viernes, 24 de febrero de 2017

L'Acció, edició dimecres 11 de gener de 1.933, pàg 3.

Dels successos passats

La nit passada i durant tot el matí d'avui, han estât fetes un bon nombre i de detencions a la nostra ciutat. Els individus detinguts són els següents:

Sebastìà Badia Artimaño, Antoni Mur Esconilla, Francesc Planas Albones, Josep Rimbau Almirall, Manuel Bou Carbonell, Josep Perarnau Corbera, Pere Alcojeo Gil, Josep Garcia Ballester, Josep Padilla Boloix.

Tots aquests detinguts están compromesos en la revolta a la nostra ciutat. Per les declaracions que han de deposar, es creu que hom podrá descobrir tots els capdavanters del moviment, i conèixier a fons l'organitazció dels succesos a la nostra ciutat.

Tots ells han estat sorpresos a Ilurs domicilis i s'han Iliurat sense cap mena dë resistència.

Quasi la totalitat d'aquesta llista està composta per subjectes dels que prenguèren, part activa en l'assalt de la Casa de la Ciutat, en la matinada del 15 de febrer passat.

ARSENAL DE BOMBES

A la una d'aquest migdia, el cap de policia de la nostra ciutat, amb agents a les seves ordres, ha anat a l'estatge del Sindicat, al carrer del Nord per tal de practicar-hi un minuciós registre. Han estat presents al mateix l'alcalde ciutadà Samuel Morera, i el seu secretari Alfons Ribes.

L'escorcoll ha donat un positiu resultat. Bombes de diferent tamany i formes han estat trobades fins al nombre de 35. A més, 4 pistoles, 8 carregadors amb 154 bales i una carabina Remington. També han estât trobats, deu trossos de drap que devien pretenir èsser banderes de la FAI.

Davant de tanta matèria delicfiva, no és aventurat predir que el local del Sindicat haurà d'ésser clausurat. Necessàriament, cal prendre mides coercitives, només sia que per a donar una sensació de seguretat als ciutadans.



No hay comentarios: