jueves, 3 de septiembre de 2015

El Dia, dilluns 13 de gener de 1930, pàgina 2

UN ROBATORI I UN ATRACAMENT EN UN MATEIX DIA

Se'ns notifica que ahir, a quarts de vuit del vespre quan el metge d'Ullastrell, Dr. Maturana, es dirigia al mentat poble amb el seu auto, li sortiren uns desconeguts al peu de la carretera, amb el rostre tapat, i revòlver en ma, obligant-lo a què parés el cotxe i donés als desconeguts atracadors tot quant portava, de valor.

Ignorem més detalls referent a aquest fet. Podem sols afegir, segons versions recollides al vol, que els malfactors eren varis i que es tracta de gent estrangera, doncs al senyor Maturana-segons se'ns diu-li semblaren, per la manera de parlar, que eren alemanys.

En el mateix dia d'ahir, de dos quarts de quatre a les vuit del vespre, a la casa número 178 baixos, del carrer de Galileu hi entraren lladres, per la porta principal. Espanyaren el pany, es tancaren a dins l'entradeta i reventaren la porta del cancell. Després de la inesperada visita dels lladregots, l'inquilí de dita casa, es trobà a mancar 2.005 pessetes en metàl·lic i billets de banc d'Espanya, una agulla d'or amb un diamant i una cadena amb penjoll, també d'or. Dits valors, que pretanyien a Jordi Feliu Tatché, casat, i a la seva cunyada Josepa Feliu, que habita en la mateixa casa, representaven tots els estalvis d'aquella família treballadora.

Els familiars de Jordi Feliu, no desemparen mai la casa llur i ahir ho feren, pel motiu de què anaren a visitar una família d'ells, que viu a la barriada de Sant Pere i que es troba malalta de mirament. També cal fer notar, que en dita casa, cosa que no acostumava fer, no tornant-hi fins a la nit, quan el robatori ja estava consumat.

Del fet se n'ha donat compte a les autoritats locals, havent causat molta indignació entre el veïnat.


No hay comentarios: