lunes, 1 de marzo de 2021

L’Acció, edició divendres, 19 de Març de 1.937, pàg. 2

RECAPTACIÓ DE CONTRIBUCIONS.

La Contribució del primer trimestre de l'any corrent s'està cobrant en el local d'aquesta Recaptació carrer de Puignovell, número 13 i hores de 9 a 12 del matí.

En aquest trimestre, es cobren els rebuts semestrals d'Urbana i els anuals d'Industrial.

LA CONFERÈNCIA DE J. OLTRA PICÓ A LA U.G.T.

Avui a les 7 del vespre al local de la U.G.T. tindrà lloc la conferència que desenrotllarà el company J. Oltra Picó dissertant sobre el tema «La nova Economia Proletària».

Es recomana l'assistència de tots els afiliats i simpatitzants.

DISPENSARI D'URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents:

Antoni Folfué, domiciliat a Barcelona carrer Diputació 270 pral. el qual presentava segons diagnòstic del Dr. de guàrdia, ferida temporal dreta a causa d'una caiguda a la via pública.

DONATIU A LES NOSTRES MILÍCIES.

Angel Montañés i Puig, vigilant municipal en la demarcació de Les Fonts de Terrassa, militant. d'E.R.C. que sempre li ha mantingut impertèrrits els nostres ideals en aquell poblat tan burgès fins al 19 de juliol, ha fet lliurament al Comitè Executiu Local del nostre partit, de la suma de 300 pessetes, amb destinació a les nostres milícies.

El donant ha recollit aquesta suma entre el veïnat de Les Fonts.

Agraïm molt efusivament als donants i al susdit recaptador llur aportació.

PROPERA VISITA INTERESSANT.

El diumenge 21 de març, «L’E.M.A.O.T.» farà una visita a la important fàbrica de gènere de punt Geis Bosch  E.  C. Per als qui vulguin assistir a dita visita, el lloc de reunió serà davant de la mateixa fàbrica, Passeig 22 juliol 448, a dos quarts d’onze del matí.

PER ALS AFILIATS DEL S.R.I.

Assemblea General d'afiliats al S.R.I. per al diumenge 21 de març, a les 10 del matí, en Saló Catalunya, sota el següent ordre del dia:

1. Informe del Comitè Central.

2. Informe del Comitè Local.

3. Nomenament d'un Delegat Congrés.

4. Assumptes generals.

DEMÀ OBERTURA DEL CURS DE RUS.

Tal com hem anat notificant als inscrits dels cursos de llengua russa, organitzada per la Comissió de Cultura d'aquest Ajuntament, demà dissabte, a les 3 de la tarda hom celebrarà l'acte inicial dels al·ludits cursos, al Saló de Sessions del nostre Ajuntament.

En aquest acte hi assistirà a més de la Comissió de Cultura, el professor Dubinsky, representacions antifeixistes locals, del CA.D.C.I. de la capital Catalana i dels Amics de la U.R.S.S.

L'acte serà públic i s'hi repartirà un programa en una pàgina del qual hi haurà gravat l'alfabet modern de la llengua Russa.

Aquesta Comissió espera que els amants a la llengua germana i simpatitzants del país rus, vindran a fer acte de presència en la inauguració d'aquest acte purament cultural.

(Continua la inscripció).

UNA  VISITA  A  LA  NOSTRA CASA  «FRATERNITAT» PER UNA COMISSIÓ D'IGUALADA.

Ahir visitaren la casa de la dona, distingida amb el nom de «Maternitat» una Comissió de l'Ajuntament d'Igualada, composta del Conseller en cap, el de Sanitat i un doctor tocòleg. L'objecte de la visita fou per tal d'orientar-se com funciona el nostre establiment tota vegada que desitgen instal·lar-ne un en el mateix sentit a llur ciutat.

Els acompanyaren i els atengueren el Dr. López Arias, director de la «Maternitat» i el Dr. Paulis, cap del servei de Sanitat.

Els visitants en sortiren altament satisfets.

UN INTERESSANT PREMI DE L'AJUNTAMENT.

La Conselleria de Cultura del nostre Consell Municipal, atenent el prec dels dirigents d'«Amics de les Arts», ha decidit concedir un premi per al concurs de contes socials que ha organitzat la referida entitat, consistent en la publicació d'aquells treballs que per la seva vàlua siguin considerats dignes de tal cosa els quals una vegada editats seran repartits per les nostres escoles.

Aquest interessant premi, serà un motiu més d’al·licient per als concursants de la referida contesa literària, que tant d'èxit ha aconseguit.

PER ALS PROVEÏDORS DE LA CUINA  POPULAR.

La Comissió d'Assistència Social assabenta a totes les cases que proveeixen de productes a la Cuina Popular, no facin entrega de cap classe de gènere, si no és demanat amb el corresponent «val» que expèn l'Administració de l'esmentada Cuina.

ESCOI.A  «DOKTORO ZAMENHOFF. (Parellada, 2 - Ex Zona).

La reunió de pares i amics de l'Escola  «Doktoro Zamenhoff» que no pogué celebrar-se per Coincidir amb la manifestació del diumenge passat, tindrà lloc el propvinent diumenge, dia 21 del corrent; en el propi local, a les 10 del matí.

Es recomana l'assistència per tal de constituir definitivament l’Associació de Pares i Amics de l’Escola, iniciada el gener de 1935.

NECESSITEM ESTRIS D'ALUMINI.

La Conselleria d'Economia prega a tots els ciutadans que senten la causa antifeixista i que posseeixin utensilis d'alumini, deteriorats o retirats d'ús, que es serveixin entregar-los al local instal·lat al carrer Pare Llaurador número, 115, bis, per que puguin ésser utilitzats per a les necessitats de la guerra.

Els socis ì simpatitzants de la Joventut d'Esquerra "Estat Català" s'han reunit anit passada

L’estatge espaiós, de gran dimensió, que la Joventut d'Esquerra «Estat Català» posseeix al segon pis de la Casa del Poble, es vegé ahir pletòric d'assistents; tots ells joves i d'ambdós sexes, empesos per un intens sentit catalanista i republicà.

L'assemblea convocada es desenvolupà en mig d'encertades discussions al peu de les quals brollaven nombroses orientacions polítiques i socials indispensables a la joventut en els moments presents.

Estem satisfets i enorgullits com a militants. d'Esquerra que som, de l'abrandament amb què es produïren els reunits. Mentre esperem fer una major recensió de l'acte, volem posar de relleu la florida perspectiva de la nostra entitat. de joventut, d'activa lluita política abans del 19 de juliol, i de gloriosa executòria ara que al front de guerra demostra el tremp de la seva bravesa i heroisme.

No hay comentarios: