miércoles, 24 de marzo de 2021

El Dia, edició de dimarts 6 d’abril de 1.937, pàg. 2 i 3.

TROBALLA DE MATERIAL RELIGIÓS :: DETENCIÓ D'EX-MONGES.

La Inspecció de Vigilància, ha comunicat al company delegat d'Ordre Públic de la nostra ciutat, que en els domicilis de les ex-Monges Josefines que detallem més avall es practicaren una sèrie de registres, els quals donaren per resultat la troballa d'una quantitat remarcable de material religiós.

Aquestes religioses que també estaven complicades en un servei de passaports falsos s'anomenen Juliana González Navarida, Ludovica Gonzalez Arguelles, Guillermina Gañi Sunday, Maria Gonzalez Arguelles, Fidela Gonzalez ArgueIles, Júlia Jaime Sanses, Juliana Rita Armendaces i Josepa Itúrria Tomàs, les quals un cop detingudes han estat traslladades als calabossos de la Comissaria Genera! d'Ordre Públic de la capital tal com publicàvem el dissabte passat) perquè els sigui aplicada la justícia corresponent.

DEMÀ I DEMÀ PASSAT ES VENDRAN CIGRONS :: NOTA DE LA CONSELLERIA DE PROVEÏMENTS.

Aquesta Conselleria assabenta el públic en general, que demà dimecres i el vinent dijous d'aquesta setmana, seran posats a la venda als mercadals i establiments especialitzats, una partida de cigrons destinats al consum d'aquesta ciutat.

Per l'adquisició del dit gènere serà necessària la presentació del carnet de racionament, havent-se de lliurar durant els dos dies, els tiquets corresponents als dos dimecres que conté el dit carnet, quedant anul·lats els dels dies entremitjos i obtenint, prèvia presentació dels dits tiquets, doble ració de la consignada a un tiquet de dia normal.

Aquesta Conselleria espera de la comprensió de tots els ciutadans, sàpiguen abstenir-se de fer cua, car ha pres les mesures necessàries perquè ningú pugui quedar sense la part d'aquest llegum que li correspongui i dóna facilitat de temps, amb els dos dies, per a poder-la adquirir sense cap classe d'aglomeracions.

Així mateix prega els afiliats a la Unió Local de Cooperadors s'abstinguin de pretendre adquirir el dit article als llocs citats, car les respectives sucursals tindran cura de proveir-los.

Per a adquirir el dit llegum, els ciutadans poden escollir l’establiment que millor comoditat els reporti.

LA QÜESTIÓ DEL PA :: DE LA CONSELLERIA DE PROVEÏMENTS.

Aquesta Conselleria assabenta el públic que a partir d'avui no admetrà cap queixa ni demanda relacionada amb la venda o distribució de pa, car tot el que es refereixi al dit article és de l'única incumbència del Comitè de Control de la Indústria Flequera Socialitzada.

REPARTIMENT DELS BLOCS DE RACIONAMENT.

Avui dimarts s'ha començat a practicar el repartiment dels blocs de racionament.

Es fa avinent al públic, que demà dimecres, i els vinents dijous i divendres de la present setmana, es procedirà en el Cinema Catalunya de 9 a 1 del matí i de 4 a 8 de la tarda, al repartiment dels blocs de racionament i compra corresponents a cada carnet per a la segona quinzena del corrent mes d'abril, el repartiment del qual es portarà a terme seguint rigorosament el número d'ordre dels carnets i amb la següent forma;

Dimecres dia 7: del número ;3.001 al 6.000.

Dijous dia 8: del número 6.001 al 9.000.

Divendres dia 9: del número 9.001 al 12.500.

Per al lliurament imprescindible la presentació del carnet.

CONFERÈNCIA SOBRE LA GUERRA.

Aquesta nit, a dos quarts de 10, el company Josep Rossinyol donarà una interessant conferència al local de la Joventut Terrassenca, tractant el tema: "La guerra i el moment actual".

DECLARACIONS DE LA XIFRA DE NEGOCI.

Es recorda que fins el dia 10 d'abril s'han de presentar per duplicat les declaracions de les operacions efectuades durant el passat mes de març a la Recaptació de Contribucions (carrer del Puignovell, 13) on es practicarà  a l'acte la liquidació provisional i se'ls lliurarà el rebut corresponent acreditatiu d'haver fet efectiu dit import.

COMERCIANT PENYORAT.

Ha estat penyorat amb 500 pessetes per l'Alcaldia, el comerciant Manuel Garcia, per vendre la llet adulterada.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'ha registrat el següent accident a l'esmentat dispensari:

Ha estat curat d’excoriacions a la cama esquerra el nen de 4 anys, Francesc Martínez, domiciliat al carrer Salvador Seguí, 11.

DISPENSARI DEL DR. CANTÓ RIBOT.

En el dispensari del Dr. Cantó Ribot, establert en aquest Sanatori Mèdic Quirúrgic, des del 25 de març al primer d'abril s'han efectuat 120 visites i practicades les següents operacions:

Teresa López, Hipertròfia amígdales i vegetacions adenoides.

Rosa Mateu, Quist ull esquerre,

Paquita Antolí, Adenitis externa. Costal dret.

DONA MALTRACTADA.

Joan Doloso Expósito i Maria Gumfaus Solanes, aquesta de 31 anys d'edat, soltera, natural de la nostra ciutat i domiciliada al carrer de la Rutlla, 79, practicaven vida marital des de feia un cert temps.

Com sigui que les relacions entre aquesta parella no transcorrien probablement amb fil harmònic que és de desitjar, sembla que el Joan emprava procediments molt expeditius per a convèncer la seva companya, motiu pel qual ella resultava a diari amb blaus I cops producte d'aquestes cordials discussions.

Aquest matí sembla que la sessió ha estat extraordinària i la pobra Maria ha resultat molt seriosament lesionada en diverses parts del cos i principalment a la cara i ulls, producte de la pallissa matinal infringida, pel seu company.

Cansada d'aquests maltractes la dona ha comparegut a la Inspecció de Vigilància, presentant la corresponent denúncia.

La policia, doncs, intervé en aquest assumpte havent practicat ja les primeres gestions en el sentit de fer la corresponent justícia.

SOBRE LA MORT D'UN HOME ATROPELLAT PER UN TREN.

Ampliant la informació donada ahir respecte el fet ocorregut al pas a nivell de la carretera de Castellar, resultat del qual fou que el ciutadà Marià Vilagrassa Mur resultés mort en ésser atropellat per un tren de la via del Nord provinent de Barcelona, hem d'afegir que totes les aparences donen a comprendre que es tracta d'un suïcidi.

Segons referències que hem pogut aconseguir després d'algunes gestions, el Vilagrassa, ahir acudi al treball a l'hora acostumada. Al cap d'una estona de treballar digué a un company de tasca que marxava. Aquest preguntà on es dirigia.

—Vaig a matar-me—es limità a respondre. Tots els presents prengueren com a plagaseria aquests mots del Vilagrassa qui dissortadament tingueren confirmació poc més tard.

S'ignoren, amb tot, els motius que podien impulsar-lo a decidir-se així.

El cos fou trobat davant el quilòmetre 331, al costat de la via ascendent. El mateix quedà desfet principalment la part del cap que és on rebé la més seriosa trompada.

L'ambulància de la Creu Roja, va ésser la que traslladà el cadàver del dissortat Vilagrassa al Dipòsit Judicial, on aquest matí els metges de torn han verificat la corresponent autòpsia que no ha descobert res d'anormal.

Al lloc del fet comparegueren ahir, al poc d'ocorregut el fet, el jutge d'instrucció. el secretari del Jutjat, company Martori, metge Duran, el cap de la policia local i altres autoritats.

No hay comentarios: