt, toquilles, fibres tèxtils i confecció, en el Cinema Doré.

Seccions acondicionament i sortejadors, a l’entitat coral «Los Amigos»

PROBABLE SOLUCIO DE LA VAGA DE FUSTERS

També és probable que avui quedi resolt el conflicte de l’art de la fusta, que fa uns diez està plantejat a la nostra ciutat.

Els obrers ebanistes, als quals se’ls han concedit pels patrons les bases sol·licitades, han représ ja el treball. S’espera que els amos fusters també acceptaran les bases, puix que les discrepàncies son molt petites.

Aquesta tarda es reunirán uns i altres amb el delegat governatiu i es creu que de la reunió en sortir la solución de la vaga.


No hay comentarios: