jueves, 11 de marzo de 2021

L’Acció, edició dissabte, 27 de Març de 1.937, pàg. 2

EL PAGAMENT DE LLOGUERS.

La Conselleria de la Vivenda recorda a tots els llogaters que el pròxim dimecres dia 31 del corrent, acabarà el plaç pel pagament de lloguers corresponent als mesos de gener i febrer últims, i el pròxim dia 3 d'abril es començarà a cobrar el mes de març en les seves oficines del carrer del Passeig, 7.

Als que hagin deixat de satisfer llurs lloguers sense motius justificats, que aquesta Conselleria cuidarà de comprovar, seran sancionats d'acord amb les circumstàncies en que vivim. 

DISPENSARI D’URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores s'ha registrat el següent accident:

Magí Escofet de 31 anys d'edat i amb domicili al carrer de Salmeron 173, que ha presentat segons diagnòstic del Dr. de guàrdia distensió al puny dret a causa d'una caiguda a la via pública.

FEDERACIÓ LOCAL DE J.J. LL.

Demà, diumenge, al cinema Alegria i a les deu del matí, gran concert clàssic sota el següent programa:

Primera part.

La nena de sis anys, Marujita Sendra, tocarà al piano «Marxa turca» de Mozart, «Moment musical» de Schubert i himnes revolucionaris.

La dansarina clàssica, Emma Maleres, executarà «Cadis» d'Albéniz, «Dansa àrab» de Tschaikowky i «El amor brujo» de Falla.

Segona part.

Concert a càrrec de la «Banda Oficial de les Milícies Antifeixistes de Catalunya C.N.T.- F.A.I.- JJ. LL.», sota el següent programa:

«Egmont», Beethoven.

«L'arlesienne» a) Pastoral) Intermezzo, c) Farandola, Bizet.

«Maruxa», Vives.

«La revoltosa»; Chapí.

«El príncep Igor», (danses), Borodin.

110 professors Director mestre Toldrà.

Poble: com sigui que no ens mou cap desig lucratiu en organitzar aquest acte, sinó un anhel de cultivar el nostre poble per a engrandir el radi de la nostra cultura, és per això que oferim aquest magne concert. Es el primer que organitzem, però prometem que no serà el darrer. I sempre animant-nos el mateix desig. Per això l'entrada serà gratis.

NOTA IMPORTANT DE LA CONSELLERIA  DE PROVEÏMENTS.

Per la Conselleria de Proveïments de la nostra ciutat ha estat imposada una penyora de mil pessetes a la tenda propietat de Joan Soler del carrer de de Transversal, per vendre al porc més car del preu de taxa.

Aquesta Conselleria demana al poble de Terrassa que totes aquelles persones que paguin el porc i els altres articles més cars del preu que es fixi taxat, han de denunciar-ho a la dita Conselleria, puix aquesta, desitjosa de vetllar per al bé de tots els ciutadans, castigarà degudament els infractors, de les disposicions establertes i està disposada a acabar, sigui tota mena d’abusos.

METGES DE TORN.

Durant el dia de demà estaran de torn al Dispensari, en intervals de dues hores, els següents facultatius:

De 8 a 10, Dr. J. Ferrer; de 10 a 12, Dr. J. Claveria; de 12 a 2, E. López;  de  2  a  4  Dr. C. Maturana; de 4 a Dr. R Maturana; de 6 a 8, Dr. S. Palet.

CONVOCATÒRIA DEL SINDICAT ÚNIC D'EMPLEATS MUNICIPALS.

En convoquen tots els afiliats a aquest Sindical a l'Assemblea general extraordinària que tindrà lloc demà diumenge dia 28 del corrent en el seu local social, Joaquim Maurin 79 a les deu del matí, sota el següent ordre del dia.

Primer.—Lectura i aprovació de l’acta anterior.

Segon.—Donar compliment a l'acord del Congrés Regional sobre la constitució dels Sindicats d'Indústria.

Tercer.—Donar compte de la gestió de la Junta Directiva.

Quart.—Nomenament d'una Comissió revisora de comptes.

Cinquè.—Assumptes generals.

SERÀ RADIAT A TOT EL MON EL CONCERT DEL DIMECRES AL CINEMA RAMBLA?

Per la Comissió de Cultura del nostre Ajuntament s'estan fent gestions per tal d'aconseguir la transmissió a tot el món, el magne esdeveniment musical que es celebrarà al Cinema Rambla, el propvinent dimecres, a les 9 de la vetlla i a càrrec de la insuperable Banda Municipal de Barcelona.

Es d'esperar que serà un fet l’anhel de la Comissió esmentada tota vedada que és justícia que els amants de la bona música pugui oir l'harmonia dels 80 professors que componen la Banda al·ludida el prestigi dels quals no és solament reconegut nacionalment, sinó internacionalment.

Donarem més detalls sobre aquesta iniciativa important per al poble de Terrassa, per a la Banda de referència i especialment per a Catalunya.

DEMÀ DIUMENGE TINDRÀ LLOC L'INAUGURACIÓ DEL NOU DISPENSARI DE LA CREU ROJA.

Demà diumenge, s'inauguraran les reformes del local que en els últims temps ha vingut realitzant en el seu local el Comitè seu local social, de la Creu Roja.

Aquestes reformes consisteixen, principalment, en un Lloc de Socors, per primeres cures d'accidentats i ferits que amb penós esforç i amb la col·laboració desinteressada del personal a la Creu Roja afecte, i a l'ajut que en tot moment li ha prestat el poble de Terrassa, s'ha portat a cap el Comitè Local.

No hay comentarios: