jueves, 19 de mayo de 2016

El Dia, dilluns 11 de maig de 1931, pàg. 2

ROBATORI

A dos quarts de sis d'ahir a la tarda, penetraren tres desconeguts a la casa núm 23 del carrer Blasco de Garai, domicili de la familia d'En Pere Màrtir Alsina i Soler, encarregat de la casa Josep Tapiolas, la qual es trobava ahir a Monistrol i, per tant, la casa estava sense ningú.

Un altre individu que formava també part de la quadrilla, es quedà a la porta per tal de vigilar que no fossin espiats els de l'interior i podessin aixi operar amb més llibertat.

S'esdevingué, però, que als veïns els infongué sospita l'individu que es trobava a la porta i donaren crits de lladres. Vist això, el de fora intentà fugir, no sense abans donar un crit d'alarma als tres de dins, Aquests aconseguiren escapar-se, no així el que estava al carrer de vigilància, que per haver estat vist dels veïns fou lliurat a la guàrdia civil i a la guàrdia municipal, que immediatament feren acte de presència.

Es el detingut Joaquim Soriano Català de 25 anys, solter, natural de Castellnovo (Castelló de la Plana). Serà lliurat al Jutjat per a ésser portal a la presó.

El Soriano ha resultat ésser un professional del robatori i ha sofert vàries condemnes.

Es practiquen gestions per a detenir els fugitius, els quals no pogueren furtar res a causa d'haver hagut de recòrrer a la fuga precipitada.

ALTRE ROBATORI

També a la casa d'En Jaume Font, del carrer de l'Esglesia número 7, segon pis, ahir a quarts de cinc de la tarda hi penetraren dos lladres, mentre la familia del Font es trobava al camp, on havia anat amb l'intent de passar la tarda.

La mestressa de la casa que habita un altre pis del matreix edifici, veié que pujaven a l'escala dos individus, l'un d'alta estatura, ben abillat i amb capell; l'altre d'estatura mitjana, amb gorra i mocador al coll. L'esmentada senyora no sospità res i creié que es tractava d'una visita. No era així, doncs segons pogué deduir-se en tornar de fora la familia Font, aquesta havia estat víctima del robatori d'un aparell de ràdio valorat en 500 pessetes i la quantitat de 50 pessetes en metàlic.

Per a poder penetrar al pis fou violentada pels lladres la porta del cancell, de la qual n'havia estat arrencat el pany.

Els mobles i calaixos es trobaven en desordre.

Els lladres fugiren i s'ignora llur parador. Es fan gestions per la captura dels mateixos.


No hay comentarios: