martes, 16 de marzo de 2021

El Dia, edició de dimecres 31 de març de 1.937, pàg. 2 i 3.

 AVÍS DE L'ALCALDIA.

La Presidència del Consell Municipal, fa avinent a tots els ciutadans que des de fa alguns dies, volta per la nostra ciutat un individu, el qual ben proveït amb documents falsos, procedeix a la recollida de fons destinats—diu ell—per als refugiats.

Aquesta Presidència fa avinent que el mencionat individu és un vulgar timador i que ella no ha autoritzat ningú per a precedir a cap mena de recollides en sentit benèfic.

Tota persona que rebi la visita d’aquest subjecte poc escrupolós, es pregat de denunciar-lo a l’Alcaldia.

DONA OUE ES TIRA PEL PONT DEL PASSEIG.

A dos quarts d' una, aproximadament, del migdia del dia d'avui, en el pont del Passeig de Garcia Hernández. s'ha registrat un fet lamentable en extrem.

La dona de 62 anys. Rosa Zamora, natural de Rubí i resident a la nostra ciutat en una casa del carrer Tapias, en arribar al bell mig del mencionat pont s'ha abalançat per la barana del mateix, llençant-se a baix sense que ningú pogués contenir-la.

La caiguda ha estat esgarrifosa, car l'alçada d'on ha descendit és com se sap, ben notable. Sembla que en topar el cos a terra, s'ha evitat la violència del xoc, degut a què ha caigut damunt terreny tou. De totes maneres, la Rosa Zamora ha resultat seriosament contusionada, sofrint intens masegament general.

Cridada l'ambulància de la Creu Roja, ha corregut ràpidament al lloc del fet, procedint a recollir el cos de la desgraciada dona, que ha rebut cura de primera intenció al Dispensari, essent traslladada després a l'Hospital.

No es coneixen de moment els motius que poden haver impulsat la referida velleta a prendre aquesta decisió.

RECTIFICACIÓ REFERENT A LA RACIÓ DE PA.

La Conselleria Municipal de Proveïments, es veu obligada a rectificar la nota publicada ahir en el diari “L’Acció”, referent a les racions de pa a repartir demà dijous, ja que en ella es notificava que la ració seria doble, quan sols serà la normal.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents en l'esmentat dispensari.

Ha estat curat de ferida contusa al front, el nen de dos anys Francesc Garcia, domiciliat al carrer de Balmes, 146,

Nuri Font, de quatre anys. Domiciliada al carrer Joaquín Maurin. 63. la qual presentava ferida incisa contusa a la regió frontal.

ALS COMPANYS FERITS I MALALTS, PROCEDENTS DELS FRONTS DE GUERRA.

"Se us convoca a la reunió que tindrà lloc a l'estatge social d'"Amics de les Arts", el divendres vinent, a les 11 del matí i sota cl següent ordre del dia:

Nomenament de la Taula de discussió.

Orientacions a seguir davant l'actuació del Tribunal Popular de Metges de Barcelona.

Precs i preguntes.

Davant la importància d'aquesta reunió, es prega la vostra assistència".

EL PAGAMENT DE LLOGUERS.

La Conselleria de la Vivenda recomana à tots els llogaters que demà dimecres, dia 31 dels corrents, acabarà el termini pel pagament de lloguers corresponent als mesos de gener i febrer últims, i el pròxim dia 5 d'abril es començarà a cobrar el mes de març en les seves oficines del carrer del Passeig, 7.

Els que hagin deixat de satisfer llurs lloguers sense motius justificats, que aquesta CONSELLERIA tindrà cura de comprovar, seran sancionats d'acord amb les circumstàncies en què vivim.

CONVOCATORIA DEL SINDICAT D'OFICIS VARIS U. G. T.

Es convoca tots els afiliats a aquest Sindicat a l'assemblea que tindrà lloc aquest Sindicat a l’assemblea que tindrà lloc aquest vespre, a les 10, per a tractar el següent ordre del dia:

Tractar de l'assumpte dels parats.

Discussió de l'informe del Comitè Local referent a la nova estructuració de Ia U. G. T. a Terrassa.

Assumptes generals.

SINDICAT FABRIL I TÈXTIL U. G. T.

Tots es delegats i delegades que encara no hagin repartit el fullet "Un any d'actuació", han de passar immediatament pel Sindicat a fi de rebre instruccions.

SINDICAT INDUSTRIAL DEL GÈNERE DE PUNT U. G. T.

Es convoca als afiliats a la reunió general que tindrà lloc el proper divendres, dia 2 d'abril, a dos quarts de 5 de la tarda, en el local social Milícies Catalanes, 48, per a tractar el següent ordre del dia:

Lectura de l'acta anterior.

Projecte d'agrupament de Sindicals.

Projecte de modificació dels Estatuts de la Unió Local de Sindicats Obrers U. G. T.

Assumptes generals.

AVUI. ES CELEBRARÀ AL CINEMA RAMBLA, EL CONCERT DE LA BANDA MUNICIPAL DE BARCELONA.

Avui a la nit, a un quart de 10 en punt, la Banda Municipal de Barcelona executarà el magne concert anunciat.

Fins el moment de fer aquesta nota, són en gran nombre les entrades venudes, per no dir que estan gairebé exhaurides.

Esperem que el nostre poble en massa, especialment el qui és amant de la bona música, aquesta vetlla acudirà al Cinema Rambla.

Cal tenir en compte que la recaptació total de l’acte musical esmentat serà destinat a benefici de la Creu Roja i Hospital de Sang.

No hay comentarios: