sábado, 7 de mayo de 2016

El Dia, dimecres 1 d'abril de 1931, pàg. 2

Ragen els Caus

A les vuit d'aquest matí, es dirigia a buscar una carretada de llenya el carreter Carles Jou, Habitant al carrer de Sant Domènech d'aquesta ciutat, acompanyat de Josep Negre també compatrici nostre.

En passar per la carretera de Rellinàs, davant del lloc on hi ha els "Caus", han sentit el soroll que produeix el caure de l'aigua i han cregut que aquelles fonts intermitents es trobaven en activitat cosa que han pogut comprovar en descendir al lloc on es troben.

Els testimonis oculars han estat a la nostra Redacció i ens ha donat aquests i altres detalls, tals com la probabilitat de qué els "Caus" hagin començat a rajar molt poc abans d'haver-ho ells observat, puix que el raig tenia una reduïda gruxària, que podria ésser de deu o dotze centímetres. Es de creure que el gruix augmentarà a mida que transcorrin uns dies, tal com ha succeït sempre.

La vinguda dels "Caus" era cosa ja un xic pressentida, aquests dies, pels terrassencs. Nosaltres aixi ho fèrem avinent als nostres lectors, ran de la vinguda per dues vegades de la riera de les Arenes i de rajar la Font de la Saiola, precedents quasi sempre segurs.

No per ésser pressentida, ha deixat de causar una gran joia, a Terrassa, la vinguda dels "Caus", que ve a aminorar, de moment, la manca d'aigua a la nostra ciutat.

Aquesta tarda, malgrat el temps desfavorable, han anat moltes persones als "Caus", davant dels quals hi havia, estacionats nombrosos vehicles.

Es de creure que el diumenge i dilluns de Pasqua seran moltissims els terrassencs que hi anirani donaran un caire animat en aquells paratges.

Algunes empreses d'autocars es proposen establir viatges d'anada i tornada als "Caus" a preus económics.

L'anterior vegada que rajaren els "Caus" fou el dia 1 de març del any passat 1.930, a tres quarts de 12 del matí. Deixaren de rajar el 12 d'abril. En conjunt rajaren durant prop de quaranta dies.


No hay comentarios: