lunes, 29 de marzo de 2021

L’Acció, edició divendres, 9 d’Abril de 1.937, pàg. 2

PER ALS LECTORS DE LA BIBLIOTECA SOLER I PALET.

La Conselleria de Cultura i Propaganda assabenta a tots els lectors de la Biblioteca Soler i Palet i públic en general que a partir del dia 10 del corrent, tots els diumenges, aquesta Biblioteca romandrà tancada en observança del descans dominical. En els altres dies regirà l'horari de costum.

ENS VISITA EL TRIBUNAL NÚMERO 3.

Ahir, trobant-se en aquesta ciutat el Tribunal Popular número 3 de Barcelona,  visità l'Alcaldia en compliment de la seva missió.

INVITACIÓ A LA JOVENTUT D'ESQUERRA D'ESTAT CATALÀ.

El Departament de Guerra d'Estat Català de Barcelona ha invitat a la nostra Joventut d'Esquerra d'Estat Català per assistir al Curs de Pilots Aviadors.

Els que hi desitgin inscriure's que passin al nostre local (Casa del Poble, segon pis), als quals els donarem els detalls consegüents.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents a I ‘esmentat dispensari:

Ha estat curat de escoriacions a la mà dreta i genoll esquerre Josep Pagès, de 24 anys d'edat, domiciliat al carrer de Wat, 155, el qual havia sofert una caiguda a la via publica degut a un atac epilèptic.

Manuel Salvador, de 25 anys d'edat, domiciliat al carrer de Balmes, 152, de ferida contusa als dits polses i índex de la mà dreta a conseqüència d'un atropellament de bicicleta.

Antoni Demata, de 15 anys d'edat de ferida contusa a la regió occipital.

ASSISTENCIA ALS TUBERCULOSOS.

En la Colònia Antituberculosa de Torrebonica han estat assistits en el mes de març 104 malalts. El nombre d'Ingressats ha estat de 5 i els sortits de 6; de morts 1 i en resten en tractament, 97.

PER ALS QUI PERDEN EL CARNET DE RACIONAMENT.

Aquell qui perdi el Carnet Familiar de Racionament o bé en trobi algun, és pregat que passi per a la Comandància Municipal a l'objecte de facilitar la bona marxa d'aquesta organització..

ÉL COBRAMENT DE LLOGUERS.

La Conselleria de la Vivenda recorda a tots els llogaters el mateix els de vivenda que els industrials i comerciants, l’ineludible obligació que tenen de satisfer els lloguers de les finques que ocupen, el cobrament dels quals s'efectua en les seves oficines del carrer del Passeig número 7, tots els dies i durant les hores de 9 a 1 del matí i de 4 a 7 de la tarda.

L’incompliment d’aquesta ordre sense motiu justificat, donarà lloc a les sancions que les circumstàncies actuals requereixen.

NOTA DEL SINDICAT AGRÍCOLA COOPERATIU DE RABASSAIRES.

Havent rebut una partida de patates de llavor, per la present nota ho posem en coneixement dels nostres associats.

S’efectuarà de l'esmentada partida un repartiment equitatiu entre tots els associats i, a l'objecte d'evitar aglomeracions, es procedirà el mateix repartiment per ordre del número de soci, segons detallem a continuació:

Dilluns, dia 12: Carnets del 1 al 300.

Dimarts, dia 13: Del 301 al 600.

Dimecres, dia 14: Del 601 al 900.

Dijous, dia 13: Del 901 al 1.200.

Divendres, dia 16: Del 1.201 al 1.500.

Dissabte, dia 17: Del 1.501 al 1.800.

Esperem que els nostres associats, fent-se càrrec de l'objecte que perseguim, s'atendran a les susdites instruccions.

«TALONARI DE VALS» PER AL PROVEÏMENT DE PATATES.

El departament de Sanitat a fi de facilitar aquest producte, concretament per als malalts i infants, ha establert per al seu proveïment un talonari de «vals» el qual els serà lliurat des del proper dia 19 a tots els que tinguin «fulls» de malalts i l'adquireixin.

Aquest Departament a més adverteix a totes les botigues que a partir de la data esmentada no podran vendre patates als qui no vinguin proveïts de l’esmentat «val».

Carta oberta

Rèplica a "Vida Nueva", del Conseller de Proveïments

En el periòdic «Vida Nueva» i en la secció titulada «Reflejos ciudadanos», s'intenta comentar, amb el títol de «escasez de pan y...» la labor portada a terme pel que subscriu des de la Conselleria de Proveïments. El to de l'esmentat article i les insinuacions que s'hi pretenen fer, són d'una truculència i d'un cinisme tan gran, que em veig en la precisió d'adreçar-me al poble de Terrassa, a l'autèntic poble que sofreix i calla, i no a la «clientela revolucionària» a la qual va destinat I'esmentat article, per posar les coses al seu lloc, tot i lamentant que sigui possible que la premsa que es diu «seriosa» es dediqui a perdre el temps tan llastimosament i a sembrar confusionismes i desorientacions en el sector antifeixista amb fins tèrbols i que tots ja coneixem.

Al cronista de referència se li veu l'orella, com vulgarment es diu, al fer afirmacions tan gratuïtes com aquella en la qual em vol representar com un especulador en la escassetat dels articles alimenticis. El que signa la present, és prou conegut de lot el poble treballador, al qual millorament econòmic i social ha dedicat el millor de les seves activitats de molts anys enrera; no és un «nou vingut» en el camp obrer ni un «aprofitador de la revolució» com tants n'hi ha en els rengles d'aquells que sempre tenen aquest mot a la boca i ho aprofiten per anar-se omplint les butxaques.

Com a treballador, he anat a defensar els interessos de «tot el poble» a la Conselleria. La meva permanència en aquest càrrec no és pas una qüestió d'afany de glòria, que no he sentit mai, ni molt menys un afany de lucre. Quan surti de la Conselleria no em donaré pas vergonya d'anar darrera d'una màquina a guanyar-me la vida; però això si, en sortiré amb el cap ben alt. A casa meva no hi trobareu pas cap canvi ni en el «decorat» o en el «mobiliari», com tants d'altres. Soc un obrer i visc i viuré com un obrer. Que encara hi ha classes.

I per acabar, he de dir a «Vida Nueva» que estic acostumat a la lluita des de fa molts anys, i que conec allò que hi ha «entre bastidors» perquè m’espantin certes bravates de mal gust, i que estic disposat a contestar punt per punt i a tornar cop per cop, en tot moment i que si els interessa aclarir lets, «passarem bugada general» amb la seguretat que més d'un «assumpte» que he silenciat en ares de la convivència antifeixista, faria les delícies de l'autèntic poble treballador.

Miquel Domingo.

No hay comentarios: