domingo, 20 de septiembre de 2015

El Dia, dissabte 15 de febrer de 1930, pàgina 2

DETALLS DEL ROBATORI FRUSTRAT D'AHIR.

 

Ahir, pels vols de les 5 de la tarda entraren lladres en la casa número 33, del carrer Vallhonrat. El robatori, que no es pogué realitzar, per ésser descoberts els dos individus quan intentaven portar-lo a cap capturats més tard, ofereix alguns punts curiosos.

 

En primer lloc, els lladres obriren la porta del carrer amb una clau expressa. Un dels detinguts, Leandre Vives, de 37 anys, natural de Sant Andreu de la Barca sembla ésser conegut per la mestressa de la casa del succés. Na Dorocia Santjuan, car segons declaracions de dita senyora, li sembla que més d'una vegada, aquest individu li havia demanat almoina. L'altra detingut, que es diu Josep m. Barbarà Sans, de 43 anys, natural d'Alcober (Tarragona), ha complert 17 anys de reclusió i dilluns passat havia sortit de la presó, Model de Barcelona. Segons investigacions, ambdós són lladregots de professió, que han sofert diverses condemnes. I per últim, cal fer notar que tot i ésser demostrada clarament la personalitat dels detinguts aquests semblen acontentar-se amb ben poca cosa. Segons hem pogut veure el botí que teníen preparat per endur-se'n figuraven uns mocadors de mocar, unes mitges apedaçades, un trajo d'home, un impermeable seixanta cèntims i altres objectes per l'estil.

 

COM VAN ESSER DESCOBERTS

 

Els detinguts Vives i Barbarà, obriren la porta del carrer, mentre la mestressa Na Dorocia Sanjuan, estava en el pati arreplegant unes peces de roba que tenia esteses, Dorocia, es dona compte de què la porta que ella sabia que tenia d'estar tancada, era mig oberta i credà instintivament el nom de Pilar vàries vegades, car així s'anomena la seva filla, creient-se que aquesta no hagués plegat del treball. En veure que ningú li contestava, entrà al passadís de l'interior de la casa i es trobà amb dos homes que amb tota naturalitat l'esperaven a l'entradeta del portal, entre porta del carrer i cancell. Llavors, fou quan veié la porta d'un dels dormitoris oberta i els objectes en desordre i es posà a cridar «lladres!».

UN DELS LLADREGOTS FOU AGREDIT AMB UNA DESTRAL

Al sentir-se els crits de lladres, Joaquim Calces, espòs de la mestressa de la casa, que estava fent mecàniques amb una destral, en un clos del costat de la casa del succés, sortí al carrer i donà un fort cop de destral a l'espatlla d'un dels lladres, que encara es trobaven a l'entradeta de la casa, segurament per agafar a la senyora que cridava i subjectar-la, tan bon punt se'ls atancés. Al veure l'home que els agredia, els lladres es feren escàpol, essent perseguits i capturats, l'un en el pas a nivell del travia, que traspassa la carretera de Martorell i l'altre pels vols de l'estació de la Plaça Clavé.

L'AGREDIT VIVES VA ESSER PORTAT AL DISPENSARI MEDIC I BARRERA A LA COMANDANCIA MUNICIPAL.

Leandre Vives, que fou el que rebé el cop de destral a l'espatlla, fou portat amanillat i custodiat per la guàrdia civil al Dispensari Mèdic, on fou assistit pels Drs. Joan Bosch i Santiago Palet, els que li apreciaren una ferida incisa-contusa en la part superior de l'espatlla dreta. Després d'assistir Vives, fou portat junt amb el seu company, qui havia quedat detingut a la Comandancia Municipal, a la Presó del Partit, on han quedat a disposició del senyor Jutge d'Instrucció.

UNS VAILETS HAN TROBAT UN CLAUER AMB VARIES CLAUS

Sembla que uns vailets, han trobat, en el carrer de Vallhonrat, un clauer amb vàries claus que podrien ben ésser les que utilitzaren els lladres per a obrir la porta de la casa número 33 del citat carrer

 


 

No hay comentarios: