martes, 31 de mayo de 2016

El Dia dilluns 8 de juny de 1931, pàg. 2

ROBATORIS

A la casa propietat de Josep Puig, d’Ullastrell de la Rambla d’Egara, cantonada amb el carrer d’Ireneu, ahir a la tarda penetraren lladres en el segon pis, que ocupa la familia d’En Josep Martínez, viatjant de la casa Surrallés i Oliveras. El pis no estaba actualmente hábitat, per trovar-se el senyor Martínez en viatge comercial i haver anat la seva esposa i fills a pasar uns diez al poble d’Enguera, d’on es natural el matrimoni.

La esposa de l’inquilí Costa que viu al tercer pis, en anar a encendre el llum de l’escala a l’hora que començava a fosquejar, s’adona que la porta cancell del segon pis estaba sols ajustada i que tenia senyals d’haver estat violentada. En donà compte als demés llogaters i prompte pogué comprobar-se que els lladres havien entrat al pis, puix que ademés d’ésser arrancat el pany del cancell i un tros de fusta de la porta, aparegueren els mobles en desordre, els calaixos oberts i tots els mobles violentats, amb senyals evidents de fetxoria. Així ho comprobaren després els esposos Frederic Marin Dolors Abad, en els quals, per ésser molt amics de la familia Martínez i fills del mateix poble d’Enguera, tenien cura del pis i el visitaven periódicament durant l’absència dels llogaters.

Es crea que el robatori s’efectua de quatre a set de la tarda, hora en que es trobaven fora les families de tots els pisos de la casa.

S’ignora el valor del furtat, encara que es creu que el robatori pot ésser molt important en el cas que en el pis s’hi guardessin diners, joies o altres valors, doncs els lladres no deixaren res per a registrar i es valgueren de tota classe d’eines per a portar a cap la malifeta. Sols cal dir que despres de ser arrancat el llistó tapaboques de l’armari trémol de dues llunes i no haver pogut arrancar el pany, desarrambaren el moble i reventaren el plafò de regruix de Valencia del parquet, en el que hi feren un gran esboranc pel que pogueren desembarassar el contingut.

També la porta del cancell del primer pis, habitada per una filla del propietari i la seva familia, donava senyals d’haver estat fortament violentada. Es compren que el pany no cedí, puix que la porta estaba tancada i en ordre l’interior del pis.

També ahir a la tarda i mentre es trobava absent de la seva casa del carrer de la Fontvella, 20, la familia del regidor. En Josep Girona, els lladres gtrencaren un plafó de la porta d’entrada de la dita casa pis i s’apoderaren d’unes 3.500 pessetes que hi havia en un moble.

Es fan gestions per la busca i captura dels malfactors.


No hay comentarios: