sábado, 6 de marzo de 2021

El Dia, edició de dimarts 23 de març de 1.937, pàg. 2 i 3.

NO CAL FER CUA PER RECOLLIR EL CARNET DE RACIONAMENT.

L'Oficina del Carnet de Racionament Familiar fa avinent a tots els ciutadans de Terrassa que són absolutament innecessàries les cues que aquests dos dies s'han efectuat per a recollir el Carnet, car ja abans del repartiment, s'havia previst una proporcionalitat per a tots el dies en el sentit que les hores establertes per al seu despatx, són suficients per a repartir els carnets consignats.

CIRCULAR SOBRE LA VENDA DE LA MITJA COTTON.

Havent estat presentada al Consell d'Economia una sol·licitud per la qual és demanada una ampliació del termini per a concórrer a la informació oberta sobre la unificació de preus mínims de venda a l’engròs de la mitja Cotton a tot Catalunya, segons la circular inserida al Diari Oficial del 2 de març. el Consell d'Economia en sessió celebrada avui, ha acordat atesa la importància de la unificació de preus esmentada, i de conformitat amb el que disposa l'article quart de l'ordre de la Conselleria d'Economia del 28 de novembre passat, ampliar per una sola vegada i pel termini de quinze dies el període d'informació, a partir de la data de la publicació de la present circular al Diari Oficial.

("Diari Oficial", del 20 de març de 1937).

CIRCULAR QUE INVITA ALS DEL RAM DE PEIXETERIA.

Presentat al Consell d'Economia un projecte d'agrupament i concentració de la indústria del ram de peixateria de Terrassa, és obert un període d'informació de quinze dies, des de la data de la publicació de la present circular al Diari Oficial, i invita especialment a concórrer les empreses del ram i organitzacions sindicals així om els interessats que es considerin afectats per l'agrupació esmentada. ("Diari Oficial" del 11 de març de 1937).

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGENCIA.

En les darreres quaranta vuit hores s'han registrat els següents accidents al dispensari:

Maria Soler Martínez, de 9 anys d'edat i amb domicili al carrer del Raval. 34, que ha presentat segons diagnòstic de doctor de guàrdia. a la regió escapular i al minyó esquerre.

Basilia Benito, de 40 anys d'edat, ha estat guarida de cremades de primer grau a ambdues mans. Després de curada ha passat al seu domicili, Galileu. 3.

Ha estat guarit de cremades de primer i segon grau a la mà dreta, Camil Aguilar, dc 22 anys d'edat, i domiciliat al carrer del Primer de Maig, 64.

Bernat Boral, de 17 anys, domiciliat al carrer de Marquès de Comillas, 117. que ha presentat segons diagnòstic del doctor de guàrdia, ferida incisa-contusa, regió parietal esquerre.

Josep Abadal Rius. de 16 anys d'edat, ha estat guarit de ferida incisa al genoll dret. Després d'assistit ha passat al seu domicili, Fontbernat, 81.

Claudi Parera, de 57 anys d'edat i amb domicili a la carretera de Montcada, 124, el qual presentava segons diagnòstic del doctor de guàrdia, ferida incisa-contusa a la regió frontal, a causa d'un accident a la via pública.

Ha estat guarida de ferida incisa regió mentó, Marta Echenique, de 3 anys d'edat i amb domicili al carrer del Pantà, 65.

NECESSITEM ESTRIS D'ALUMINI.

La Conselleria d'Economia als qui senten la causa antifeixista i que posseeixin utensilis d'alumini, deteriorats o retirats d'ús, que es serveixin lliurar-los al local instal·lat al carrer Pare Llaurador, 115 bis, perquè puguin ésser utilitzats per a les necessitats de la guerra.

NOTA DE LA UNIÓ LOCAL DE COOPERADORS.

Es posa en coneixement dels associats a la Unió de Cooperadors que les targes de Racionament que repartirà la Conselleria de Serveis Públics, els hi seran facilitades a les respectives Sucursals, per ço que ha d'abstenir-se d'anar-les a recollir al lloc destinat al públic en general.

MOLT IMPORTANT PER ALS COMITÈS DE CONTROL.

El Comitè d’Enllaç dels Sindicats U. G. T. - C. N. T. posa en coneixement de tots els Comitès de Control i Consells d'Empresa, l'obligació que tenen de vetllar i fer que es compleixin íntegrament les disposicions del decret de mobilització en el sentit de denunciar a tots aquells que estiguin compresos en l'ordre d'incorporació i per causes indeterminades encara no ho hagin fet.

Considerant el Comitè d'Enllaç que es necesari en els moments crítics que travessem que tots sense excepció han d'incorporar-se ràpidament, sols es limita a fer responsables als Comitès de tot el que entorpeixi les disposicions del decret de Mobilització.

CONVOCATORIA DE LA CÈL·LULA 21.

Hom recorda als militants de la cèl·lula número 21, que no manquin a la reunió d'aquesta nit. La importància dels assumptes a tractar, no permet que cap company deixi d'assistir-hi.

L'ENSENYAMENT DE LA INSTRUCCIÓ.

Es recorda als milicians del P. S. U. Radi de Terrassa, l'obligació que tenen d'assistir a les tandes d'instrucció militar que tots els dissabtes i diumenges és donen en el local central del Partit.

NOVA OFICINA PEL SECRETARIAT DE PROPAGANDA.

Dintre breus dies s'obrirà al públic una oficina de propaganda i informació, en un local molt cèntric de la nostra ciutat.

EL CENTRE EXCURSIONISTA, CLAUSURA L'EXPOSICIÓ - SORTEIG BENÈFICA.

L'Exposició-Sorteig organitzada pel Centre Excursionista, que tan visitada ha estat darrerament, fou clausurada el proppassat diumenge a la tarda, davant de molta concurrència.

La recaptació, ha estat també un bon èxit, car hi han estat recollides 655 pessetes, que en parts iguals, seran repartides entre els dos centres benèfics esmentats. A més, seran lliurats 22 suèters a l'Hospital, que foren recollits al mateix fi, per l'entitat que organitzà aquest important acte.

L'acte de diumenge es desenrotllà de la següent manera:

Primerament es projectà el film en quatre parts "Les fonts sagrades" interpretat pel conegut excursionista estranger, Lluís Tenker.

En aquest film hom pogué constatar apart de l'emoció que desperta a cada moment, els avantatges de l'excursionisme en el que es refereix a l'exploració i coneixement de les meravelles i curiositats que la terra ens guarda.

Tot seguit es procedí al sorteig.

Ocuparen la presidència ultra el diputat. En Domènec Palet i Barba, els companys Cardús i Pellicer, en representació de la Creu Roja

Després d'uns breus comentaris que dirigiren el President de l'Entitat i el senyor Palet i Barba remarcant el caràcter de la diada el primer, i enaltint l'obra constructora de l'excursionisme, el segon, es verificà el sorteig de les obres exposades.

Terminat el sorteig, es prosseguí el programa amb un acurat recull de projeccions a càrrec dels socis de l'entitat. Miralda i Altimira, i uns reportatges cinematogràfics de la "IV Acampada Internacional a Caldes de Montbui" i "Dia-da de Germanor a la Mata" a càrrec dels consocis. Fabra i Plans finit l'Acte un humorístic film de l'inigualable "Charlot".

El local de la mencionada entitat quedà curull de gent, resultant un acte brillantíssim.

No hay comentarios: