domingo, 28 de marzo de 2021

Front, edició de dijous, 8 Abril 1937, pàg. 2

Ordre i organització

La crítica és molt més fàcil que la realització. Per això en aquest comentari, procurarem fer-la tan lleialment com puguem i més amb ganes de col·laboració que de rebentar.

Conselleria de Proveïments: heus aquí el que produeix l'insomni  de gran part de dones i homes terrassencs. La gent àdhuc atribueix a aquesta Conselleria defectes que no li son propis. Però el cert és que la mala fama que el reformisme ha estat interessat en escampar contra els comitès, ha trobat terra adobada i ens trobem avui que el "Comitè de Proveïments", com diu molta gent, és el culpable de tots els seus mal-de-caps.

Sabem i reconeixem la dificultat de proveir normalment la ciutat. Sabem la dificultat de fer les coses perfectes des de tots els punts de vista. Saben com els imponderables són avui constantment· a l'ordre del dia.

Però endevinem que a vegades es fan coses, que no tenen justificació raonable.

Remarquem uns fets dels quals no en donem ingènuament ni malèvolament la culpa a la Conselleria de Proveïments. La culpa vagi únicament per als culpables o per als ineptes, o per als interessats en crear malestar a la nostra reraguarda amb fins partidistes.

Tan aviat com es preveié que la nostra lluita contra el feixisme seria llarga, es plantejà la necessitat d'anar ràpidament al racionament dels aliments. Aquesta organització ha estat retardada fins fa poc i encara ha resultat impossible la seva aplicació, per defectes que tota persona mitjanament intel·ligent podia preveure. Això, ha dut a les masses una desconfiança en els homes dirigents, que al capdavall s'ha traduït en desprestigi de la Revolució. Ens dol aquesta greu equivocació.

.. Un altre detall que hem conegut. Avui s'han repartit patates a la nostra ciutat. Sabem que entre les botigues a les quals ha estat encarregada la distribució, n'hi ha algunes que MAI n'havien venut i el que encara és més còmic o tràgic, com vulgueu, és que no tenien ni balances per a fer les pesades.

Amb aquesta organització tan deficient, de la qual en són aquests dos detalls, no es pot obligar al poble a què conservi la serenitat, a què no faci cues i a què tingui absoluta confiança.

Cal esmenar aquests defectes. Cal que es doni més importància a la perfecta organització i que no ens trobem que ni cap de mesos de treball per a confeccionar la tarja de racionament, haguem fet feina inútil.

X.

COMITÈ LOCAL DEL "SEGELL PRO INFÀNCIA 1937"

El Comitè Local esmentat ha quedat constituït com segueix: President Jaume Figueres i Salelles, alcalde; Vice-President, Francesc Sàbat Romagosa, conseller d'Assistència Social; Secretari, Isidre Rovira, secretari de l'alcalde; tresorer, Josep Gasset Mac, Interventor municipal; vocals. Pau Ballester Olalla, de Professions Liberals C.N.T., Salvador Cabassa Pasqual, per les Societats Recreatives; Lluís Panadés Raduà, de la F.E.T.E. (U.G.T.); Antoni Carbonell Sellarés, de Cinemes C.N.T.; Joan Waichsiel, per les Societats Corals; Joaquim Pera Martori, per CNT.; Feliu Rossinyol Avellaneda, per U.G.T.; Pere Estrenger Macià, per esports; Francesc Matarrodona, per Ràdio Terrassa; Domènec Armengol Ballbé, delegat del Segell Pro Infància.

Anirem donant detalls de les resolucions que aquest Comitè prendrà referent a la tasca que s'ha emprès.

COMITE D'AJUT PERMANENT A MADRID

Havent ja quedat definitivament instal·lat el Comitè d'Ajut a Madrid, en el seu nou local, carrer de Jaume Jover, 2 (abans Gavatxons), fem avinent a tots els Consells d'Empresa, Comitès de Control, Entitats i tots aquells que tinguin subscripcions obertes o donatius preparats per ajudar a Madrid, que a partir d'avui, dijous, poden fer-ne lliurament en l'expressat Comitè, tots els dies, de 4 a 8 de la tarda.

SEGONS SEMBLA, A OLESA S'HA REPRÈS EL TREBALL

Segons una nota facilitada pel gabinet de premsa del nostre Consell Municipal, on el veí poble d'Olesa s'ha reprès el treball a totes les fàbriques i tallers, recobrant amb aquest motiu la fisonomia normal aquest poble de la nostra comarca.

FEINA PEL DENTISTA

En Joaquim Castro, que viu al carrer. Blasco de Garay, 96, ha denunciat que en Josep Pérez, de Sabadell, ahir, a la Plaça del Progrés, el va maltractar i li clavà un cop amb un puny de ferro a la cara que li va fer saltar tantes dents com tenia.

El Jutjat d'aquesta localitat es farà càrrec de l'assumpte.

DOS CONCERTS AL PARC MUNICIPAL

Tal com ja palesàrem ahir, amb motiu de la reobertura del nostre Parc Municipal, la Banda Municipal hi executarà dos concerts, un el dissabte, a les quatre de la tarda i l'altra a les 12 del migdia del diumenge propvinent.

Els programes respectius, seran compostos de les diverses obres que detallem o continuació:

I

(dissabte a la tarda)

"Er Churumbel", pasdoble, J. Villanova.

"Caballería Ligera", Suppe.

"Moment Musical", Schubert.

"Molins de Vent", Luna. Sardana.

II

(diumenge al matí)

"Suspiros de España", marxa, Alonso.

"El Barbero de Sevilla", Rossini.

"Balada Gallega", Montes.

"Gioconda", Puccelli.

"La Dolorosa", Serrano.

Sardana, Serrat.

CONVOCATÒRIA A TOTS ELS GRUPS FEMENINS

El Comitè Local del "Segell Pro Infància", ha convocat a una reunió a l'Alcaldia per al proper dissabte a les cinc de la tarda de tots els Grups Femenins d'aquesta localitat i ensems comunica que aquella entitat en la qual existeixi Grup o Secció Femenina i no hagi estat avisada directament, que aquesta es doni per invitació una representació de la qual faci acte de presència a la reunió extraordinària de referència en benefici dels infants de la nostra ciutat.

REUNIÓ DE SECRETARIS DE PROPAGANDA

Els secretaris de propaganda de les diverses seccions locals del partit queden convocats a la reunió que tindrà lloc demà divendres, a les 6 de la tarda, al Departament de Propaganda.

TREN ESPECIAL PER AL MÍTING DE DIVENDRES

Per tal de poder assistir al míting que celebrarà el nostre Partit el proper divendres a la nit a Barcelona s'organitza un tren especial que sortirà a les nou del vespre per l'estació dels Ferrocarrils de Catalunya i tornarà en acabar el míting.

Hom pot inscriure's al Departament d'Organització i Propaganda, i al local social del Partit.

PER L'ARXIU DEL MOVIMENT OBRER

Es demana a tots els companys que tinguin manifestos, periòdics, fotografies, segells, etc., relacionats amb el moviment obrer de qualsevol etapa, que es serveixin ensenyar-los al Departament de Propaganda.

REUNIÓ DEL COMITÈ LOCAL

Tots els companys que formen part del Comitè Ampliat del Socors Roig i delegats a comissions d'ajut, assistiran a la reunió que tindrà lloc demà, divendres, a les 7 de la tarda, al local del Socors Roig, Milícies Catalanes, 55.

A TOTS ELS MILITANTS DEL PARTIT, JOVENTUTS, FEMENÍ, ESTUDIANTS í PIONERS

Degut a la col·laboració espontània que rep FRONT i considerant convenient que els camarades es practiquin a fer articles, treballs literaris i dibuixos per a les publicacions del partit, el Departament de Propaganda en combinació amb la Direcció de FRONT, ha decidit crear un PERIÒDIC MURAL, en el qual es col·locaran tots els treballs que ens enviïn. Els que mereixin l'aprovació, passaran a les planes del nostre òrgan local.

Les condicions de col·laboració, seran les següents:

1.ª Tots els treballs hauran d'enviar-se al Departament de Propaganda, Milícies Catalanes, 52, el qual tindrà el control del Periòdic Mural.

2.ª Els treballs literaris hauran de fer-se amb paper quartilla, escrit a màquina, en una sola cara i espaiat.

Els dibuixos poden ésser de qualsevol tamany.

3.ª Cada quinzena, serà renovat el Periòdic Mural i per tant, tots els secretaris de propaganda i cultura de les diverses seccions locals cuidaran d'interessar als militants per tal de proveir-lo.

UN ALTRE CAMARADA CAIGUT

Diumenge a la tarda, en el barranc del Manicomi d'Osca va ésser tocat de mort per la metralla enemiga, el camarada Joan Antoni Herrada. Un camarada més que caldrà venjar. Un nou màrtir de la nostra causa.

L'acte de l'enterrament es va realitzar el passat dilluns a Quicena, i va servir al mateix temps que per demostrar la dolor dels seus companys per la seva pèrdua per a refermar per a sempre la reacció que ara ha pres forma de feixisme.

Acompanyem als seus familiars en la pena que passen i esperem que la sang vessada pel nostre company serà fructífera.

No hay comentarios: